- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει τον Καψώχα για τα «προσβλητικά σχόλια και τους ακραίους χαρακτηρισμούς»
Σε βάρος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, καταγγέλει τον δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα, για τα προσβλητικά σχόλια, ενώ διαβιβάζει προς διερεύνηση στα αρμόδια όργανα την υπόθεση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τη χρήση προσβλητικών σχολίων και ακραίων χαρακτηρισμών στον δημόσιο λόγο από μέλη της, κυρίως όταν βάλλουν κατάφωρα εναντίον των δημοκρατικών αξιών και της αξιοπρέπειας, τόσο των θεσμικών παραγόντων όσο και των απλών πολιτών.
Για τον λόγο αυτό και με αφορμή τον σχολιασμό της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από δημοσιογράφο στην ΕΡΤ, δηλώνει, για μία ακόμη φορά, ότι η τήρηση του Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας των δημοσιογράφων είναι υποχρέωση και αυτοδέσμευση, οι οποίες περιφρουρούν το κύρος και την αξιοπιστία του έργου μας.
Η μετάδοση της είδησης και ο σχολιασμός των γεγονότων είναι καθήκον των δημοσιογράφων, όμως, πρέπει να γίνονται με αίσθημα ευθύνης, σε πλαίσιο ευπρέπειας και δεοντολογίας. Εξάλλου το άρθρο 1 εδ. δ΄ του Κώδικα ρητά αναφέρει: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές, πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του».
Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει σε κάθε περίπτωση ότι ο σεβασμός των αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Η υπόθεση διαβιβάζεται προς διερεύνηση στα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αγαπημένη σειρά ξανά στις οθόνες 20 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο
Ποιο μοντέλο είχε τη χειρότερη φωτογραφία
Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα κλεμμένο υλικό - Τι απαντά ο 50 Cent
Το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε τον ράπερ στη φυλακή, στο ντοκιμαντέρ «Sean Combs: The Reckoning»
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ
«Δεν θα επιτρέψω να με θέσει σε κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»
Μαζική διάδοση παραπληροφόρησης από το δίκτυο Pravda - Αυξανόμενη επιρροή σε μηχανές αναζήτησης
Η ηθοποιός που πάνω της στηρίχθηκε ένας ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός μιλάει για το όργιο φημών με πρωταγωνίστρια την ίδια
Όσα είπε η δημοσιογράφος για το περιστατικό ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και τη Σοφία Μουτίδου
Τα ανοιχτά μικρόφωνα τη λάθος στιγμή στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»
Οι εξελίξεις, πέρα από εξαιρετικά απογοητευτικές για την ακεραιότητα της mainstream δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι και πηγή προβληματισμού
Ο παρουσιαστής ξέσπασε εναντίον της ηθοποιού
Οι πέντε πρωταγωνιστές και η «Αμαλία» στα παρασκήνια 20 χρόνια μετά
Το άγνωστο περιστατικό για το οποίο ο τραγουδιστής έχει μετανιώσει
Τι είπε ο ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς
«Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός» - Η αντίδραση του παρουσιαστή
Η περίπτωση του BBC, η ακραία πόλωση των ΜΜΕ και η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα στα σκουπίδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.