Life in Athens

Από τα χέρια της Κατερίνας Βοϊτσίδη περνούν 500.000 τουβλάκια

Τουβλάκια μικρά, μεγάλα, σε χιλιάδες διαφορετικά χρώματα και στιλ μετατρέπονται σε διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα στα Εξάρχεια

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Βοιτσίδη
© Γιώργος Φιοράκης - advart.gr

Kατερίνα Βοϊτσίδη: Κατασκευάζει διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα από τουβλάκια με το project Think Bricks

Χιλιάδες πολύχρωμα τουβλάκια, μικρά και μεγάλα ταξινομούνται ανάλογα με το είδος τους και έπειτα γίνονται το βασικό υλικό προκειμένου να κατασκευαστούν λογής λογής μικροαντικείμενα... κοσμήματα, φωτιστικά, διακοσμητικές συνθέσεις που μπορούν να καλύψουν ολόκληρους τοίχους. Όλα αυτά στο εργαστήριο της Κατερίνας Βοϊτσίδη στα Εξάρχεια, το «​Think Bricks». Μέσα από αυτό, η ίδια μας μεταφέρει στον καιρό των παιδικών μας χρόνων και μας μιλά για το αγαπημένο παιχνίδι που γι’ αυτήν πλέον έγινε τρόπος ζωής.

Η Κατερίνα Βοιτσίδη
© Γιώργος Φιοράκης - advart.gr

«Σαν παιδί είχα και εγώ τουβλάκια όπως αρκετά παιδιά. Για πολλά χρόνια τα παιδικά μου τουβλάκια βρίσκονταν σε μία κλειστή κούτα αλλά ευτυχώς δεν πετάχτηκαν ποτέ. Όταν η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα όλων μας βρέθηκα χωρίς δουλειά και κάποια στιγμή έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο, αποφάσισα να ανοίξω εκείνη την ξεχασμένη κούτα.  Ίσως είχα απογοητευτεί από τον έτοιμο κόσμο που είχαν άλλοι σχεδιάσει για εμένα και ξεκίνησα να κατασκευάζω χωρίς να θέλω να ακολουθήσω τις οδηγίες των έτοιμων σετ. Αρχικά αποφάσισα να φτιάξω ένα γατόσπιτο με τα τουβλάκια που είχα και φυσικά απέτυχα!» διηγείται η Κατερίνα στην ATHENS VOICE. Όταν άφησε ελέυθερη την δημιουργικότητά της άλλαξε και η στάση της για το ξεχασμένο παιδικό παιχνίδι: 

Think bricks
© Γιώργος Φιοράκης - advart.gr

«Για αρκετές μέρες τα τουβλάκια έμειναν στο πάτωμα σκορπισμένα όπως και οι σκέψεις μου. Κάπου εκεί άρχισα να ... σκέφτομαι με τουβλάκια-όλα γύρω μου έπαιρναν θεωρητικά μορφή με αυτά. Ξεκίνησα να ψάχνω στο internet και σύντομα η οπτική μου άλλαξε εντελώς. Σιγά - σιγά μάζευα τουβλάκια και άρχισα να πηγαίνω με τις πρώτες μου κατασκευές σε μπαζάρ και εκθέσεις. Παράλληλα έκανα και άλλες δουλείες μέχρι που αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου μαγαζί και e-shop, το “Think Bricks”»

Αυτή τη στιγμή στον χώρο της φιλοξενούνται περισσότερα από 100.000 τουβλάκια ενώ συνολικά από τα χέρια της έχουν περάσει πάνω απο μισό εκατομμύριο μεταχειρισμένα και κανούρια. Το μότο της είναι «μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να έχεις τουβλάκια». Η διαδικασία για κάθε της κατασκευή ξεκινά με την προμήθεια της πρώτης ύλης. Όπως μας εξηγεί υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικοί τύποι γι’ αυτό και πρώτα είναι απαραίτητος ο διαχωρισμός τους ανα είδος και χρώμα, κάτι που απαιτεί πολλές ώρες και υπομονή. Ο χρόνος κατασκευής επομένως ενός αντικείμένου δεν είναι μόνο αυτός που απαιτεί η κατασκευή αλλά και η διαδικασία που ακολουθεί προτού. Ανάλογα την πολυπλοκότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα στον υπολογιστή.

Κατερίνα Βοϊτσίδη
© Γιώργος Φιοράκης - advart.gr

«Το αγαπημένο μου κομμάτι στην δουλειά μου είναι οι custom παραγγελίες γιατί διευρύνουν και τη δική μου σκέψη αλλά και γιατί συμπεριλαμβάνουν και την προσωπικότητα του πελάτη. Μία αρκετά εντυπωσιακή παραγγελία ήταν ένα μεγάλο πασχαλινό καλάθι που μου ζητήθηκε από την Αμερική. Δεν περίμενα ότι θα τα καταφέρω αλλά βγήκε πολύ όμορφο και χρηστικό! Μία επίσης πολύ ιδιαίτερη παραγγελία ήταν να κάνω σε μικρογραφία μία κουζίνα - μακέτα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε γύρισμα για κάποιο trailer. Ενίοτε έχω κάνει και κατασκευές για θεατρικές παραστάσεις- κυρίως μικρά αντικείμενα προς το παρόν. Από τις δημιουργίες στις οποίες έχω μεγάλη αδυναμία, είναι τα φωτιστικά και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διακόσμηση σπιτιού. Στο δικό μου σπίτι για παράδειγμα έχω επενδύσει ένα κομμάτι τοίχου με τουβλακια!»

Think bricks
© Γιώργος Φιοράκης - advart.gr

Στο σημείο αυτό βέβαια να πούμε πως η Κατερίνα ήταν πάντα καλή με τις κατασκευές καθώς σπούδασε στην Πατρα στο ΑΤΕΙ Ανακαινισης και αποκατάσταση κτιρίων, εργάστηκε στην Αθήνα στον τομέα των ανακαινίσεων για μερικά χρόνια ενώ παραλληλα έκανε και  μεταπτυχιακό στο κομμάτι του Managment in Construction. Βέβαια το διάστημα εκείνο δεν φανταζόταν ότι κάποτε θα ...«κατασκεύαζε» τελικά με τουβλάκια και θα είχε το δικό της εργαστήριο – μαγαζί. Στο φυσικό κατάστημα αλλά και στο e-shop μπορεί κανείς να βρει ανάμεσα σε άλλα, κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, παπιγιόν, στεκάκια για τα μαλλιά που φοριούνται από άτομα κάθε ηλικίας. Ακόμη, διακοσμητικά σπιτιού και γραφείου όπως μολυβοθύκες, κορνίζες, μαγνητάκια, σημειωματάρια με εξώφυλλο από τουβλάκια αλλά και φωτιστικά, επιτραπέζια ή δαπέδου. 

Think bricks
© Γιώργος Φιοράκης - advart.gr
Think bricks
© Γιώργος Φιοράκης - advart.gr

Συλλέκτες, περαστικοί, γονείς με τα παιδιά τους που επισκέπτονται το Think Bricks, μπορεί να διαφέρουν στις προτιμήσεις αλλά όλοι τους έχουν ένα κοινό που τους προδίδει όταν περιφέρονται στο μαγαζί, κι αυτό δεν είναι άλλο από ένα μεγάλο χαμόγελο και μια νοσταλγική διάθεση.

Ιnfo
Think Bricks, Ασκληπιού 24, Αθήνα
2155653098, thinkbricks.gr
Social mediα: @ThinkBricks  
advart.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ