Visual Browsing
Τρεις δρόμοι της Αθήνας που φωτίζονται με ηλεκτρική χριστουγεννιάτικη μαγεία

Τρεις δρόμοι της Αθήνας που φωτίζονται με ηλεκτρική χριστουγεννιάτικη μαγεία

Η MYTILINEOS σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων φώτισε το εμπορικό κέντρο της πόλης
Οδός Ακαδημίας
Τις οδούς Ερμού, Ακαδημίας και Φιλελλήνων φώτισε με τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια της, η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS.

Οι μεγάλες πόλεις και τα μεγάλα φώτα πάνε μαζί. Το έχεις νιώσει στο παρελθόν αν έχεις βρεθεί σε κάποια. Το έχουμε δει σε όλες τις ωραίες ταινίες στο σινεμά. Το ακούσαμε στο «Bright Light, Big City» του Jimmy Reed και αργότερα από τους Them, στο «Bright Lights» του Garry Clark Junior, στο νέο τραγούδι-κόλλημα «Blinding Lights» του The Weeknd. Οι μεγάλες πόλεις έχουν ενέργεια. Και τα Χριστούγεννα, ο φωτισμός και τα στολίδια τους μπορούν έστω και για λίγο να σε μεταφέρουν μακριά από το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Οδός Ακαδημίας

Η Αθήνα στα χρόνια της κρίσης έχασε την εορταστική της διάθεση και στις ταραγμένες της στιγμές το κέντρο έμοιαζε περισσότερο με ένα σκοτεινό κινηματογραφικό σκηνικό. Η φετινή της μεταμόρφωση στην εορταστική περίοδο την κάνει ξανά φωτογενή και της δίνει τη λάμψη που της αξίζει.

Τρεις δρόμοι του εμπορικού κέντρου, είναι το φωτεινό παράδειγμα για το πώς οι συνέργειες και οι ιδέες που «ανάβουν» από ευρηματικότητα μπορούν να είναι αποτελεσματικές. Τις περπατάμε καθημερινά και τις διαλέγουν οι επισκέπτες της πόλης για κάποια αναμνηστική selfie. Η Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS, φώτισε τις οδούς Ερμού, Ακαδημίας και Φιλελλήνων με κομψά χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια σε μια κίνηση με συμβολισμό αλλά και με ουσία.

Σχετικα
Ζήστε ξανά τον παλμό του Χριστουγεννιάτικου 3D projection mapping
Ζήστε ξανά τον παλμό του Χριστουγεννιάτικου 3D projection mapping

Οδός Ερμού

Με την ενέργεια αυτή, η Protergia συμβάλει έμπρακτα στον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό της πόλης, μοιράζοντας ζεστασιά και γιορτινό κλίμα σε όλους τους κατοίκους. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Protergia με την επιλογή των τριών αυτών δρόμων που στόλισε, σχημάτισε ένα «οδικό» χριστουγεννιάτικο δέντρο που στην κορυφή του φωτίζεται λαμπρά από την σφαίρα της Protergia. Μία σφαίρα που εκπέμπει γιορτινό μήνυμα και ζεσταίνει τις καρδιές μας με την ενέργειά της. 

Σχετικα
Δήμος Αθηναίων: Αντιγκραφίτι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Δήμος Αθηναίων: Αντιγκραφίτι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Έξυπνη ιδέα, έξυπνη ενέργεια. Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου στην χώρα. Αν οι αριθμοί σημαίνουν κάτι, περισσότερες από 190.000 επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά σε όλη την χώρα κάνουν χρήση των υπηρεσιών της. Καλύπτει την εγχώρια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό άνω του 10% με ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας 1.200 MW θερμικών μονάδων (μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο) και 200 MW Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα). Με την προσθήκη της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο που θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2021, η ισχύς που θα παράγει η Protergia θα ξεπερνά τα 2.200 MW, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Οι μεγάλες πόλεις και τα μεγάλα φώτα πάνε μαζί.

Οδός Φιλελλήνων

Πάντως, στη MYTILINEOS αξίζει ένα ακόμα μπράβο, καθώς δεν προχώρησε μόνο στη δωρεά των ηλεκτρικών λαμπτήρων μέσω της Protergia αλλά, μέσω της ΜΕΤΚΑ, του Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων και Υποδομών της εταιρείας, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την εγκατάστασή τους. Με τον τρόπο αυτό ο στολισμός στους δρόμους έγινε μια διαδικασία με λιγότερο κόστος και σε χρήμα αλλά και σε χρόνο για τον Δήμο Αθηναίων.

Βίβιαν Μπουζάλη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Μάρκετινγκ της MYTILINEOS

«Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υποδέχονται τα Χριστούγεννα με λίγη μαγεία! Στην Αθήνα φέτος η μαγεία θα είναι … ηλεκτρική! Είμαστε πολύ περήφανοι που η MYTILINEOS συνδράμει στην χριστουγεννιάτικη μεταμόρφωση που ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων και μάλιστα με όλες της, τις δυνάμεις. Η Protergia, o Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας της MYTILINEOS θα δώσει χριστουγεννιάτικη ενέργεια και θα φωτίσει το εμπορικό κέντρο της πόλης: Ερμού, Ακαδημίας, Φιλελλήνων. Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Βοηθούμε το Δήμο Αθηναίων να εξοικονομήσει περισσότερους πόρους και επιστρατεύουμε και τη ΜΕΤΚΑ, τον Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων και Υποδομών, για την τοποθέτηση του εορταστικού φωτισμού. Δείχνουμε το δρόμο για την ενέργεια των Χριστουγέννων και σας καλούμε όλους να κοιτάξουμε πιο αισιόδοξα τη μαγευτική μας Αθήνα. Καλές γιορτές και καλή χρονιά!» σχολίασε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για το εγχείρημα η Βίβιαν Μπουζάλη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Μάρκετινγκ της MYTILINEOS.

Οδός Ακαδημίας

Οδός Ερμού

Οδός Ερμού

Οδός Φιλελλήνων

Οδός Ακαδημίας

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5