TV + Series

Η επιτυχημένη ταινία για τον Μακαρθισμό «Καληνύχτα και Καλή Τύχη» θα γίνει μίνι σειρά

Tην είχε σκηνοθετήσει ο Τζόρτζ Κλούνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το «Καληνύχτα και Καλή Τύχη» του Τζορτζ Κλούνεϊ ετοιμάζεται να γίνει μίνι σειρά
O Nτέιβιντ Στράδερν ως Έντ Μάροου © 2929 Entertainment

«Καληνύχτα και καλή τύχη»: Μεταφέρεται στην μικρή οθόνη από το AMC

Η ταινία «Καληνύχτα και Καλή Τύχη» την οποία σκηνοθέτησε ο Τζορτζ Κλούνει το 2005 μιλούσε για την ιστορία του δημοσιογράφου Εντουαρντ Μάροου ο οποίος προσπαθούσε να ξεσκεπάσει τις ακραίες αντικομμουνιστικές πρακτικές του Γερουσιαστή Τζόζεφ ΜακΚάρθι την δεκαετία του ’50.

Το κανάλι AMC έχει σκοπό να τη μεταφέρει ως μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων με showrunner τον Τζόναθαν Γκλέιτζερ γνωστό από τις πετυχημένες και πολυβραβευμένες σειρές «Better Call Saul» και «Succession», με τους Κλούνεϊ και Γραντ Χέσλοβ να αναλαμβάνουν την παραγωγή και τον τελευταίο να σκηνοθετεί τον πιλότο.

Σύμφωνα με το Variety, η σειρά θα αποτελείται από έξι επεισόδια και θα "ακολουθεί τον έναν νεαρό καμεραμάν για την εκπομπή του Mάροου «'See It Now» ο οποίος είναι αναγκασμένος να διαχειριστεί τον θαυμασμό του για τον Murrow και τη δική του φιλοδοξία. Με το CBS να απαιτεί έναν αντικομουνιστικό όρκο πίστης στον Μάροου και στο προσωπικό του, ο καμερμάν έχει μια ευκαιρία να ανέβει κατευθείαν στην κορυφή, αλλά μόνο προδίδοντας τον μέντορά του στην πορεία.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Στράδερν γυρίστηκε έγχρωμη, αλλά στην πορεία αυτό άλλαξε και παρουσιάστηκε όλη ασπρόμαυρη. Απέφερε $54 εκ. παγκοσμίως, έναντι του προϋπολογισμού της που ήταν $7 εκ., και ήταν υποψήφια για έξι Όσκαρ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ