TV + Series

Ο σωστός τρόπος να δεις όλες τις ταινίες και σειρές της Marvel με χρονολογική σειρά

Το σύμπαν της Marvel μετράει 14 χρόνια στη μικρή και μεγάλη οθόνη

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Thor: Love and Thunder
© Disney +

Marvel Cinematic Universe: Κάνε binge-watching στις ταινίες και σειρές της Marvel, χάρη στο Disney+, ακολουθώντας τη σωστή χρονολογική σειρά.

Η Marvel και το franchise του MCU ολοκληρώνουν ομαλά την τέταρτη φάση ταινιών και σειρών, την ίδια ώρα που ο κόσμος περιμένει καρτερικά την Phase 5 της εταιρείας. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο για το πού θέλουν να κατευθύνουν την ιστορία τα στελέχη της, αλλά ο κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη σε όλους εκείνους που έκαναν δυνατή την εμφάνιση των Avengers στη μεγάλη οθόνη -κάτι που πριν μια δεκαπενταετία φαινόταν πολύ δύσκολο. Η επόμενη φάση θα ξεκινήσει και επίσημα με την ταινία AntMan and the Wasp: Quantumania που κάνει πρεμιέρα το 2023. Λίγο πριν, θα έχει ολοκληρωθεί η τέταρτη φάση με την επίσης νέα ταινία Black Panther: Wakanda forever.

Υπάρχουν σίγουρα πολλοί που πιθανόν να μην έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν πολλές ταινίες του MCU ή να το έχουν κάνει χωρίς τη σωστή χρονολογική σειρά. Μπορεί να πρόκειται για μία σειρά από ιστορίες υπερηρώων αλλά οι σεναριογράφοι έκαναν στα αλήθεια εξαιρετική δουλειά και κατάφεραν να συνδέσουν μία πλοκή που ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε 14 χρόνια αργότερα. Είναι λογικό να χαθείς μέσα στο μεγάλο πλήθος ταινιών και σειρών -οι οποίες είναι πλέον διαθέσιμες στο Disney+, γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε τον απόλυτο οδηγό παρακολούθησης Marvel, ο οποίος αναμένεται να γίνει ο καλύτερος σου φίλος για να κάνεις binge – watching ή να φρεσκάρεις απλά τη μνήμη σου.

Captain America: Ο Πρώτος Εκδικητής (2011)

Ο Captain America ήταν η πέμπτη ταινία του στούντιο, όμως αποτελεί την πρώτη χρονολογικά και αποτελεί απαρχή της ιστορίας. Ο Κρις Έβανς μπαίνει στη στολή του υπερστρατιώτη Steve Rogers, την ελπίδα της Αμερικής ώστε να κερδίσει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την Hydra, με τον ηγέτη της Red Skull. Είναι και η πρώτη επαφή του κοινού με το Τεσσαράκτιο, το οποίο έπειτα από χρόνια μαθαίνουμε πως είναι και ένα από τα Infinity Stones.

Captain America: The First Avenger - Trailer

Captain Marvel (2019)

Μάθαμε την Captiain Marvel λίγο πριν το Endgame, σε μία ταινία που αποκαλύφθηκε ο χαρακτήρας της και όλοι αντιλήφθηκαν πως ήταν η ελπίδα της ανθρωπότητας για τον επερχόμενο κίνδυνο. Η ιστορία της Carol Danvers (Μπρι Λάρσον) διαδραματίζεται το 1995, όταν και πέφτει στην κυριολεξία από τον ουρανό σε ένα blockbuster video. Περιέχει ανέλεητο κυνήγι στους villains Skrulls και απεριόριστη 90s νοσταλγία για όσους μεγάλωσαν σε εκείνη τη δεκαετία.

Iron Man 1 & Iron Man 2 (2008 - 2010)

Genious, playboy, philanthropist ή απλά ο Tony Stark του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Όλα αλλάζουν στη ζωή του όταν μια εγκληματική οργάνωση τον απαγάγει με σκοπό τη δημιουργία οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας από τον ίδιο. Για κακή τους τύχη όμως δημιουργεί τη στολή του Iron Man. Είναι και η στιγμή που θα γίνει και η πρώτη γνωριμία με τους χαρακτήρες των Black Widow και War Machine, οι οποίοι θα αποτέλεσουν μελλοντικούς πρωταγωνιστές.

Thor (2011)

Ο Κρις Χέμσγουορθ πρωταγωνιστεί ως ο Θεός της Αστραπής στον χαρακτήρα που πραγματικά άλλαξε την καριέρα του. Ο Thor από την Asgard εξορίζεται από τον πατέρα του εξαιτίας του αδερφού του Loki και ψάχνει το επόμενο σπίτι του στον κόσμο των ανθρώπων. Στην πορεία τον βοηθά η Jane Foster (Natalie Portman).

Εκδικητές (2012)

Ίσως η μεγαλύτερη cross over ταινία όλων των εποχών, έφερε μαζί στην οθόνη τους παιδικούς μας ήρωες. Με αυτή ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του MCU και οι χαρακτήρες γίνονται φίλοι εντός και εκτός καθήκοντος.

Marvel's The Avengers- Trailer (OFFICIAL)

Iron Man 3 (2013)

Η τρίτη και τελευταία ταινία με τον Tony Stark λαμβάνει χώρα έξι μήνες μετά την ταινία των Avengers. Ο Stark, έπειτα από μία εμπειρία που τον έφερε κοντά στον θάνατο, αποφασίζει να φτιάξει έναν στρατό από ανδροειδή Iron Man.

Thor: Σκοτεινός Κόσμος (2013)

Μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας, η δεύτερη ταινία Thor, δεν γινόταν να μην συμβεί. Ο ήρωας μας αντιμετωπίζει την απειλή των Dark Elves και κυνηγάει να πάρει στα χέρια του τον Αιθέρα, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του σύμπαντος.

Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα (2013)

Ο Steve Rogers ή αλλιώς πιο γνωστός ως Captain America στη δεύτερη ταινία βρίσκεται να δουλεύει στη Shield, μία μυστική οργάνωση που δημιουργήθηκε μετά τα γεγονότα των Avengers. Γνωρίζουμε για πρώτη φορά τον Falcon (Άντον Μάκι) και στον δρόμο τους έρχεται απειλητικά ο Στρατιώτης του Χειμώνα (Σεμπάστιαν Σταν).

Οι Φύλακες του Γαλαξία 1 + Οι Φύλακες του Γαλαξία 2 (2014 - 2017)

Ένα από τα μεγαλύτερα underdogs του φρανσάιζ, ο Peter Quill ή Starlord πέφτει τυχαία πάνω σε μία Πέτρα της Αιωνιότητας. Καταλαβαίνει πως πρέπει να την προστατεύσει με κάθε κόστος, έτσι αποφασίζει να φτιάξει την πιο περίεργη ομάδα σούπερ ηρώων, η οποία αποτελείται από ένα ρακούν που μιλάει, ένα δέντρο που μιλάει και μερικούς άλλους.

Marvel's Guardians of the Galaxy - Trailer 1 (OFFICIAL)

Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron (2015)

Τρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία των Εκδικητών, έρχεται η συνέχεια. Μετά από ένα λάθος των Tony Stark και Bruce Banner πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργείται ο Ultron, ο οποίος απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη. Οι Avengers καλούνται να προστατεύσουν τον κόσμο, ενώ γνωρίζουμε μερικούς ακόμα νέους χαρακτήρες (Scarlet Witch, Quicksilver, Vision).

Ant–Man (2015)

Ένας διαρρήκτης στρατολογείται από τον Hank Pym (Μάικλ Ντάγκλας), ώστε να πάρει πίσω μία στολή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επικίνδυνο όπλο. Έτσι δημιουργείται ο Ant-man (Πολ Ραντ), ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τους εχθρούς σε μεγέθη που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε.

Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος (2016)

Μπορεί να πρόκειται για μία ταινία Captain America, όμως σε αυτή μπορούμε να εντοπίσουμε πάνω κάτω όλους τους πρωτοκλασάτους ήρωες του MCU, ενώ προστίθενται μερικά ακόμα «βαριά χαρτιά» όπως ο Black Panther του Τσάντγουικ Μπόουζμαν και ο Spiderman του Τομ Χόλαντ. Μια διαφωνία ανάμεσα στον Steve Rogers και τον Tony Stark φέρνει τους Avengers σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Marvel's Captain America: Civil War - Trailer 2

Spiderman: Επιστροφή στον τόπο του (2017)

Το ντεμπούτο του Spiderman (Τομ Χόλαντ) της MCU έφερε χαρά σε όλους τους φανς του χαρακτήρα, καθώς είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία ταινία του σούπερ ήρωα στη μεγάλη οθόνη. Ο άνθρωπος – αράχνη, εκτός από το να πολεμάει το έγκλημα, πρέπει να μάθει να ισορροπεί την ηρωική του πλευρά με την προσωπική ζωή του και την καθημερινότητα του σχολείου.

Doctor Strange (2016)

Ο Stephen Strange (Μπένεντικ Κάμπερμπατς) είναι ο καλύτερος νευροχειρούργος του κόσμου, αλλά και ένας ανυπόφορος άνθρωπος. Έπειτα από ένα ατύχημα χάνει τον έλεγχο των χεριών του και έτσι γυρίζει τη γη από άκρη σε άκρη αναζητώντας απάντηση. Τελικά τη βρίσκει στις διδαχές μίας αρχαίας μαγείας.

Black Panther (2018)

Ο Black Panther μπορεί να έχει στο ενεργητικό του μία μόνο σόλο ταινία, όμως είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους ήρωες χάρη στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Στην ταινία μαθαίνουμε περισσότερα για τον T’Challa και τη Wakanda, τη γεννέτειρά του, ενώ ερχόμαστε σε επαφή και με έναν από τους καλύτερους villains του φρανσάιζ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν.

Marvel Studios' Black Panther - Official Trailer

Thor: Ragnarok (2017)

Η τρίτη ταινία Thor βρίσκει τον χαρακτήρα να περιπλανιέται στο διάστημα και να προσπαθεί να διαχειριστεί τη θλίψη του. Στην ταινία θα συναντήσουμε τον χαρακτήρα του Hulk, κάτι που είχε να συμβεί από την ταινία των Avengers και μαζί με τον Thor δημιουργούν μία από τις πιο παράξενες και αστείες ομάδες.

Ο Ant–Man και η Σφήκα (2018)

Μετά το Civl War ο Scott Lang εμφανίζεται σε μία ακόμα σόλο ταινία για χάρη του Antman. Το παρόν τον βρίσκει να έχει απομονωθεί από τον Pym και την κόρη του, όμως δέχεται να τους βοηθήσει όταν εμφανίζεται μια μεγάλη ανάγκη.

Black Widow (2021)

Χρονικά πρόκειται για μία από τις τελευταίες ταινίες της Marvel, όμως τα γεγονότα της συμβαίνουν λογικά λίγο μετά το Civil War και σίγουρα πριν το Infinity War. Μαθαίνουμε περισσότερα για τη Natasha Romanoff a.k.a Black Widow (Σκάρλετ Γιόχανσον) και περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή της και το μέρος από το οποίο προέρχεται.

Εκδικητές: Ο Πόλεμος της ΑιωνιότηταςΕκδικητές: Τελευταία Πράξη (2018-2019)

Μια ιστορία δέκα χρόνων χτισμένη βήμα – βήμα και ταινία με ταινία, φτάνει στο τέλος της με τον τρόπο που της αξίζει. Ο τιτάνας Thanos, ο οποίος παρουσιάζεται μέσα από μικρά κομμάτια, κάνει την εμφάνισή του και απειλεί να αφανίσει τα μισά ζωντανά όντα ολόκληρου του σύμπαντος, γιατί θεωρεί πως έτσι θα επέλθει ισορροπία. Οι Avengers καλούνται να τον σταματήσουν.

Loki (2021)

Η MCU μπαίνει πλεόν σε μία νέα φάση και αυτή δεν είναι άλλη από την εποχή των σειρών, την οποία μπορούμε να απολαύσουμε στο Disney+. Μετά από ένα χρονικό λάθος, ο Loki βρίσκεται κάπου δεν θα έπρεπε να είναι. Τότε μπαίνει στη μέση η TVA, υπεύθυνη για τη διατήρηση σωστής χρονικής πορείας σε όλα τα πράγματα και προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Σημαντικό σημείο για τη μετέπειτα πορεία της ιστορίας, οπότε θέλει και μεγάλη προσοχή. Επίσης κάνει εμφάνιση και ο επόμενος μεγάλος super villain.

Marvel Studios' Loki | Official Trailer | Disney+

What If (2021)

Το What If είναι το πρώτο animated πρότζεκτ της εταιρείας και παρουσιάζει μια εναλλακτική πραγματικότητα τον χαρακτήρων σε άλλο σύμπαν. Ο Τζέφρι Ράιτ έχει τον ρόλο του Watcher και παρακολουθεί ο ίδιος τις διαφορετικές εκδοχές των πρωταγωνιστών.

WandaVision (2021)

Τα τεκταινόμενα της συγκεκριμένης σειράς συμβαίνουν λίγο μετά το Endgame. Ο ταλαιπωρημένος χαρακτήρας της Wanda Maximoff δημιουργεί μια δική της πραγματικότητα σε μια μικρή πόλη του Νιου Τζέρσεϊ, ώστε να νιώσει λίγο καλύτερα, όμως αυτό μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.

Spiderman: Far from Home (2019)

Το Far from Home είναι η τελευταία ταινία της Phase 3 και αποτελεί την πρώτη ματιά μας στους ήρωες μετά το Endgame. Ο Peter Parker ταξιδεύει με τους συμμαθητές του στην Ευρώπη και πρέπει να τους προστατεύσει από έναν καινούργιο εχθρό.

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME - Official Trailer

Falcon and the Winter Soldier (2021)

Ακόμα μια σειρά της Marvel, η οποία παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία. Ο Sam Wilson ή The Falcon και ο Bucky Barnes φτιάχνουν τη δική τους ομάδα και αντιμετωπίζουν τους Flagsmashers, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους ένα ελιξίριο για να δημιουργούν υπερ-στρατιώτες.

Shang – Chi and και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών (2021)

Η ταινία λαμβάνει χώρα λίγο πριν την τελευταία ταινία του Spiderman, πάντα σε χρονικό πλαίσιο της MCU. Πρωταγωνιστεί ο Σίμου Λιου και έρχεται αντιμέτωπος με τον The Mandarin.

Eternals (2021)

Το κοινό έρχεται σε επαφή με τους σούπερ ήρωες, που αγαπάει, από την αρχαιότητα μέχρι και τις τελευταίες ταινίες. Οι Eternals δημιουργήθηκαν από τους Celestials για να προστατεύσουν το ανθρώπινο είδος από τους Deviants. Πρωταγωνιστούν πολύ μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ όπως οι Αντζελίνα Τζολί, Ρίτσαρντ Μέιντεν και Σάλμα Χάγιεκ.

Marvel Studios’ Eternals | Final Trailer

Spiderman: No Way Home (2021)

Ο Peter Parker αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, μιας και η ταυτότητά του σαν άνθρωπος–αράχνη αποκαλύφθηκε. Έτσι ζητάει από τον DrStrange να εκτελέσει ένα ξόρκι που θα κάνει την ανθρωπότητα να ξεχάσει πως είναι ο Spiderman. Μια ταινία που γεμίζει με νοσταλγία τους φανς του είδους, την ώρα που ερχόμαστε σιγά-σιγά σε επαφή με την έννοια του Multiverse.

Dr Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Η ταινία αποτελεί φυσική συνέχεια του No Way Home και το ξόρκι που δοκίμασε ο Strange δημιουργεί πολλά ζητήματα. Τότε ζητάει βοήθεια από τη Wanda Maximoff και ξεκινάει μια πολυσυμπαντική περιπέτεια σε μια από τις πιο σκοτεινές εκδοχές της Marvel.

Hawkeye (2022)

Ο Clint Burton είναι ο Hawkeye και παρουσιάζεται σε μια σειρά με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Ακολουθεί τα βήματα της Kate Bishop η οποία βρίσκει τη στολή του Hawkeye και θέλει να τον μιμηθεί μαχόμενη διάφορους εχθρούς. Αυτό τραβάει την προσοχή του Barton, ο οποίος επιτέλους τη συναντά.

Moon Knight (2022)

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Steven Grant (Όσκαρ Άιζακ) που πάσχει από μία ψυχολογική πάθηση. Στην πορεία της ζωής του ανακαλύπτει ότι έχει ζήσει και και μια δεύτερη ζωή ως ο μισθοφόρος Marc Spector. Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά καθώς μέσα στα επεισόδια εμφανίζονται αρκετοί χαρακτήρες της MCU. 

Marvel Studios’ Moon Knight | Official Trailer | Disney+

Mrs Marvel (2022)

Μια αμερικανή-πακιστανή έφηβη, η Khamalla Khan, μεγαλώνει έχοντας τρέλα με τους Avengers και συγκεκριμένα την Captain Marvel. Ετοιμάζοντας μια στολή, την οποία θα φορέσει σε ένα forum αφιερωμένο στους αγαπημένους της ήρωες, βάζει ένα οικογενειακό κολιέ που βρήκε στο σπίτι της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτήσει υπερδυνάμεις.

She-Hulk (2022)

Ένα τροχαίο ατύχημα μεταμορφώνει την ξαδέλφη του Μπρους Μπάνερ ή αλλιώς Χαλκ στη θηλυκή εκδοχή του οξύθυμου γίγαντα. Δικηγόρος στο επάγγελμα, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις στην καθημερινότητά της και καλείται να ισορροπήσει την καριέρα και την προσωπική της ζωή με τις νέες σούπερ δυνάμεις της.

Ο Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ και η Νάταλι Πόρτμαν ως Μάιτι Θορ στην ταινία «Thor: Love and Thunder»

Thor: Love and Thunder (2022)

Η τελευταία ταινία του Θεού της Αστραπής αποτελεί και το τελευταίο πρότζεκτ της εταιρείας, μέχρι στιγμής. Ο Thor συναντάει ξανά τον μεγάλο του έρωτα και γνωρίζουμε έναν από τους πιο καθηλωτικούς villains στο πρόσωπο του Κρίστιαν Μπέιλ. 

Παρακολούθησε όλες τις νέες σειρές και ταινίες στο Disney+. Μάθε περισσότερες πληροφορίες στο www.disneyplus.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ