TV + Series

5 λόγοι που αξίζει να δεις το «The Bear» στο Disney+

Ο Jeremy Allen White μας αρέσει πολύ

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Bear
The Bear © FX Networks

 «The Bear»: ο πρώτος κύκλος της πρωτότυπης σειράς είναι διαθέσιμος με όλα τα επεισόδια, αποκλειστικά στο Disney+.

Η γεμάτη γεύση κωμικόδραματική σειρά «The Bear», είναι μια από τις νέες πρωτότυπες σειρές στο Disney+ όπου έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα αρκετές θετικές κριτικές στα social και όχι μόνο. Με αρκετό ρεαλισμό παρουσιάζει το χάος και την πίεση μιας επιχείρησης εστίασης στο Σικάγο προσφέροντας ταυτόχρονα αγωνιώδες δράμα. Ο δημιουργός και σκηνοθέτης των περισσότερων επεισοδίων Κρίστοφερ Στόρερ, τοποθετεί τον νεαρό ταλαντούχο σεφ υψηλής γαστρονομίας Κάρμεν στο επίκεντρο, ο οποίος εγκατέλειψε τη Νέα Υόρκη και το "μισελενάτο" εστιατόριο που δούλευε, για να επιστρέψει στην πόλη που μεγάλωσε ύστερα από την αυτοκτονία του αδερφού του. Εκεί θα συναντήσει το «παρατημένο» οικογενειακό σαντουιτσάδικο που έχει τεράστια χρέη αλλά κυρίως απίστευτη ανοργανωσιά και θα κληθεί να το διευθύνει. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς του FX παρουσιάστηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου σε ένα experiential event όπου ο chef Γιώργος Παπακώστας και η ομάδα του «μύησαν» το κοινό στα μυστικά της κουζίνας του «The Original Beef of Chicagoland», του εστιατορίου που αποτελεί κεντρικό σημείο για την πλοκή της σειράς. Αν δεν έχεις δοκιμάσει το λαχταριστό Italian beef sandwich που πρωταγωνιστεί και αυτό μαζί με τον Κάρμεν και σου αφήνει μια τόσο όσο καυτερή επίγευση και τα μούρλια Family Spaghetti με μπόλικη παρμεζάνα δεν ξέρεις τι χάνεις. Σταμάτα όμως να τα φαντάζεσαι και βούτα στους 5 λόγους που αξίζει να το δεις.

 1. Λίγα επεισόδια, σύντομο και με ωραία πλοκή

Η πρώτη σεζόν είναι μόνο 8 επεισόδια(Σύστημα, Χέρια, Μπριγκάντα, Σκυλιά, Σέρινταν, Κέρες, Κριτική και Μπρατσιόλε)μισής ώρας που τρέχουν σαν νεράκι και η αλήθεια είναι ότι όταν κολλάμε με κάτι νέο θέλουμε να το δούμε αν είναι δυνατόν και σε μια νύχτα, άντε το πολύ δυο. Το The Bear είναι από τις σειρές που σε γραπώνουν από τα πρώτα τους λεπτά, δεν πλατειάζει, φαίνεται η αβίαστη αυθεντικότητά από την πλοκή της και κινείται κυρίως σε φρενήρης χαοτικούς γαστρονομικούς ρυθμούς που σε συναρπάζουν. Έλα έλα αναμένεται η 2η σεζόν του εντός του 2023, ετοιμάσου.  

The Bear | Disney+ Greece

2. Ο Jeremy Allen White μας αρέσει πολύ

Για την ερμηνεία του Jeremy Allen White(τον είχαμε δει στο Shameless ως Phillip "Lip" Gallagher και μας έκανε κλικ από εκεί) που είναι τόσο πειστικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ως Κάρμεν -παλεύοντας να αλλάξει τόσο το «The Original Beef of Chicagoland» όσο και τον εαυτό του-, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά το ταλέντο του στην υποκριτική. Ο ρόλος του είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ικανός, με ταλέντο, όνειρα και στόχους στην εποχή του burnout παλεύει με το ψυχικό κόστος του γαστρονομικού "πρωταθλητισμού" και την καθημερινότητα της δουλειάς με ότι σημαίνει αυτό για να βοηθήσει την οικογένεια του. Απλός, λιτός και απέριττος στο ρόλο του σεφ παρά τις γαστρονομικές του γνώσεις, κρατάει χαμηλό προφίλ και προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρατήσει ζωντανό το παραδοσιακό σαντουιτσάδικο, να βάλει σε τάξη το χάος του μαγαζιού, να φέρεται σωστά στους συναδέλφους του αλλά και να διαφυλάξει τη προσωπική ψυχική του υγεία. Πόσα να αντέξει πια και αυτός;

 3. Γιατί αγαπάμε τις μαγειρικές σειρές και εκπομπές

Θα έλεγε κανείς ότι το πρώτο επεισόδιο θυμίζει κάτι από τον "Εφιάλτη στην Κουζίνα" του Έκτορα Μποτρίνι αλλά θα ήταν άδικο, μιας και φέρνει στην πραγματικότητα στο μυαλό μας σκηνές από το αμερικάνικο και το ελληνικό "Master Chef". Εντάξει κακαβιά με αυγά αχινού και μιλφέιγ με κρέμα λεμόνι δεν είδαμε αλλά αυτό το Italian beef sandwich ποιηματάκι ήταν!

O chef Γιώργος Παπακώστας και το Italian beef sandwich
O chef Γιώργος Παπακώστας και το Italian beef sandwich © Disney +

 4. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακούγονται κομματάρες

Το original soundtrack του «The Bear» είναι κουλ ενώ το Animal των Pearl Jam που ακούγεται στο 1ο επεισόδιο, το Oh My Heart των R.E.M sto 3o και το Chicago του Sufjan Stevens στο 7ο είναι κομματάρες που ταιριάζουν άψογα με την πλοκή και τη σκηνοθεσία της σειράς. 

5. Για τους πολύ καλούς δεύτερους ρόλους της παράστασης

Στο πρώτο κύκλο εμφανίζεται και ο Jon Bernthal ως ο Mike, ο αδερφός του Κάρμεν, και παρότι στην αρχή έχουν όλοι την εντύπωση ότι θα τον επισκίαζε, δε συμβαίνει σε καμία περίπτωση αυτό. Οι ερμηνείες των Ebon Moss-Bachrach (Richard Richie Jerimovich), Ayo Edebiri (Sydney Adamu), AbbyElliott (Natalie Sugar Berzatto), Lionel Boyce (Marcus), Liza Colón-Zayas (Tina), Edwin Lee Gibson (Ebraheim) και Matty Matheson (Neil Fak) δίνουν μια ξεχωριστή πνοή στο σενάριο. Μέσα από τους διαφορετικούς χαρακτήρες που έρχονται σε σύγκρουση, κόβουν κοφτερά συνεχώς με τα λόγια και τα μαχαίρια τους, τα βρίσκουν όμως σε κάποια σημεία και δημιουργούν νέες σχέσεις βλέπει κανείς το χιούμορ, την απόγνωση και το πάθος για αυτό που αγαπάς πραγματικά.

Ebon Moss-Bachrach και Jeremy Allen White
Ebon Moss-Bachrach και Jeremy Allen White © FX Networks

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ