TV + Series

Ντενέρις, ο κατακτητής: Οι επίσημες φωτογραφίες του 6ου επεισοδίου

Η Mad Queen ήρθε για να μείνει και ο Τύριον βλέπει το τέλος να πλησιάζει

velentzas-marios.jpg
Μάριος Βελέντζας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντενέρις Ταργκάριεν
Ντενέρις Ταργκάριεν/©HBO

Στη δημοσιότητα οι επίσημες φωτογραφίες του 6ου και τελευταίου επεισοδίου του Game of Thrones.

Μοιάζει σχεδόν ψέμα, όμως -όπως συμβαίνει- με κάθε αγαπημένη σειρά όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Στο 5ο επεισόδιο με τίτλο «The Bells» η Ντενέρις Ταργκάριεν γίνεται και επίσημα η Mad Queen του Γουέστερος, και πλέον απομένει ένα ακόμη για να ολοκληρωθεί η τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο που καθήλωσε εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Όσο και αν ξενίζει αυτή η ξαφνική μεταστροφή της Καλήσι, η πυρπόληση του Κινγκς Λάντινγκ δείχνει τον παραλογισμό του πολέμου, τον κυνισμό της εξουσίας και το πώς το απόλυτο φαβορί, ο ήρωας και ο προστάτης των αδυνάτων μπορεί πολύ γρήγορα να μετατραπεί σε τέρας. Εξάλλου, για το Game of Thrones μιλάμε.

Φανταστείτε τη Θυελλογέννητη, Άκαυτη, Μητέρα των Δράκων (ενός για την ακρίβεια), Καλήσι κ.λπ. να γινόταν δεκτή μετά βαΐων και κλάδων στο Γουέστερος, να εξολόθρευε με συνοπτικές διαδικασίες τη Σέρσεϊ (χωρίς φυσικά να βάλει μπουρλότο στην πρωτεύουσα) και να καθόταν θριαμβεύτρια στον Σιδερένιο Θρόνο. Μα, φυσικά, αυτό ΔΕΝ θα μπορούσε να συμβεί στο Game of Thrones. Σε μια σειρά όπου ο Ρομπ Σταρκ σκοτώνεται την ημέρα του γάμου του (Red Wedding) και η Σάνσα ζητά χάρη από τον αρραβωνιάρη της, Τζόφρι, να ντύσει στα μαύρα τον πατέρα της και να τον στείλει στο Τείχος και αντ’ αυτού καλείται να αντικρίζει σε καθημερινή βάση το κομμένο κεφάλι του στις επάλξεις του Κόκκινου Φρουρίου. Εκεί όπου ο λαλίστατος Όμπεριν Μαρτέλ χάνει μέσα σε μια στιγμή τη γη κάτω από τα πόδια του (και τη ζωή του) ή ο πανίσχυρος Τάιγουιν δολοφονείται στην τουαλέτα από τον γιο του, Τύριον.

Με την αγωνία στο «κόκκινο» και τη συζήτηση για το πώς θα ολοκληρωθεί η σειρά να έχει ανάψει στα social media, η HBO δημοσίευσε ΔΥΟ επίσημες φωτογραφίες για το 6ο και τελευταίο (ΚΛΑΨ!) επεισόδιο του GOT. Το σκηνικό παραπέμπει σε... Χειμώνα, μόνο που αυτό που φαινομενικά μοιάζει με χιόνι δεν είναι παρά στάχτη. Η Mad Queen εμφανίζεται μπροστά στους άψογα παραταγμένους Άσπιλους και τους άναρχα συγκεντρωμένους Ντοθράκι, με φόντο το κατεστραμμένο Κινγκς Λάντινγκ, όπου αρκετές εστίες φωτιάς καπνίζουν ακόμη. Η εικόνα αυτή παραπέμπει σε ξένο κατακτητή και επ’ ουδενί στην ηρωίδα που είχε κάνει σκοπό της ζωής της να σπάσει τις αλυσίδες, να απελευθερώσει τους σκλάβους και να φέρει τη Δικαιοσύνη στα Επτά Βασίλεια.

Ντενέρις Ταργκάριεν
Ντενέρις Ταργκάριεν/©HBO

Στη δεύτερη φωτογραφία πρωταγωνιστεί ο Τύριον. Χαμένος στις σκέψεις του περιφέρεται σε ισοπεδωμένες συνοικίες της πρωτεύουσας. Κι αν η Σέρσεϊ Λάννιστερ με την ξεροκεφαλιά της ήταν αυτή που ξύπνησε τον δράκο, όταν έδωσε εντολή στον Έουρον να εξολοθρεύσει τον Ραίγκαλ και στο «Βουνό» να αποκεφαλίσει τη Μισάντεϊ, ο «Μισερός» φρόντισε και αυτός να βάλει το χεράκι του, ώστε η Ντενέρις να εισέλθει στην «dark side». Μετά την απελευθέρωση του Τζέιμι, το Ντραγκάρις ίσως να είναι η τελευταία λέξη που θα ακούσει πριν αφήσει τον μάταιο κόσμο του Γουέστερος.

Τύριον Λάννιστερ
Τύριον Λάννιστερ/©HBO

Υ.Γ. Η πυρπόληση του Κινγκς Λάντινγκ ήρθε να εξηγήσει και το τι πραγματικά σήμαινε το όραμα που είχε δει η Ντενέρις στον Οίκο των Αθανάτων, όταν περπατούσε σε μια κατεστραμμένη αίθουσα του Σιδερένιου Θρόνου...

Daenerys Vision

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ