Τεχνολογια - Επιστημη

Athens network

Οι Αθηναίοι στο Facebook

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 321
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9593-21702.jpg

Aνακάλυψαν “ that hipster porn” και πα­ρόμοια tumblr.com αντικαθιστώντας τα «σαρκικά» profile pics από μπουζούκια, κλαμπ, παραλία. Τώρα επιλέγουν έξυπνα συνθήματα και kinky φωτο­γραφίες

●Άντρες: όταν γυναίκες τούς απευθύνουν αίτη­μα φιλίας, πρώτα κοιτάνε τις φωτογραφίες της και μετά πατάνε “accept”.

Γυναίκες: όταν άντρες τούς απευθύνουν αίτημα φιλίας σκέφτονται προφανώς «τι εννοεί;». Συ­χνά απαντάνε μετά από μέρες (ή μήνες).

●Διαφημιστές, PRτζήδες, «καλλιτέχνες», promoters, DJs: είναι οι μόνοι που σου γράφουν «ευχαριστώ για την αποδοχή της φιλίας». Την ευ­γένεια ακολουθεί καταιγισμός spam προσκλή­σεων σε ανεκδιήγητα events που πλέον κανείς δεν τσεκάρει.

●Επιλέγονται από υπεύθυνους πολιτικού σχε­διασμού ως υποψήφιοι για τις εκλογές με βάση (και) τον αριθμό των φίλων τους.

●Οι 50+ περνάνε δεύτερη εφηβεία. Τα παιδιά τους έρχονται σε δύσκολη θέση και αναγκάζο­νται να τους μπλοκάρουν.

●Φαντασιώνονται ότι έχουν δική τους «ραδιο­φωνική» εκπομπή ποστάροντας με τις ώρες you tube videos, τα οποία πιθανότατα δεν κοιτάει κανείς. Όμως εκείνοι κλείνουν με «ένα τελευταίο πριν πω καληνύχτα σε όλους».

●Είναι ακτιβιστές. Μαυρίζοντας την οθόνη, συμμε­τέχοντας σε γκρουπ διαμαρτυρίας, γκρινιάζοντας. Και μετά αφήνουν την οθόνη για τον καναπέ.

●Μπορούν να μιλάνε με τις ώρες στο chat κι αν βρεθούν στο Bios να μη χαιρετηθούν. Γιατί δεν έκανε ο άλλος την πρώτη κίνηση.

●Θεωρούν ότι όποιος-α τους κάνει iLike, θέλει να πέσει στο κρεβάτι τους. Δεν είναι πάντα έτσι.

●Ξέρουν όλα τα κόλπα (mirror sites κτλ.) για να παρακάμπτουν το firewall που αποφάσισε ο διευ­θυντής τους. Οπότε, μάταιος ο κόπος.

●Αναδημοσιεύουν τα άρθρα που διαβάζουν στον Τύπο. Περιμένουν με αγωνία το πρώτο σχόλιο για να χαρίσουν στον κυβερνοχώρο της δική τους «άποψη για τα πράγματα».

●Διαφημίζουν τι έκαναν με την παρέα τους (που είναι η καλύτερη απ’ όλες). Μιλάνε με κώδικες, α­ναρωτιούνται αυτάρεσκα πώς πίνουν τόσο πολύ, χρησιμοποιούν πολλά υποκοριστικά και πολύ το «τέλεια».

●Συμφωνούν αμοιβαία ως προοδευτικά ζευγά­ρια να μην έχουν “relationship status” στο προ­φίλ τους. Όταν χωρίζουν, κάποιος το πετάει στα μούτρα του άλλου.

●Βάζουν μεγάλους στόχους. Όπως να μαζευτούν «1.000.000 Ολυμπιακοί» σε μια σελίδα ή «20 εκα­τομμύρια Έλληνες» σε κάποια άλλη.

●Ποστάρουν ανατριχιαστικά πολλές λεπτομέ­ρειες για το τι τρώνε-πίνουν. Ο μπονβιβερισμός του πληκτρολογίου συναντά το “Master Chef”.

●Τελευταία, το σνομπάρουν προς χάριν του twitter. Εκεί συζητάς πιο άμεσα γι’ αυτά που βλέ­πεις ταυτόχρονα στην τηλεόραση.

●Συμφωνούν ότι «εκεί που τελειώνει το facebook αρχίζει η ζωή», αλλά δεν το κλείνουν το ρημάδι…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ