Τεχνολογια - Επιστημη

Έλον Μασκ: «Οι πιο ηλίθιοι οικοτρομοκράτες της Γης»

Τι απάντησε μετά την επίθεση σε εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © Lukasz Gagulski/ PAP

Έλον Μασκ: Τι απάντησε μετά την επίθεση σε εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία

Αριστεροί εξτρεμιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πυλώνα ηλεκτροδότησης στο εργοστάσιο αυτοκινήτων Tesla στο Βερολίνο, το οποίο θα σταματήσει την παραγωγή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε μια επιστολή 2.500 λέξεων που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, η ακτιβιστική ομάδα Vulkan (ηφαίστειο) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι το εργοστάσιο, το οποίο παράγει περίπου 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως, καταναλώνει τόσο φυσικούς πόρους όσο και εργατικό δυναμικό και δεν είναι ούτε οικολογικό ούτε βιώσιμο.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δέχονται όλο και περισσότερες επιθέσεις από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, ιδίως λόγω ανησυχιών ότι η παραγωγή τους οδηγεί σε υψηλότερες εκπομπές ρύπων από την κατασκευή αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ότι η παραγωγή και η επαναφόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελούν περιβαλλοντική επιβάρυνση. Σε στοχευμένες επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, τα ελαστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν κοπεί ή ξεφουσκώσει.

Σε τοπικό επίπεδο έχει γίνει μεγάλη συζήτηση σχετικά με την υψηλή χρήση των υπόγειων υδάτων από την εταιρεία σε μια περιοχή που υποφέρει από ξηρασία εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και με την έκταση των δασών που έχουν υλοτομηθεί για να δημιουργηθεί χώρος για τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν στις προτάσεις για την κοπή περαιτέρω δέντρων για τα σχέδια επέκτασης ενώ έφτιαξαν κάτι σαν «κατασκήνωση» πριν από περίπου μια εβδομάδα, χτίζοντας δεντρόσπιτα στο δάσος. Ωστόσο, πήραν αποστάσεις από την εμπρηστική επίθεση. Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, εκπρόσωποι της Tesla δήλωσαν ότι οι ζημιές ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και θα προκαλέσουν τη διακοπή της παραγωγής μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης επηρέασε το εργοστάσιο καθώς και τις γύρω κοινότητες στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου. Το εργοστάσιο χρειάστηκε να εκκενωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk, έγραψε στο X: «Αυτοί είναι είτε οι πιο ηλίθιοι οικοτρομοκράτες στη Γη είτε είναι μαριονέτες εκείνων που δεν έχουν καλούς περιβαλλοντικούς στόχους. Η διακοπή της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, αντί για οχήματα με ορυκτά καύσιμα, είναι εξαιρετικά ηλίθια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ