Τεχνολογια - Επιστημη

Πρώην στελέχη του Twitter μηνύουν τον Έλον Μασκ για 128 εκατ. δολάρια σε απλήρωτες αποζημιώσεις

Ακόμα μία δικαστική διαμάχη για τον δισεκατομμυριούχο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώην στελέχη του Twitter μηνύουν τον Έλον Μασκ για 128 εκατ. δολάρια σε απλήρωτες αποζημιώσεις
Πρώην στελέχη του Twitter μηνύουν τον Έλον Μασκ για 128 εκατ. δολάρια σε απλήρωτες αποζημιώσεις © EPA

Έλον Μασκ: Πρώην στελέχη του Twitter τον μηνύουν - Ακόμα μία δικαστική διαμάχη για τον δισεκατομμυριούχο

Ο Έλον Μασκ αντιμετωπίζει αγωγή ύψους 128 εκατομμυρίων δολαρίων από τέσσερα πρώην στελέχη του Twitter, τα οποία ισχυρίζονται ότι ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας απέτυχε να τους καταβάλει αποζημίωση μετά την αγορά του κοινωνικού δικτύου. Η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στην Καλιφόρνια, ακολουθεί μια ξεχωριστή νομική αγωγή πέρυσι από απλούς υπαλλήλους που ζητούσαν 500 εκατ. δολάρια σε απλήρωτες αποζημιώσεις.

«Επειδή ο Μασκ αποφάσισε ότι δεν ήθελε να πληρώσει τις αποζημιώσεις απόλυσης των εναγόντων, απλά τους απέλυσε χωρίς λόγο, στη συνέχεια επινόησε ψεύτικη αιτία και πλήρωσε υπαλλήλους των διαφόρων εταιρειών του για να υποστηρίξουν την απόφασή του», υποστηρίζεται στην αγωγή.

Στους τέσσερις ενάγοντες της υπόθεσης περιλαμβάνονται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter Parag Agrawal, ο πρώην οικονομικός διευθυντής Ned Segal, ο πρώην γενικός σύμβουλος Sean Edgett και ο πρώην επικεφαλής νομικός σύμβουλος Vijaya Gadde. Ο Μασκ τους απέλυσε όλους αυτούς εν μέσω μιας σειράς μαζικών απολύσεων μετά την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων το 2022, ισχυριζόμενος τότε ότι δεν χρειαζόταν να καταβάλει στα στελέχη αποζημίωση επειδή απολύθηκαν για σοβαρό λόγο.

Μηνύσεων συνέχεια εναντίον του Έλον Μασκ

Η αγωγή είναι μία από τις πολλές νομικές ενέργειες που σχετίζονται με την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ και τη μετέπειτα λειτουργία της πλατφόρμας, την οποία μετονόμασε σε X. Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων εξέδωσε επίσης νωρίτερα φέτος καταγγελία στην οποία ισχυρίζεται ότι η εταιρεία πυραύλων SpaceX του Μασκ απέλυσε παράνομα οκτώ εργαζόμενους επειδή εξέδωσαν επιστολή που επέκρινε την ηγεσία του.

Ο Μασκ απέλυσε περίπου το 80% του προσωπικού του Twitter αφότου ανέλαβε την εταιρεία, όπως ο ίδιος δήλωσε στο BBC σε συνέντευξή του πέρυσι. Ο ιστότοπος έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα μετά την εξαγορά του, μεταξύ άλλων τα μειωμένα έσοδα από διαφημίσεις και ερευνητές που κατέγραψαν μια αύξηση της ρητορικής μίσους, καθώς ο Μασκ περιόρισε τις προσπάθειες ελέγχου του περιεχομένου. Αρχικά προσπάθησε να υπαναχωρήσει από την εξαγορά, αλλά το Twitter έκανε μήνυση για να επιβάλει την ολοκλήρωσή της.

Ο Μασκ κατηγόρησε για τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων τις ομάδες παρακολούθησης κατά του μίσους που δημοσίευσαν εκθέσεις που περιγράφουν λεπτομερώς το ρατσιστικό και εξτρεμιστικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Ξεκίνησε αγωγές εναντίον δύο από τις οργανώσεις, της Media Matters και του Center For Countering Digital Hate, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ένας δικαστής της Καλιφόρνιας αναμένεται να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα για το αν θα απορρίψει την αγωγή κατά του Center For Countering Digital Hate.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ