Τεχνολογια - Επιστημη

Ένα app διαλογισμού που σε οδηγεί σε μία πιο ευτυχισμένη ζωή

Την Αγγελική και τον Μανώλη το σύμπαν τους έφερε κοντά

62222-137653.jpg
A.V. Team
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγγελική Ρεμπέλου & Μανώλης Ζωγραφάκης
Αγγελική Ρεμπέλου & Μανώλης Ζωγραφάκης

Η Αγγελική Ρέμπελου και ο Μανώλης Ζωγραφάκης μιλούν για το app διαλογισμού Be Now

Θυμάται άραγε κανείς τη ζωή πριν την πανδημία; Σίγουρα δεν ήταν ξέγνοιαστη, δεν σου φαντάζει όμως λιγότερο αγχωτική; Τι συνέβη αυτά τα τέσσερα χρόνια; Οι μακρόχρονες επιπτώσεις του εγκλεισμού στην ψυχική μας υγεία μόλις που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ το γεγονός ότι όσο εμείς ήμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας η ζωή με έναν περίεργο τρόπο εξακολουθούσε να συμβαίνει, δυσκολεύει μέχρι και σήμερα την προσαρμογή σε μία κοινωνία, μία πόλη, ένα εργασιακό περιβάλλον, μία οικονομία που δεν αναγνωρίζουμε καν.

Συνέβη όμως και κάτι άλλο. Οι συνέπειες που έχει στην ψυχή μας η ταχύτητα με την οποία πλέον κινείται ο κόσμος, οι αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις και κατά συνέπεια η ακρίβεια και οι πόλεμοι, μας έκανε να στρέψουμε το βλέμμα σε αυτό το μέχρι πρότινος ζήτημα ταμπού. Να ακούσουμε επιτέλους το σώμα μας, να παρατηρήσουμε τα σημάδια που μας δείχνει και κυρίως, να αφουγκραστούμε την ψυχή μας και να την αντιμετωπίσουμε κι αυτή σαν ένα όργανο, έναν μυ, ένα οστό, που όταν πονάει σπεύδουμε αμέσως να ανακουφίσουμε.

Μανώλης Ζωγραφάκης
Μανώλης Ζωγραφάκης

Το σύμπαν τους έφερε κοντά
Αυτή την ανάγκη εντόπισαν οι συνιδρυτές της νέας ελληνικής εφαρμογής καθοδηγούμενου διαλογισμού, οραματισμού και ηχοθεραπείας, Be Now, Αγγελική Ρέμπελου και Μανώλης Ζωγραφάκης που το σύμπαν έφερε κοντά στα πανέμορφα Χανιά. Ο Μανώλης, σύμβουλος μάρκετινγκ, ηχοθεραπευτής και ασκούμενος στον διαλογισμό, ζούσε στο εξωτερικό μέχρι λίγο πριν την το ξέσπασμα της πανδημίας. Νιώθοντας την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα επέλεξε τα Χανιά για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του. Εκεί γνώρισε την Αγγελική, μια ταλαντούχα δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού, και ιδρύτρια του yoga studio Yoga Class Chania και μαγεύτηκε αστραπιαία από την ευγενική και χαλαρωτική φωνή της, αλλά και από τις ιδιαίτερες αφηγήσεις στις συνεδρίες καθοδηγούμενου διαλογισμού και οραματισμού. Η ψηφιακή περιπέτεια του πρώτο τους app είχε μόλις ξεκινήσει.

Be now: Η δημιουργία ενός ελληνικού app διαλογισμού από την Αγγελική Ρέμπελου και τον Μανώλη Ζωγραφάκη

Τους πρώτους μήνες της πανδημίας όλο και περισσότεροι Έλληνες φίλοι του Μανώλη βρέθηκαν να παλεύουν με το άγχος και στρέφονταν σε εκείνον για συμβουλές και καθοδήγηση στο διαλογισμό. Ανταποκρίθηκε, αλλά ήθελε να τους βοηθήσει ακόμη πιο ουσιαστικά. Πήγε στην Αγγελική και την ενθάρρυνε να ηχογραφήσει τους διαλογισμούς της για όσους έχουν ανάγκη από ηρεμία. Εκεί ήταν που οι κοντινοί τους άνθρωποι κατάλαβαν ότι ο Μανώλης και η Αγγελική έχουν στα χέρια τους κάτι μεγαλύτερο – και εκείνοι όμως αποφάσισαν ότι θα έχει μονάχα νόημα αν βοηθήσουν όσα περισσότερα άτομα μπορούν να ζήσουν μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή μέσω του διαλογισμού, του οραματισμού και της ηχοθεραπείας.

Το Be now διαθέτει μια μεγάλη βιβλιοθήκη καθοδηγούμενων διαλογισμών, οραματισμών και ηχοθεραπείας που διαρκώς εμπλουτίζεται, ενώ είναι μια εφαρμογή εύκολη στη χρήση, κάτι που την καθιστά ιδανική για αρχάριους στον κόσμο του self-meditation, αλλά και για όσους διαθέτουν ελάχιστο χρόνο χαλάρωσης μέσα τη μέρα. Αυτό που χρειάζεται είναι 10 λεπτά. Ποιος δεν έχει 10 λεπτά για να απολαύσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αυτογνωσία, την ευεξία και την ανακούφιση από το άγχος; Γιατί όμως το Be now και όχι κάποια άλλη εφαρμογή; Μια από τις λειτουργίες του Be Now που ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα apps διαλογισμού είναι ο «Coach Be» - ένας εικονικός βοηθός διαλογισμού που σου προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις με βάση τη διάθεση και τις ανάγκες σου τη κάθε στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να χάνεις χρόνο ψάχνοντας ανάμεσα στην πληθώρα των επιλογών διαλογισμού, οραματισμού και ηχοθεραπείας που αυτή σου προσφέρει.

Αγγελική Ρεμπελου
Αγγελική Ρέμπελου

Η Αγγελική Ρέμπελου και ο Μανώλης Ζωγραφάκης μιλούν για το app διαλογισμού Be Now

Αγγελική και Μανώλη, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τη στιγμή γέννησης του οράματος του Be Now; Η εφαρμογή σας δημιουργήθηκε για να απαντήσει σε μία συγκεκριμένη ανάγκη του κόσμου, ποια ήταν όμως η δική σας ανάγκη που ικανοποίησε;

Μανώλης: Είχα πάρει μέρος σε μαθήματα yoga της Αγγελικής και γνώρισα από πρώτο χέρι τη δύναμη των διαλογισμών και των οραματισμών που χρησιμοποιεί στο τέλος των μαθημάτων της. Η δική μου ειδικότητα είναι ο ήχος και η ηχοθεραπεία, οπότε της πρότεινα να ηχογραφήσουμε διαλογισμούς στη φύση και να χρησιμοποιήσουμε τον ήχο σαν συνοδευτικό.
Αγγελική: Είμαστε σε ένα φαράγγι στην Κρήτη, ο Μανώλης παθιασμένος με τον ήχο κρατάει παντού μαζί ένα μικρόφωνο. Εκεί που περπατάμε πιάνει ένα σημείο με τέλειο ηχοτοπίο: έστησε τον εξοπλισμό, έκλεισα τα μάτια και ξεκίνησε η πρώτη ηχογράφηση.

Η αρχική μας ανάγκη ήταν αφενός η δημιουργία: ήμασταν κλεισμένοι καιρό μέσα, την πρώτη περίοδο της καραντίνας, δεν ξέραμε τι θα ξημερώσει. Παρατηρούσαμε στον κόσμο γύρω μας φόβο, ανησυχία, αβεβαιότητα. Κάτι έπρεπε να κάνουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο να τα καταφέρουμε. Τι θα γίνει αύριο; Αλλά όλο το ζουμί βρίσκεται στο «τώρα». Έτσι γεννήθηκε το Be now.

Μανώλης: Ηχογραφήσαμε λοιπόν μία σειρά διαλογισμών και την μοιραστήκαμε με φίλους που το είχαν ανάγκη: είχαν άγχος, δεν μπορούσαν να κοιμηθούν. Ένας από αυτούς τους φίλους, έτυχε να είναι ο Αλέξης - πρώτα από όλα εκπληκτικός άνθρωπος και δεύτερον πολύ καλός προγραμματιστής. Ξετρελάθηκε με τη φωνή της Αγγελικής και με τους διαλογισμούς και με ενθουσιασμό μας πρότεινε να συνεργαστούμε και να φτιάξουμε ένα mobile app. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Be Now, οπότε μπορούμε να πούμε πως πατέρας της ιδέας ήταν ο Αλέξης.

Η δική μας ανάγκη έχει να κάνει με την προσφορά στο σύνολο. Στο πνευματικό μονοπάτι η προσφορά είναι πολύ σημαντική. Κάθε τι που κάνουμε θέλουμε να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο και γνωρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη από στιγμές χαλάρωσης, γαλήνης και ισορροπίας, ξέραμε πως η εφαρμογή αυτή θα βοηθήσει πραγματικά. Ό,τι κάνουμε, γίνεται με αγάπη, προσοχή και πρόθεση να ωφεληθεί το σύνολο. Κάθε πράξη με θετικό πρόσημο για το σύνολο μας πάει όλους ένα βήμα παραπέρα.

Αγγελική Ρεμπελου & Μανώλης Ζωγραφάκης
Αγγελική Ρέμπελου & Μανώλης Ζωγραφάκης

Μπορείτε να μας μιλήσετε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε ως δημιουργοί μιας τόσο εξειδικευμένης ελληνικής start - up;

Αγγελική: Όπως κάθε νέο εγχείρημα, έτσι και το Be Now είχε και έχει τις δυσκολίες του. Ευτυχώς και οι τρεις πιστεύουμε πως κάθε δυσκολία είναι εκεί για να σε διδάξει κάτι, και να σε κάνει πιο δυνατό. Οπότε αντί να τα βάζουμε κάτω, εφευρίσκαμε λύσεις.

Πρώτα απ όλα υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες στην ηχογράφηση, καθώς σκοπεύαμε σε ένα άρτιο και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Οι ηχογραφήσεις σε studio δεν μας άφηναν ικανοποιημένους και ανέβαζαν πάρα πολύ το κόστος σε βάθος χρόνου. Πειραματιστήκαμε λοιπόν με λύσεις, και καταλήξαμε να φτιάξουμε από την αρχή τον δικό μας κινητό θάλαμο ηχογραφήσεων! Επίσης, έπρεπε να αποκτήσουμε γνώση πάνω στην ηχοληψία και την επεξεργασία του ήχου ώστε να είμαστε σε θέση να φτιάχνουμε τους διαλογισμούς μόνοι μας χωρίς καμία επιπλέον βοήθεια.

Ένα άλλο δύσκολο κομμάτι ήταν το να βρούμε συνεργάτες για το Αγγλικό περιεχόμενο που να πληρούν τις προϋποθέσεις που θέλαμε, όπως να έχουν τη σωστή χροιά στη φωνή, να είναι η Αγγλική η μητρική τους γλώσσα, να διαλογίζονται και οι ίδιοι ώστε να είναι αυθεντικό το αποτέλεσμα, αλλά και να μένουν στην ίδια πόλη. Δύσκολο πάντρεμα άλλα τελικά δεν ήταν ακατόρθωτο. Ήμασταν τυχεροί να βρούμε τις αγαπημένες μας Bella και Νένια, υπέροχοι άνθρωποι και απόλυτα ταιριαστές με το όλο εγχείρημα.

Η άλλη μεγάλη δυσκολία ήταν να βρούμε χρόνο να αφιερώσουμε στο app καθώς και οι τρεις έχουμε full time δουλειές και γεμάτο πρόγραμμα. Οπότε αυτά τα 2+ χρόνια που δουλεύαμε ανελλιπώς την εφαρμογή δεν είχαμε ούτε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς δουλειά. Και οι τρεις είχαμε δύσκολες ημέρες και υπήρξαν και στιγμές που σκεφτήκαμε να τα παρατήσουμε. Όταν όμως νιώθεις πως ο σκοπός είναι μεγαλύτερος από το εγώ σου (το προσωπικό όφελος) και ξέρεις πόσο καλό μπορεί να κάνει μια πράξη στο σύνολο, παίρνεις απίστευτη δύναμη να συνεχίσεις. Αυτή είναι η ιδεολογία μας, και η κινητήρια δύναμη μας.

Ως πνευματικοί άνθρωποι σας τρόμαξε ποτέ το επιχειρείν ως μια στρεσογόνα διαδικασία;

Μανώλης: Η αλήθεια είναι ότι δεν τη λες και διασκεδαστική τη γραφειοκρατία μιας τέτοιας δράσης, τα λογιστικά, κτλ. Αλλά ο κόσμος που ζούμε τα έχει όλα, οπότε προσπαθούμε όσο μπορούμε να τα φέρνουμε εις πέρας. Επίσης, όπως είπαμε πιο πάνω, κάθε δυσκολία είναι εκεί να σε διδάξει κάτι, έτσι και το στρες. Προσπαθούμε να βλέπουμε το κάθε συναίσθημα που αναδύεται, είτε στρες, είτε φόβος, είτε χαρά ως κάτι το παροδικό που έρχεται και φεύγει. Υπήρχαν και υπάρχουν λοιπόν στρεσογόνες στιγμές που περνάμε, το θέμα είναι να μη χάνουμε το κέντρο μας, την ουσία, και το σκοπό μας, που όπως είπαμε και πριν είναι πιο σημαντικός και πιο μεγάλος από το στρες της κάθε στιγμής.

Αγγελική: Άσε που χρησιμοποιούμε κι εμείς τα εργαλεία αυτά για να χαλαρώνουμε και να ομορφαίνουμε την πραγματικότητά μας: τον διαλογισμό, τον οραματισμό, την ηχοθεραπεία, τις ασκήσεις αναπνοής. Χωρίς αντίβαρο στη ζυγαριά, δεν υπάρχει ισορροπία στην καθημερινότητα που ζούμε πλέον.

Αγγελική Ρεμπελου & Μανώλης Ζωγραφάκης
Αγγελική Ρέμπελου & Μανώλης Ζωγραφάκης

Μανώλη, έχεις αναφέρει στο παρελθόν ότι εντόπισες τους φίλους και τους γνωστούς σου να έρχονται αντιμέτωποι με άγχος και στρες κατά την περίοδο της πανδημίας. Συμφωνείτε ότι η σχέση μας με την ψυχική υγεία άλλαξε δραστικά από ξέσπασμα της πανδημίας κι έπειτα; Παρατηρείτε το στρες και το άγχος να επηρεάζουν τους ανθρώπους αμείωτα κι ας έχουμε αφήσει πίσω μας την άγνοια και τους περιορισμούς του κορωναιού;

Μανώλης: Ισχύει ότι το άγχος που συναντάμε πια σαν κοινωνία είναι δύσκολα διαχειρίσιμο. Ο χρόνος είναι περιορισμένος, οι ευθύνες πολλές, οι απαιτήσεις αυξημένες όπως και το κόστος ζωής. Βαλλόμαστε διαρκώς από πληροφορίες: τηλεόραση, social media, φασαρία. Δεν αφήνουμε ποτέ το νου να καταλαγιάσει και έτσι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση διαρκούς πάλης ή φυγής, δεν ξεκουραζόμαστε ουσιαστικά ποτέ. Η διέξοδος είναι να βγούμε να ξεχαστούμε, ή να καταναλώσουμε προϊόντα, φαγητό, ή πληροφορία. Κουκουλώνουμε την κατάσταση, δεν τη διαχειριζόμαστε, δεν την αποφορτίζουμε ουσιαστικά. Οπότε, κοιμάσαι και ξυπνάς κουρασμένος με άγχος, και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Το Be Now είναι φτιαγμένο για να δίνει διαλείμματα ανακούφισης, ένα χώρο ανάσας, εσωτερικής ακρόασης, αποδοχής και γαλήνης που θα φέρουν ουσιαστική ευεξία, και θα μας κάνουν πιο ανθεκτικούς. Είτε μέσω του καθημερινού διαλογισμού, ενός οραματισμού για τον ύπνο, ενός ηχητικού ταξιδιού ή μιας άσκησης συνειδητής αναπνοής, ο καθένας θα βρει αυτό που χρειάζεται, για να δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό ασφαλή χώρο την κάθε στιγμή.

Υπάρχουν κάποια σχόλια που θα ξεχωρίζατε από τους χρήστες του Be Now;

Η αλήθεια είναι πως έχουμε λάβει πολύ όμορφα σχόλια. Είναι μεγάλη ανταμοιβή όταν έχεις φτιάξει κάτι με τόσο κόπο να διαβάζεις πως όντως βοηθάει κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε. Γενικά οι χρήστες βρίσκουν το Be Now απλό στη χρήση και πλούσιο σε περιεχόμενο, ιδανικό εργαλείο για αρχάριους στο διαλογισμό, πολύ βοηθητικό για τη διαχείριση του άγχους, ενώ σχόλια που έχουμε λάβει όπως «απλά πληρότητα», «μαγικό», ή «Πλέον, είναι τα αγαπημένα μου 10 λεπτά μέσα στη μέρα και τα πιο δυναμωτικά. Φορτίζω κυριολεκτικά, ζω. Μακράν η καλύτερη επένδυση που έκανα για μένα. Σας ευχαριστώ» μας συγκινούν.

Αγγελική Ρέμπελου & Μανώλης Ζωγραφάκης
Αγγελική Ρέμπελου & Μανώλης Ζωγραφάκης

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που είναι σκεπτικοί προς τον διαλογισμό ή που δυσκολεύονται να χαλαρώσουν και να αφεθούν σε τέτοιου είδους πρακτικές. Τι θα τους λέγατε για να τους ενθαρρύνετε να χρησιμοποιήσουν το Be Now;

Αγγελική: Είσαι ο δημιουργός της πραγματικότητάς σου, κι έχεις ΜΙΑ ζωή. Δεν είναι κρίμα να την σπαταλάς μπροστά σε μία οθόνη, ασυνείδητα σαν σε αυτόματο πιλότο, μέσα στην γκρίνια και τον αρνητισμό, μέσα στο άγχος και στους εφιάλτες; Έχουμε την ΕΥΘΥΝΗ και την ΕΠΙΛΟΓΗ να καλλιεργήσουμε την εσωτερική μας ευτυχία. Κάθε βήμα που κάνεις προς μια πιο συνειδητή και γαλήνια ζωή είναι ένα βήμα προς την ευτυχία και την πληρότητα. Χρειαζόμαστε μικρά διαλείμματα αυτοπαρατήρησης, ενδοσκόπησης και ουσιαστικής αποφόρτισης. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο όσο είμαστε νέοι και υγιείς, θα μας το φέρει ο χρόνος μπροστά μας μέσω κάποιας ασθένειας.

Μανώλης: Υπάρχουν κλασικοί ενδοιασμοί που ακούμε συχνά. Δεν είναι για εμένα, δεν έχω χρόνο, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι, δεν έχω χρήματα, και άλλα. Όσον αφορά το «δεν είναι για εμένα», να πούμε πως ο διαλογισμός είναι για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να ηρεμήσει το μυαλό του και να εμβαθύνει τη συνολική του επίγνωση στη ζωή. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο διαλογισμός βοηθά στη μείωση του άγχους, βελτίωση του ύπνου, της προσοχής και της μνήμης, ενίσχυση της αυτογνωσίας, και πολλά πολλά άλλα. Για τους σκεπτικούς θα πρότεινα για αρχή να του δώσουν μια ευκαιρία και να βιώσουν οι ίδιοι τα οφέλη από πρώτο χέρι. Όσο για το «δεν έχω χρόνο», θα κάνω μια ερώτηση: δεν έχεις να αφιερώσεις 10 λεπτά της ημέρας σου για τη ψυχική σου υγεία; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε βρες από που θα κλέψεις 10 λεπτά και θα τα κάνεις «ωφέλιμα», επενδύοντας τα για να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Τώρα για αυτούς που θα πουν 'δεν ξέρω να διαλογίζομαι' να τους πούμε «πάρα πολύ ωραία». Το Be Now είναι φτιαγμένο ακριβώς για εσένα, που δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς αυτά τα εργαλεία, αλλά επιθυμείς μία πιο ποιοτική και γαλήνια καθημερινότητα. Και τέλος για όποιον πει ότι δεν έχει χρήματα, να του πούμε πως μπορεί να κατεβάσει το Be Now εντελώς δωρεάν και να δοκιμάσει το ανοιχτό περιεχόμενο, και αν θελήσει να πάει ένα βήμα παραπέρα και να αποκτήσει πρόσβαση σε ολόκληρο το περιεχόμενο το κόστος ανά μήνα είναι 2.5 ευρώ. Λιγότερο και από τον καθημερινό καφέ του.

Αγγελική: Το σημαντικό είναι να πάρεις την απόφαση: εως εδώ. Από τώρα δίνω χώρο και χρόνο στον εαυτό μου να ανασάνει. Είναι τόσο σημαντικό για το νου μου, όσο είναι το καθημερινό φαγητό για το σώμα μου. Ο διαλογισμός είναι ένα θρεπτικό γεύμα, και δεν θα περάσει ούτε μέρα χωρίς να προσφέρω στο νου μου λίγη νόστιμη γαλήνη! Δεν έχεις όρεξη για διαλογισμό σήμερα; Στη κατηγορία του ήχου θα βρεις μια συλλογή από χαλαρωτικούς ήχους φύσης, ολόκληρες συνεδρίες ηχοθεραπείας με θιβετιανά μπολ και άλλα θεραπευτικά όργανα για βαθιά χαλάρωση από τον ηχοθεραπευτή μας, θεραπευτικές συχνότητες και διαλογιστική μουσική. Δεν έχεις χρόνο να επιλέξεις τι να ακούσεις; Μπορείς απλά να πατήσεις στο λογότυπο-κεντρικό κουμπί στο κάτω μέρος του μενού και να συμβουλευτείς τον προσωπικό σου βοηθό διαλογισμού coach Be. Απαντώντας σε μερικές απλές ερωτήσεις θα σου προτείνει ένα διαλογισμό, οραματισμό η συνεδρία ηχοθεραπείας που ταιριάζει στη διάθεση και ψυχολογία σου τη κάθε στιγμή.

Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η αποδοχή του Be Now από το κοινό και ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Αγγελική/Μανώλης: Έχουμε φτάσει αισίως στις 10.000 εγγραφές στην Ελλάδα, πράγμα πολύ θετικό καθώς το Be Now δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο. Ο σκοπός μας και το όραμα μας είναι να βοηθήσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται να γνωρίσει και να αγαπήσει τον διαλογισμό και την ηχοθεραπεία, και μέσω αυτών των εργαλείων να μπει ένα λιθαράκι προς μία πιο αρμονική, ισορροπημένη και χαρούμενη καθημερινότητα για όλους μας. Όσο για τον «προσωπικό» μας στόχο, είναι να είμαστε καλά και να έχουμε την έμπνευση και τη δύναμη να δουλεύουμε πάνω σε αυτά που αγαπάμε.

Για να μάθετε περισσότερα για το Be Now επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ