Smart Life

Από πότε ξεκίνησαν όλοι να κάνουν οnline ψυχοθεραπεία;

Μπορεί να συμμετέχεις και εσύ στο διαδικτυακό μοντέλο ψυχολογικής υποστήριξης της Hiwell με 15% χαμηλότερη τιμή με τον κωδικό athensvoice15

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hiwell
© Unsplash

Η Hiwell είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχοθεραπείας με πιστοποιημένους ψυχολόγους

  • Advertorial

Οι αρνητικές σκέψεις επηρέαζαν τα αισθήματα χαράς στην καθημερινότητά μου. Εκεί που βρισκόμουν με τις φίλες μου για καφέ στο αγαπημένο μας στέκι, υπήρχαν στιγμές που το άγχος και η ανησυχία με κυρίευαν, χωρίς καν να μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Ο φόβος μου «χτυπούσε» την πόρτα ακόμη και στις στιγμές χαλάρωσης με τον σύντροφο ή την οικογένεια μου, ενώ άρχιζα να έχω στομαχικό πόνο από στρες που δεν έλεγε να υποχωρήσει. Είχα καταλάβει πώς άρχισαν να με ταλαιπωρούν ψυχοσωματικά συμπτώματα. Κάθε βράδυ σχεδόν δυσκολευόμουν να κοιμηθώ και σκεφτόμουν αν ο δρόμος που ακολουθώ επαγγελματικά και προσωπικά είναι σωστός. Κι όλο αυτό συνέβαινε τουλάχιστον ένα εξάμηνο, ένα εξάμηνο που δεν μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματα μου, ένα εξάμηνο που είχα αλλάξει και το έβλεπα χωρίς όμως να κατανοώ το πώς είναι καλό να το/με διαχειριστώ. Είχα την αίσθηση ότι όλα πρέπει να γίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούσα να μην βρίσκω τον κατάλληλο.

Hiwell
© Unsplash

Hiwell: Η διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχοθεραπείας με πιστοποιημένους ψυχολόγους

Οι συμβουλές των φίλων από ένα σημείο και μετά δεν ήταν ικανοποιητικές ούτε και καθησυχαστικές, πράγμα που με έκανε να νιώθω περισσότερο παγιδευμένη. Ευτυχώς ωστόσο, κάποιοι από αυτούς με προέτρεψαν να απευθυνθώ ξανά σε κάποιον ειδικό κι έτσι άρχισα να το σκέφτομαι πιο διεξοδικά. Και λέω ξανά γιατί και στο παρελθόν έκανα για κάποιο χρονικό διάστημα ψυχοθεραπεία, αλλά η χημεία με τον τότε ψυχοθεραπευτή μου με επέτρεψε από το να συνεχίσω.

Ήμουν αποφασισμένη όμως αυτή τη φορά να ξεκινήσω θεραπεία με όφελος τη συνολική ευημερία μου, ήθελα να δώσω έμφαση τόσο στη σωματική όσο και ψυχολογική μου υγεία. Έκανα την αναζήτηση μου γνωρίζοντας βέβαια ότι ψάχνω μια διαδικτυακή θεραπεία για να διευκολυνθώ, εξοικονομώντας χρόνο. H καθημερινότητα μου άλλωστε είναι πολύ απαιτητική. Γραφείο μέχρι αργά το απόγευμα, μεταπτυχιακό, βόλτα τον σκύλο και μάθημα πιλάτες είναι μερικά μόνο από όσα περιλαμβάνονται στις καθημερινές μου μετακινήσεις. Γι αυτό και δεν ήθελα να χάνω άλλο πολύτιμο χρόνο και ενέργεια ώστε να βρω έναν θεραπευτή που να πληροί τα κριτήρια και να ανταποκρίνεται στο πρόγραμμά μου. Ήθελα επίσης, μια αξιόπιστη πλατφόρμα και έναν εξειδικευμένο θεραπευτή που θα με κάνει να εμπιστευτώ ξανά την διαδικασία και να διαχειριστώ την θλίψη που ένιωθα αρκετές στιγμές αλλά και το επίμονο άγχος. Έτσι, μετά από μια ενδελεχή έρευνα κατέληξα ότι η εφαρμογή Hiwell είναι αυτή που ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες μου και έκανα την εγγραφή μου.

Hiwell
© Unsplash

Η διαδικασία ήταν πολύ απλή και τα βήματα εύκολα. Για αρχή κατέβασα την εφαρμογή, επέλεξα τα ελληνικά ως γλώσσα για τη θεραπεία, συμπλήρωσα το ερωτηματολόγιο και ο αλγόριθμος με αντιστοίχησε άμεσα με έναν κατάλληλο θεραπευτή που ταίριαξε στις δικές μου ανάγκες και προσδοκίες. Στη συνέχεια έκανα μια δωρεάν 15λεπτη αναγνωριστική κλήση για να επικοινωνήσω με τον θεραπευτή που με κάλεσε μέσω της εφαρμογής την ώρα που είχαμε το προγραμματισμένο μας ραντεβού και έπειτα έκλεισα το πακέτο συνεδριών που θεώρησα κατάλληλο με βάση τις ανάγκες μου.

Κατά διαστήματα όλοι ζούμε εμπειρίες που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα, θλίψη, οργή και πόνο. Κάποια στιγμή όμως η πίεση που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα επίμονη και μας εμποδίζει να λειτουργήσουμε όπως θα θέλαμε στην καθημερινότητά μας. Η ψυχοθεραπεία αποτελεί ένα ασφαλές πλαίσιο, μέσα στο οποίο δίνεται στο άτομο ο αναγκαίος χώρος και χρόνος ώστε να ξεδιπλώσει την προσωπική του ιστορία, να ακούσει και να φροντίσει τον εαυτό του, να απελευθερωθεί. Στη περίπτωση που βιώνεις κι εσύ θλίψη, πένθος, ή επίμονο άγχος, η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις υποβόσκουσες συνθήκες – αιτίες που προκαλούν τις δυσκολίες σου, τα συμπτώματα που ένιωθες να ανακουφιστούν, και η συναισθηματική σου ισορροπία να αποκατασταθεί. Επίσης, συμβάλει μεταξύ άλλων σημαντικά στην εκπλήρωση των προσδοκιών για προσωπική ανάπτυξη κι αυτοβελτίωση, φέρνοντας μας λίγο πιο κοντά στους στόχους μας. Μπορεί να βιώνεις άγχος, μπορεί να αντιμετωπίζεις δυσκολίες, αλλά δεν είσαι μόνος/η/@. Η Hiwell, το σημαντικό εργαλείο που δίνει ώθηση ώστε να φροντίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και μας προσφέρει μία εξατομικευμένη, προσβάσιμη και άνετη εμπειρία θεραπείας για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον εαυτό σου είναι μαζί σου όπως ήταν και δίπλα μου σε αυτό το θεραπευτικό ταξίδι. 

Το πιο σημαντικό όμως, κατά την διάρκεια μιας ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας είναι να βρεις ένα θεραπευτή που ταιριάζει σε εσένα και τις δικές σου ανάγκες. Ξέρω πολύ καλά πώς δεν είναι εύκολο να τον βρεις αλλά μπορείς εύκολα να βρεις έναν κατάλληλο ειδικό θεραπευτή στη Hiwell. Έναν θεραπευτή που σε κάνει να νιώθεις άνετα να εκφραστείς, που είναι εκεί για να σε ακούσει, να σε καταλάβει, να μη σε κρίνει, και τέλος να εξερευνήσετε μαζί όλα αυτά τα θέματα που σε απασχολούν. Η θεραπευτική σχέση που θα αναπτύξεις με τον ψυχολόγο αποτελεί την βάση για την πορεία της ψυχοθεραπείας. Γι αυτό και η Hiwell πέρα από το ότι σου προσφέρει και την δυνατότητα να αλλάξεις ψυχοθεραπευτή ανά πάσα στιγμή, προσλαμβάνει μόνο ειδικούς που έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και έχουν επιλεγεί κατόπιν εκτενών συνεντεύξεων και ελέγχου των διπλωμάτων τους, εξασφαλίζοντας σου την ασφάλεια που έχεις ανάγκη.

Hiwell
© Unsplash

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που προάγει την ασφάλεια σου είναι ότι οι συναντήσεις δεν μπορούν να προβληθούν ή να καταγραφούν από τρίτους. Η Hiwell παρέχει έτσι έναν χώρο όπου ο θεραπευόμενος μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα κατά τη διάρκεια της 50λεπτης συνεδρίας χωρίς καμία ανησυχία. Μετά τη δοκιμαστική κλήση, εάν ο χρήστης είναι ικανοποιημένος με τον θεραπευτή με τον οποίο αντιστοιχήθηκε, τότε μπορεί να επιλέξει το πακέτο συνεδρίας (1, 2, 4, 8 συνεδρίες).  Όλες οι συνεδρίες στη Hiwell γίνονται αυστηρά μεταξύ του πελάτη και του θεραπευτή και δεν επεμβαίνει κανείς. Αν πάλι θέλεις να ξεκινήσεις αμέσως τη συνεδρία σας, δεν χρειάζεται να προγραμματίσεις μια αναγνωριστική κλήση. Μπορείς να αγοράσεις το πακέτο συνεδριών σύμφωνα με τις ανάγκες σου και να στείλεις τη διαθεσιμότητά σου για τη μέρα και ώρα που θα συναντήσεις τον ψυχολόγο σου. Για σένα που έχεις αποφασίσει ήδη να το κλείσεις την συνεδρία σου με τον κωδικό athensvoice15 θα έχεις μάλιστα 15% χαμηλότερη τιμή σε όλα τα πακέτα.

Μην ξεχνάς ότι η θεραπευτική διαδικασία γίνεται διαδικτυακά οπότε όλα γίνονται σύντομα και έχεις 100% το χρόνο για να εκφραστείς. Σε αντίθεση με τη θεραπεία δια ζώσης, μάλιστα «συναντάς» τον θεραπευτή σου από την άνεση του σπιτιού σου, πράγμα που σε κάνει να νιώθεις αυτόματα αρκετά πιο οικεία. Η online θεραπεία ενδείκνυται ακόμη και για άτομα που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, καθώς και για ανθρώπους που δυσκολεύονται να δεσμευτούν στην θεραπευτική διαδικασία λόγω εργασιακού φόρτου και άλλων υποχρεώσεων ενώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για άτομα με κινητική αναπηρία. Αν κι εσύ ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες γνωρίζεις ήδη πλέον το σύμμαχο σου σε αυτό το δύσκολο ταξίδι που παρέα με τους κατάλληλους ανθρώπους θα βελτιωθεί σημαντικά. 

Κάποιες φορές λοιπόν στη ζωή είναι απαραίτητο να μιλήσεις σε κάποιον που μπορεί να σου προσφέρει εξιδεικευμένη βοήθεια. Η ψυχοθεραπεία έχει ακριβώς αυτό τον ρόλο να προσφέρει μια θετική, και βοηθητική εμπειρία στους ανθρώπους, και να συμβάλει μεσοπρόθεσμα στην δραστική αλλαγή της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής. Χάρη στο διαδικτυακό μοντέλο της Hiwell, τον αλγόριθμο αντιστοίχισης, την προσιτή τιμή και τις πολιτικές απορρήτου επικεντρώνεσαι μόνο στο θεραπευτικό σου ταξίδι και βλέπεις την αλλαγή καθημερινά στα πιο απλά πράγματα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ