- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρέθηκε το μυστικό της δημιουργίας του τέλειου εσπρέσο - Τι αποκαλύπτει έρευνα επιστημόνων
Ερευνητές μελέτησαν τους παράγοντες που προκαλούν αισθητηριακές διαφορές στη γεύση
Έρευνα: Το κλειδί για την παρασκευή του τέλειου εσπρέσο ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων - Ο ρόλος της άλεσης στη γεύση του δημοφιλούς ροφήματος.
Το κλειδί για την παρασκευή ενός τέλειου εσπρέσο προκαλεί διαφωνίες σε γενιές φανατικών του καφέ. Τώρα, μια ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι έχει την απάντηση και μάλιστα ξεχώρισε το μυστικό συστατικό, το οποίο έρχεται πριν καν αρχίσει η άλεση των κόκκων.
Τα πειράματα για τη δημιουργία του τέλειου εσπρέσο
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια δόση νερού που προστίθεται στους κόκκους καφέ πριν από τη διαδικασία άλεσης δημιουργεί έναν πιο μεστό και γευστικό εσπρέσο, κάτι που πιστεύουν ότι θα βοηθήσει τους baristas και τις βιομηχανίες του καφέ να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια.
Όταν ο καφές αλέθεται, η τριβή μεταξύ των κόκκων δημιουργεί ηλεκτρισμό, προκαλώντας τη συσσώρευση σωματιδίων στον μύλο.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι η προσθήκη νερού σε αυτή τη διαδικασία μειώνει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, με αποτέλεσμα λιγότερα απόβλητα καφέ και πιο δυνατές γεύσεις.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης αλλαγές στον τρόπο παρασκευής του εσπρέσο όταν συνδυάζουν νερό με διαφορετικές μεθόδους άλεσης.
Ο Κρίστοφερ Χέντον, αναπληρωτής καθηγητής χημείας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, δήλωσε:
«Το νερό όχι μόνο μειώνει τον στατικό ηλεκτρισμό και επομένως βελτιώνει την άλεση, αλλά μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ένταση του ροφήματος και, ενδεχομένως, τη δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλότερες συγκεντρώσεις γεύσεων».
Ηφαιστειακοί εμπειρογνώμονες συνεργάστηκαν στην έρευνα για τον καφέ
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Matter, διερεύνησε επίσης πώς ο ηλεκτρισμός επηρεάζει τη γεύση του καφέ. Οι ερευνητές ένωσαν τις δυνάμεις τους με ηφαιστειακούς εμπειρογνώμονες που εξετάζουν τη σχετική ηλεκτρική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια εκρήξεων, μια διαδικασία που λένε ότι είναι παρόμοια με την παρασκευή καφέ.
Ο Τζόσουα Μέντεζ Χάρπερ, επίκουρος καθηγητής Ηλεκτρολογίας και Μηχανικής Υπολογιστών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ, είπε:
«Κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης, το μάγμα διασπάται σε μικρά σωματίδια που βγαίνουν από το ηφαίστειο. Αυτά τα σωματίδια τρίβονται μεταξύ τους και φορτίζονται μέχρι το σημείο να παράγουν κεραυνό.
»Με έναν απλοϊκό τρόπο, είναι παρόμοια διαδικασία με το άλεσμα του καφέ, όπου παίρνετε αυτούς τους κόκκους και τους μετατρέπετε σε λεπτή σκόνη».
Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν διαφορετικούς τύπους κόκκων καφέ, λαμβάνοντας υπόψη τη χώρα προέλευσης και τα χρώματα των καβουρδισμένων κόκκων.
Εξέτασαν επίσης τις μεθόδους επεξεργασίας του καφέ και υπολόγισαν αν ο καφές ήταν πλυμένος, ντεκαφεϊνέ ή φυσικός, κάτι που διαπιστώθηκε ότι δεν επηρεάζει την ποσότητα της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Το επόμενο βήμα των ερευνητών είναι να αποκρυπτογραφήσουν τον κώδικα για τη δημιουργία του τέλειου καφέ, όπως είπαν.
Όπως υπογραμμίζει ο καθηγητής Χέντον: «Τώρα που γνωρίζουμε ποιες ρυθμίσεις άλεσης πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή εσπρέσο, μπορούμε να αρχίσουμε να προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιοι παράγοντες προκαλούν αισθητηριακές διαφορές στη γεύση του καφέ».
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το design και οι επιδόσεις του μέλλοντος στο σήμερα
Από τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων με Τ-κύτταρα μέχρι δείγματα χώματος από τη Σελήνη
Οι επιστήμονες το 1998 αποκάλυψαν ότι αυτή η διαστολή επιταχύνεται, με την υποτιθέμενη αιτία να είναι η σκοτεινή ενέργεια
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα προήλθαν από ένα νέο τσιπ που ονομάζεται Willow
Πάνω από 15 εκατομμύρια διαδικτυακές απειλές το 2024 - Ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα προστασίας
Τα ευρήματα μεγάλης έρευνας
Είναι τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας πια, που όταν δεν υπάρχει σύνδεση, κάτι μας πιάνει…
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Θα αργήσει η επιστροφή των ΗΠΑ στη Σελήνη
Η υπηρεσία λειτουργεί επί του παρόντος σε μερικές τοποθεσίες στις ΗΠΑ, στο Τέξας και την Αριζόνα
«Τα παιδιά χάνουν τον προσανατολισμό τους, ασχολούνται μόνο με likes»
Διαφορετική εικόνα από εκείνη που επικράτησε στις αγιογραφίες
Πόσο θα επηρεαστεί το οικοσύστημα και το κλίμα της Γης
Σε όλο τον κόσμο γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη ανθεκτικών καλλιεργειών
Μερικά από τα πιο εμβληματικά και αγαπημένα παιχνίδια πρωταγωνιστούν στο επετειακό clip
Μια επένδυση που ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια
Χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο ανθρώπινης πλύσης
«Εξαιρετικά ανεπαρκής ο έλεγχος - Επιλέγει να μην τον εφαρμόσει»
Η τεχνολογία είναι πολύ σημαντικό θέμα για να το αφήσουμε απλώς στους τεχνολόγους
Μιλούν στην Athens Voice ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, και η υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.