Τεχνολογια - Επιστημη

Εκδήλωση από το τμήμα φυσικής του ΕΚΠΑ για την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος

Την Κυριακή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου - Με πλήθος δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκδήλωση από το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος - Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο.
Μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Διάστημα θα έχουν ενήλικες και παιδιά που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση του ΕΚΠΑ © Unsplash+/Getty Images

Εκδήλωση από το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος - Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το διάστημα θα έχουν ενήλικες και παιδιά που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει για το κοινό ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αυτή την Κυριακή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, θα πραγματοποιηθεί ένα πλήθος δραστηριοτήτων, όπως βιωματικά εργαστήρια, διαστημικές χειροτεχνίες, πειράματα, κουίζ γνώσεων, κατασκευή μικροδορυφόρων για παιδιά Δημοτικού, προβολή ντοκιμαντέρ και παρατήρηση με τηλεσκόπια. Ο στόχος είναι να έρθει το κοινό σε επαφή με την έννοια, την επιστήμη και τις τεχνολογίες του Διαστήματος.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος είναι «Διάστημα και Επιχειρηματικότητα» και αυτό θα είναι το θέμα και της κεντρικής ομιλίας της εκδήλωσης του Τμήματος Φυσικής από τον Χόρχε Σάντσεθ, πρόεδρο του Si-Cluster.

Εν όψει της εκδήλωσης ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Αστεροσκοπείου και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, Ιωάννης Δαγκλής, δηλώνει ότι «το Διάστημα είναι το έσχατο όριο της ανθρωπότητας και μας έχει χαρίσει όχι μόνο μια νέα περιπέτεια εξερεύνησης και γνώσης, αλλά και έναν παρθένο, τεράστιο χώρο τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης».

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την επέτειο της εκτόξευσης του πρώτου δορυφόρου Σπούτνικ-1 στις 4 Οκτωβρίου 1957 και την έναρξη της ισχύος της Συνθήκης για το Διάστημα του ΟΗΕ στις 10 Οκτωβρίου 1967.

Ο στόχος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, όπως δηλώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1999, είναι «να αυξήσει τα οφέλη από τις ειρηνικές χρήσεις της διαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Φυσικής της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου αυτή την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στις 5-10 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ