Τεχνολογια - Επιστημη

«Υπερβολικά καυτό για να το κρατήσεις»: Παράπονα από τους χρήστες του iPhone 15

Προβληματικό το πλαίσιο τετανίου των ακριβότερων μοντέλων Pro και Pro Max

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iPhone 15: Οι χρήστες των μοντέλων Pro και Pro Max παραπονιούνται για προβλήματα υπερθέρμανσης - Προβληματικό το πλαίσιο τιτανίου των πιο ακριβών μοντέλων.
Οι χρήστες των μοντέλων Pro και Pro Max του iPhone 15 παραπονιούνται για προβλήματα υπερθέρμανσης © EPA/Rungroj Yongrit

iPhone 15: Οι χρήστες των μοντέλων Pro και Pro Max παραπονιούνται για προβλήματα υπερθέρμανσης - Προβληματικό το πλαίσιο τιτανίου των πιο ακριβών μοντέλων.

Η Apple αντιμετωπίζει παράπονα χρηστών για υπερθέρμανση σε σχέση με τα νέα της μοντέλα iPhone 15, με ορισμένους πελάτες να ισχυρίζονται ότι το πλαίσιο από τιτάνιο γίνεται πολύ ζεστό για να το κρατήσει κανείς.

Το φόρουμ του κατασκευαστή μεταφέρει σχόλια πελατών σχετικά με τα iPhone 15 Pro και Pro Max, υποστηρίζοντας ότι τα ακουστικά υπερθερμαίνονται.

«Είχα το νέο iPhone 15 Pro και είναι τόσο ζεστό, είναι πολύ ζεστό για να το κρατήσω», έγραψε ένας χρήστης.

Άλλος έγραψε: «Πονάει το δέρμα μου!!! Τι συμβαίνει με το iPhone 15 Pro Max;;»

Υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στο φόρουμ της Apple που αναφέρονται στην υπερθέρμανση της σειράς iPhone 15 Pro, με έναν χρήστη να δημοσιεύει μια φωτογραφία του iPhone 15 του δίπλα σε ένα θερμόμετρο που καταγράφει θερμοκρασία 44C βαθμών Κελσίου.

Υπάρχουν επίσης αρνητικές δημοσιεύσεις στο X και στο Reddit.

iPhone 15: Οι χρήστες των μοντέλων Pro και Pro Max παραπονιούνται για προβλήματα υπερθέρμανσης - Προβληματικό το πλαίσιο τιτανίου των πιο ακριβών μοντέλων.
Aναλυτής ανέφερε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις του iPhone Pro, εάν δεν αντιμετωπιστεί © EPA/ Idrees Mohammed

iPhone 15: «Συμβιβασμοί» στον σχεδιασμό του τηλεφώνου

Ο Μινγκ-Τσι Κουό, αναλυτής της Apple στην TF International Securities, είπε ότι οποιοδήποτε ζήτημα υπερθέρμανσης οφείλεται πιθανώς σε «συμβιβασμούς» στη σχεδίαση του τηλεφώνου, καθώς η εταιρεία προσπάθησε να μειώσει το βάρος του προϊόντος.

Το μοντέλο iPhone Pro έχει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από τιτάνιο, έναν κακό αγωγό θερμότητας, ο οποίος θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητα του ακουστικού να διαχέει τη θερμότητα.

Introducing iPhone 15 Pro | Apple

Προηγουμένως, η Apple είχε χρησιμοποιήσει ανοξείδωτο χάλυβα για τα τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας.

Ο Κουό έγραψε: «Η κύρια αιτία είναι πιθανότερο οι συμβιβασμοί που έγιναν στο σχεδιασμό του θερμικού συστήματος για την επίτευξη μικρότερου βάρους, όπως η μειωμένη περιοχή απαγωγής θερμότητας και η χρήση πλαισίου τιτανίου, που επηρεάζει αρνητικά τη θερμική απόδοση».

Είπε ότι η Apple πιθανότατα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Σημείωσε επίσης ότι το αναφερόμενο πρόβλημα είναι απίθανο να προκλήθηκε από το νέο τσιπ που κατασκευάστηκε στην Ταϊβάν.

Ωστόσο, ο αναλυτής ανέφερε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις του iPhone Pro, εάν δεν αντιμετωπιστεί. Το iPhone 15 ξεκίνησε να πωλείται την περασμένη εβδομάδα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κοστίζει από 799 λίρες για το βασικό μοντέλο έως 999 για το Pro και 1.199 για το μεγαλύτερο Pro Max.

«Εάν η Apple δεν αντιμετωπίσει σωστά αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις αποστολές κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος της σειράς iPhone 15 Pro», δήλωσε ο Κουό.

Οι σελίδες υποστήριξης πελατών της Apple αναφέρουν ότι οι συσκευές μπορεί να ζεσταθούν όταν ρυθμίζονται για πρώτη φορά, όταν φορτίζονται ασύρματα ή εάν οι πελάτες χρησιμοποιούν εφαρμογές με υψηλή ένταση γραφικών ή επεξεργαστή, όπως παιχνίδια.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ