Τεχνολογια - Επιστημη

Πολλαπλασιάζονται οι μηνύσεις κατά του Twitter για χρέη

Αυξήθηκαν από τη στιγμή εξαγοράς του Έλον Μασκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολλαπλασιάζονται οι μηνύσεις κατά του Twitter για χρέη
@JOHN G. MABANGLO/EPA

Twitter: Πολλαπλασιάζονται οι μηνύσεις κατά της πλατφόρμας για χρέη - Αυξήθηκαν από τη στιγμή εξαγοράς του Έλον Μασκ

Το Twitter βρίσκεται αντιμέτωπο με άλλη μια μήνυση, αφού η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι δεν πλήρωσε υπηρεσίες για τα γραφεία στο Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Σίδνεϊ και τη Σιγκαπούρη.

Η εταιρεία υποδομών Facilitate, με έδρα το Σίδνεϊ, ζητά συλλογική πληρωμή άνω του 1 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (666.000 δολάρια) σε υποτιθέμενες οφειλόμενες πληρωμές που χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter. Η Facilitate παρείχε εγκατάσταση αισθητήρων στο Λονδίνο και το Δουβλίνο και διαρρύθμιση γραφείων στη Σιγκαπούρη, ενώ στην Αυστραλία, η Facilitate αποξήλωσε το γραφείο του Twitter στο Σίδνεϊ και αποθήκευσε προσωρινά το περιεχόμενό του, σύμφωνα με τα έγγραφα της υπόθεσης που περιήλθαν στην κατοχή του Guardian.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι της οφείλονται 203.115 λίρες Αγγλίας, 546.596 δολάρια SGD και 61.318 δολάρια Αυστραλίας, αντίστοιχα. Η υπόθεση, που κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας των ΗΠΑ στα τέλη Ιουνίου, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το NCA Newswire.

Η εταιρεία αναφέρει ότι αφού ο Μασκ ανέλαβε το Twitter, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δεν αμφισβήτησε τα τιμολόγια, αλλά απλώς δεν τα πλήρωσε. Η Facilitate ζητά αποζημίωση και δικαστικά έξοδα.

Η Facilitate σημειώνει στις δικαστικές καταθέσεις ότι δεν είναι η μόνη εταιρεία που μηνύει το Twitter από τότε που ανέλαβε ο Μασκ. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι αποφάσεις του Μασκ για τη μετριοπάθεια και η απεμπλοκή ακροδεξιών και νεοναζιστικών λογαριασμών απομάκρυναν τους διαφημιστές και προκάλεσαν οικονομική κρίση στην εταιρεία.

«Το Twitter απάντησε με μια εκστρατεία ακραίου σφιξίματος της ζώνης που οδήγησε στο να τη μηνύσουν σχεδόν όλοι στους οποίους οφείλει χρήματα», ανέφερε η εταιρεία.

«Το Twitter σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο για ορισμένα από τα γραφεία του και σταμάτησε να πληρώνει αρκετούς προμηθευτές των οποίων τις υπηρεσίες εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί. Το Twitter ακύρωσε επίσης πολλά συμβόλαια και σταμάτησε να πληρώνει ανθρώπους στους οποίους οφείλει χρήματα».

Το Twitter έχει ήδη αντιμετωπίσει αγωγές για τη μη καταβολή ενοικίου σε γραφεία σε όλο τον κόσμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ