Κοσμος

Ο Έλον Μασκ επέβαλε προσωρινά όρια ανάγνωσης στο Twitter

Μέχρι πόσες δημοσιεύσεις θα μπορείτε να διαβάζετε τη μέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
© EPA/JOHN G. MABANGLO

Τwitter: Ο Έλον Μασκ φαίνεται ότι έχει μπει σε μάχη με εταιρείες όπως η OpenAI που χρησιμοποιούν τα δεδομένα του Twitter για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων τους, όπως το ChatGPT

Το Twitter επέβαλε προσωρινά όρια ανάγνωσης δημοσίευσεων σε όλους τους χρήστες του, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο ιδιοκτήτης του, Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με τον Μασκ, ο λόγος που εφαρμόζεται αυτό το μέτρο είναι για να «αντιμετωπιστούν τα ακραία επίπεδα απόσπασης δεδομένων και χειραγώγησης του συστήματος».

Σε tweet του, το αφεντικό της πλατφόρμας εξηγεί ότι οι επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίζονται προσωρινά στην ανάγνωση 6.000 δημοσιεύσεων την ημέρα. Παράλληλα, οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίζονται στην ανάγνωση 600 δημοσιεύσεων την ημέρα και 300 δημοσιεύσεων την ημέρα αντίστοιχα.

Την Παρασκευή, ο Έλον Μασκ επέβαλλε άλλο ένα «προσωρινό μέτρο έκτακτης ανάγκης», όπως το χαρακτήρισε: μόνο όσοι έχουν λογαριασμό στο Twitter θα μπορούν να βλέπουν και να διαβάζουν tweets.

Ως αιτία, προέβαλλε το γεγονός ότι εκατοντάδες οργανισμοί απομυζούσαν δεδομένα του Twitter με «εξαιρετικά επιθετικές μεθόδους», επηρεάζοντας την εμπειρία των χρηστών.

Ο Μασκ είχε εκφράσει νωρίτερα τη δυσαρέσκειά του για εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI, ιδιοκτήτρια της ChatGPT, επειδή χρησιμοποιούν τα δεδομένα του Twitter για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων τους.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε λάβει προηγουμένως μια σειρά από μέτρα για να κερδίσει πίσω τους διαφημιστές που είχαν εγκαταλείψει το Twitter υπό την ιδιοκτησία του Μασκ και για να ενισχύσει τα έσοδα από τις συνδρομές, καθιστώντας τα σημάδια ελέγχου επαλήθευσης μέρος του προγράμματος Twitter Blue.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ