Τεχνολογια - Επιστημη

To «Avatar: Frontiers of Pandora» κυκλοφορεί (κι οπλοφορεί) φέτος

Αυτό είναι το επίσημο gameplay trailer

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Avatar: Frontiers of Pandora»: Μια action RPG περιπέτεια μας περιμένει στην Πανδώρα, με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον.

«Avatar: Frontiers of Pandora»: Μια action RPG περιπέτεια μας περιμένει στην Πανδώρα, με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον.

Αναμέναμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo «Avatar: Frontiers of Pandora» εδώ και αρκετό καιρό. Η Ubisoft αποκάλυψε το πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού τον Ιούνιο του 2021, με σκοπό να κυκλοφορήσει το 2022, πιθανώς για να να συμπέσει με την πρεμιέρα του «Avatar: The Way of Water» τον Δεκέμβριο του 2022. Ωστόσο, η Ubisoft αποφάσισε να αναβάλει το παιχνίδι τον Ιούλιο, με στόχο «να προσφέρει μια άψογη εμπειρία», όπως ανέφερε ο CEO Yves Guillemot.

Στο χθεσινό Ubisoft Forward, λοιπόν, πήραμε μια πρώτη γεύση για το gameplay του «Avatar: Frontiers of Pandora». «Λίγο μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας Avatar, θα ξεκινήσετε ένα ταξίδι στα Δυτικά Σύνορα, μια άγνωστη ήπειρο της Πανδώρας, καθώς συμμαχείτε με άλλες φυλές Na’vi για να προστατεύσετε την Πανδώρα από τις τρομερές δυνάμεις της RD», αναφέρει η Ubisoft. Θα μπορείτε επίσης να παίξετε την πλήρη ιστορία με έναν φίλο σε online co-op.

AvatarFrontiers of Pandora: Το videogame με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον

Το «Avatar: Frontiers of Pandora δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Disney και την εταιρεία παραγωγής του Τζέιμς Κάμερον, Lightstorm Entertainment. «Θα ζήσετε ένα open-world action RPG πρώτου προσώπου, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για να μεγιστοποιήσει τη δύναμη των κονσολών και των υπολογιστών νέας γενιάς».

Avatar: Frontiers of Pandora – Official World Premiere Trailer | Ubisoft Forward

Ο νασιοναλτζεογραφικός κόσμος του Κάμερον φαίνεται πανέμορφος σε μορφή παιχνιδότοπου. Αισθητικά, το «Avatar: Frontiers of Pandora» φαίνεται να έχει σφυρηλατηθεί με αγάπη, πιστότητα και σκληρή, σκληρή δουλειά. Κάθε πλάνο του νέου trailer είναι γεμάτο με υπέροχες εικόνες sci-φύσης, εκπληκτικό animation και οπτικά εφέ.

Όσον αφορά στο gameplay, το πολυαναμενόμενο «Αvatar» game φαίνεται να εστιάζει κατά βάση στη μάχη. Η Ubisoft μας υπόσχεται, φυσικά, ότι θα εξερευνήσουμε την Πανδώρα και θα γνωρίσουμε τους κατοίκους της, αλλά ως τώρα είδαμε κυρίως την action πλευρά της εμπειρίας. Εμείς παίζουμε ως Navi που είχε αιχμαλωτιστεί από τους ανθρώπους. Καθώς είχαμε υποβληθεί σε στρατιωτική εκπαίδευση, γνωρίζουμε πως να χειριζόμαστε και τα όπλα τους. Έτσι, εξηγεί το τρέιλερ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πυροβόλα όπλα ανθρώπινης τεχνολογίας αλλά και τόξα ή ακόντια των Navi.

Ελπίζουμε ότι ο κόσμος της Πανδώρας, δημιουργημένος από τον Κάμερον ως έργο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, να μην γίνει ακόμα ένα άψυχο σκηνικό για ανεγκέφαλο πιστολίδι. Στο «Avatar: Frontiers of Pandora» μπορεί να πυροβολούμε για να προστατεύσουμε, αλλά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Γιατί πρέπει η επίσκεψή μας σε αυτό το πανέμορφο φανταστικό οικοσύστημα να έχει ως κεντρικό event την εξολόθρευση άλλων όντων;

Το πρόβλημα με τη βία και το πίου πίου δεν είναι η τελείως ανυπόστατη ανησυχία ότι θα οδηγήσει σε αληθινές βίαες συμπεριφορές, ούτε κάποια εγγενής «ανηθικότητα» των εικόνων. Απλώς είναι βαρετό και τετριμμένο, ειδικά όταν υλοποιείται βαρετά και τετριμμένα. Αν είχα μια μοναδική ευκαιρία να βρεθώ σε έναν εξωγήινο παράδεισο, δε θα ήθελα να έχω ένα πολυβόλο κολλημένο στο χέρι μου.

Ίσως πρέπει να είμαστε σκληροί και αμείλικτοι για να αντισταθούμε στους σκληρούς και τους αμείλικτους. Καταλαβαίνω το επιχείρημα. Γιατί, όμως, πρέπει να είναι πάντα αυτή η ιστορία; Η φαντασίωση ότι «θα αναγκαστώ» να γίνω βίαιος, για να προστατεύσω αυτό που αγαπάω, μπορεί και να είναι ακριβώς αυτό: μια φαντασίωση βιαιότητας, απελευθερωμένη από μια ηθική πρόφαση. Στην πραγματικότητα, η προστασία των όσων αγαπάμε σπάνια εξαρτάται από το τράβηγμα κάποιας σκανδάλης.

«Λένε ότι κάθε Navi καθορίζεται από τις πράξεις του», λέει το τρέιλερ του «Avatar: Frontiers of Pandora», κι έτσι το ίδιο το game θα κριθεί από αυτά που μας βάζει να κάνουμε, όχι απ’ αυτά που μας λέει ότι κάνουμε.

To παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε PlayStation 5, Xbox Series X / S και PC.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ