Τεχνολογια - Επιστημη

Τα videogames που περιμένουμε τον Ιούνιο

Πολυαγαπημένα franchise και αξιαγάπητα indies

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολυαναμενόμενα videogames του Ιουνίου: Diablo IV, Final Fantasy XVI, Layers of Fear, Ghost Trick: Phantom Detective, Dordogne.

Πολυαναμενόμενα videogames του Ιουνίου: Diablo IV, Final Fantasy XVI, Layers of Fear, Ghost Trick: Phantom Detective, Dordogne.

Diablo IV
Το «Diablo III» απογοήτευσε πολλούς fans της κλασικής ARPG σειράς και το «Diablo IV» καλείται να διορθώσει τα πράγματα. Προς το παρόν, τα προγνωστικά είναι καλά. Η δική μας εμπειρία με την open beta έδειξε ένα ριζικά βελτιωμένο «Diablo», η επιτυχία του οποίου θα κριθεί από την μακροπρόθεσμη εξέλιξή του. Η ιστορία του «Diablo IV» διαδραματίζεται αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα του «Diablo III». Το Worldstone, ένα ισχυρό τεχνούργημα που κάποτε συγκρατούσε το Sanctuary, έχει θρυμματιστεί. Αυτό το καταστροφικό γεγονός έχει εγκαινιάσει μια νέα εποχή σκότους και χάους, καθώς οι δαιμονικές δυνάμεις με επικεφαλής τη Λίλιθ, την κόρη του Μεφίστο, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να προκαλέσουν όλεθρο στο Sanctuary. To «Diablo IV» κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου, σε PS5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One και PC.

Diablo IV | Story Launch Trailer

Dordogne
Το «Dordogne», ένα μαγευτικό indie παιχνίδι περιπέτειας με αισθητική ακουαρέλας, βρίσκεται σε εξέλιξη για λίγο και θα κυκλοφορήσει τελικά στις 13 Ιουνίου. Το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από την πρωταγωνίστρια, Mimi, μια νεαρή γυναίκα που επισκέπτεται ξανά το εξοχικό σπίτι της αείμνηστης γιαγιάς της στην όμορφη Γαλλική περιοχή Dordogne, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει οικογενειακά μυστικά. Καθώς η Mimi εξερευνά το εξοχικό, πλημμυρίζει από παιδικές αναμνήσεις που οι παίκτες βιώνουν μέσα από αναδρομές, αναλαμβάνοντας τον ρόλο μιας νεότερης εκδοχής της Mimi. Στο «Dordogne» θα περιηγηθούμε στο πανέμορφα ζωγραφισμένο εξοχικό σπίτι, θα τραβήξουμε φωτογραφίες και θα συλλέξουμε αναμνηστικά. Ακόμα κι αν δεν έχετε πατήσει ποτέ στη Γαλλία, αυτό το παιχνίδι φαίνεται να εκπέμπει μια μαγευτική νοσταλγία. To «Dordogne» κυκλοφορεί στις 13 Ιουνίου, σε PS5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, PC και MacOS.

Dordogne - Release Date Reveal Trailer | PS5 & PS4 Games

Layers of Fear
To πρώτο «Layers of Fear» της Bloober Team κυκλοφόρησε το 2016. Σε αυτό το παιχνίδι ψυχολογικού τρόμου, οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός ψυχικά ασταθούς καλλιτέχνη που προσπαθεί να ολοκληρώσει το αριστούργημά του εξερευνώντας μια βικτοριανή έπαυλη που αποκαλύπτει το στοιχειωμένο παρελθόν του. Το gameplay, σε οπτική πρώτου προσώπου, επικεντρώνεται στην επίλυση γρίφων και στην εξερεύνηση. Κατά βάση αφηγηματικό, το «Layers of Fear» προσπαθεί να «βυθίσει» τον παίκτη στην ψυχολογία του πρωταγωνιστή, καθώς «λύνοντας» το μυστήριο αποκαλύπτει τα μυστικά της ταυτότητάς του. Το συνονόματο «Layers of Fear» που κυκλοφορεί φέτος, δεν είναι τόσο reboot όσο μια διαφορετική προσέγγιση στο concept του αυθεντικού. Η Bloober «φαντάζεται ξανά» έναν από τους πιο διάσημους τίτλους της, με νέα τεχνική ισχύ. To «Layers of Fear» κυκλοφορεί στις 15 Ιουνίου, σε PS5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One και PC.

Layers of Fear - Unreal Engine 5 Tech Showcase Video | PS5 Games

Final Fantasy XVI

Δεύτερη κυκλοφορία μείζονος franchise για τον Ιούνιο. Στο «Final Fantasy XVI», οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του Clive Rosfield και ηγούνται μιας ομάδας AI συνοδών στην πιο action εκδοχή που έχει γνωρίσει ποτέ αυτός ο, παραδοσιακά, RPG κόσμος. Ο Clive, γιος μιας επιφανούς οικογένειας ευγενών, κατέχει μια μυστηριώδη δύναμη γνωστή ως «Eikons Blessing». Τα Eikons είναι ισχυρά μαγικά όντα που λατρεύονται ως θεοί από διαφορετικές φατρίες. Ωστόσο, μπορούν επίσης να προκαλέσουν ανυπολόγιστη καταστροφή, όταν η δύναμή τους πέσει σε λάθος χέρια. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στη Valisthea, έναν τεράστιο κόσμο φαντασίας γεμάτο επιβλητικά σκηνικά και συναρπαστικές απειλές. To «Final Fantasy XVI» κυκλοφορεί στις 22 Ιουνίου, προς το παρόν αποκλειστικά στο PS5.

Final Fantasy XVI - 'Salvation' Launch Trailer | PS5 Games

Ghost Trick: Phantom Detective
Το «Ghost Trick: Phantom Detective» είναι ένα παιχνίδι puzzle-adventure που αναπτύχθηκε από την Capcom για τις πλατφόρμες Nintendo DS και iOS. Το παιχνίδι ακολουθεί την ιστορία του Sissel, το φαντάσματος ενός προσφάτως αποθανόντα, που ανακαλύπτει ότι έχει την ικανότητα να κυριεύει και να χειρίζεται άψυχα αντικείμενα. Με αυτή τη νέα δύναμη, ο Sissel ξεκινά να ξετυλίξει το μυστήριο πίσω από τον δικό του θάνατο και να αποτρέψει άλλους. Oι παίκτες πρέπει να λύσουν περίπλοκους γρίφους χρησιμοποιώντας τη μεταθανάτια ικανότητα του Sissel να καταλαμβάνει αντικείμενα. Το «Ghost Trick» αγαπήθηκε από πολλούς για τους μοναδικούς του μηχανισμούς και την απλή αλλά γοητευτική ιστορία του. Στις 29 Ιουνίου το «Ghost Trick: Phantom Detective» έρχεται στις πλατφόρμες της προηγούμενης γενιάς, αποκτώντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία να αγγίξει ακόμα περισσότερους παίκτες. To «Ghost Trick: Phantom Detective» κυκλοφορεί στις 29 Ιουνίου σε Nintendo Switch, PS4, iOS, Xbox One και PC.

Ghost Trick: Phantom Detective - Announcement Trailer - Nintendo Switch

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ