Τεχνολογια - Επιστημη

Starfield: Είδαμε 45 λεπτά από το νέο Xbox exclusive RPG της Bethesda

Ένας νέος γαλαξίας μας περιμένει

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Starfield: Είδαμε το gameplay του πολυαναμενόμενου sci-fi RPG της Bethesda που θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Starfield: Είδαμε το gameplay του πολυαναμενόμενου sci-fi RPG της Bethesda που θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Μετά από 25 χρόνια θρυλικών IP, η Bethesda φτιάχνει επιτέλους ένα νέο σύμπαν. Η ύπαρξη του «Starfield» αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2018, αλλά, στο πρόσφατο Xbox Showcase, έλαβε χώρα η πρώτη ζουμερή επίδειξή του. Ένα νέο trailer του sci-fi epic από τους δημιουργούς της σειράς «Elder Scrolls» ήταν μόνο η αρχή… της αρχής, καθώς ακολούθησε μια παρουσίαση 45 λεπτών που άγγιξε όλα τα κρίσιμα σημεία του gameplay.

Είναι ξεκάθαρο ότι, παρά την πλήρη αναχώρηση σε ένα διαστημικό στήσιμο, το «Starfield» θα είναι ένα κλασικό Bethesda RPG. Απλώς, πιο μεγάλο και πιο σύνθετο από ποτέ. Αν απεχθάνεστε όλα τα προηγούμενα games της Bethesda, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μη σας αρέσει ούτε αυτό. Αν, όμως, σας συναρπάζει η ιδέα ενός γιγάντιου κόσμου για μπόλικο role playing, ουσιαστικές επιλογές, άπειρο looting, μάχες, διαλόγους και εξερεύνηση, τότε λίγοι το κάνουν όπως η Bethesda. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το «Starfield» μας συγκλόνισε με την ωμή δύναμη του μεγέθους του. Η 45λεπτη παρουσίαση μας έδωσε την εντύπωση ενός ατελείωτου RPG με μυριάδες συστήματα.

Starfield: Η αποκάλυψη του sci-fi RPG videogame της Bethesda

Στο «Starfield» αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός μέλους του «Constellation» (σε μετάφραση, «Αστερισμός»). Πρόκειται για μια ελίτ ομάδα εξερευνητών του διαστήματος, που επιδιώκει να εξιχνιάσει τα πιο απόκρυφα μυστήρια του σύμπαντός μας. Η ανακάλυψη ενός κειμηλίου που φαίνεται να υπονοεί την ύπαρξη αρχαίων νοημόνων εξωγήινων, μας στέλνει σε μια διαγαλαξιακή περιπέτεια. Όσο ξεμακραίνουμε από τις ειρηνικές «Ηνωμένες Αποικίες», τόσο πιο αφιλόξενα γίνονται τα μέρη στα οποία θα προσγειώσουμε το σκάφος μας.

Starfield Direct Gameplay Deep Dive Full Presentation | Xbox Games Showcase 2023

Η Bethesda περιέγραψε την αισθητική του Starfield ως «Nasapunk». Ένας συνδυασμός γειωμένων στοιχείων εμπνευσμένων από τα αληθινά διαστημικά προγράμματα της Nasa, μαζί με πιο στυλιζαρισμένα στοιχεία. Όπως θα ανέμενε κανείς από ένα επικό Bethesda RPG, το «Starfield» μας δίνει τεράστιο βαθμό ελευθερίας στην προσωποποίηση του χαρακτήρα μας, του εξοπλισμού και των σκαφών μας. Όπως και σε ένα «Fallout» ή στο «Skyrim», κάθε «gameplay σενάριο» μπορεί να προσεγγιστεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις ικανότητες και τις αδυναμίες του χαρακτήρα που χτίζουμε. Είτε στο έδαφος, είτε εκτός ατμόσφαιρας, οι προκλήσεις που μας επιφυλάσσει το «Starfield» δε λύνονται μόνο με πυρομαχικά. Αν, όμως, αυτά είναι η προσέγγιση της προτίμησής σας, τότε θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία για να πειραματιστείτε.

Starfield: Official Launch Date Announcement

Όσον αφορά την ποικιλία των πλανητών που θα μπορούμε να επισκεφθούμε, η Bethesda εξήγησε ότι χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό μεταξύ procedural generation και «χειροποίητου» περιεχομένου, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει τεράστια ποικιλία σε περιβάλλοντα, χωρίς μεγάλη διαφοροποίηση στο πόσο «επιφανειακή» θα είναι η εμπειρία μας μαζί τους.

Σχετικά με το performance του «Starfield» σε κονσόλες και PC, η Bethesda ανέφερε ότι «κινηματογραφικό» look του νέου της RPG επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό από μια απαιτητική μέθοδο φωτισμού. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι οι κονσόλες Xbox θα είναι τρέχουν το «Starfield» σε «κλειδωμένο» 30 FPS (Κάδρα ανά Δευτερόλεπτο), μια θυσία που θεώρησε απαραίτητη για να διατηρηθεί ένας πήχης οπτικής ποιότητας. 

Starfield: Τα απαιτούμενα ελάχιστα και προτεινόμενα χαρακτηριστικά για PC

Ελάχιστα:

  • Windows 10 version 22H2 (10.0.19045)
  • AMD Ryzen 5 2600X ή Intel Core i7-6800K
  • 16GB RAM
  • AMD Radeon RX 5700 ή NVIDIA GeForce 1070 Ti
  • DirectX: Version 12
  • 125 GB ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο

Προτεινόμενα:

  • Windows 10 ή Windows 11
  • AMD Ryzen 5 3600X ή Intel i5-10600K
  • 16GB RAM
  • AMD Radeon RX 6800 XT ή NVIDIA GeForce RTX 2080
  • DirectX: Version 12
  • 125 GB ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο

Η φόρμουλα των Bethesda RPG εστίαζε πάντα στο εύρος των εμπειριών που περικλείονται μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού, την «απεριόριστη» προσωποποίηση και την ωμή ποσότητα των δραστηριοτήτων. Κρίνοντας από την τελευταία παρουσίαση, το «Starfield» δε φαίνεται να διαφέρει σε αυτό. Η συμβατική φόρμουλα της Bethesda παραμένει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για καινοτομία. Παρά τα 45 λεπτά υλικού, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να πιάσουμε στα χέρια μας το «Starfield», για να δώσουμε την τελική μας ετυμηγορία. Ευτυχώς, μάθαμε ότι το «Starfield» θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου για Xbox Series X|S και PC. Είμαστε αισιόδοξοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ