Τεχνολογια - Επιστημη

«Καμπάνα» 20 εκατ. δολαρίων στη Microsoft για παραβίαση του απορρήτου προσωπικών δεδομένων παιδιών

Από λογαριασμούς που άνοιγαν οι ανήλικοι στο Xbox

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Microsoft
Microsoft © Pixabay

Microsoft: «Καμπάνα» 20 εκατ. δολαρίων για παραβίαση του απορρήτου προσωπικών δεδομένων παιδιών - Από λογαριασμούς που άνοιγαν οι ανήλικοι στο Xbox

Η Microsoft θα καταβάλει 20 εκατ. δολάρια στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, αφού διαπιστώθηκε ότι συνέλεξε παράνομα δεδομένα από παιδιά που είχαν ανοίξει λογαριασμούς Xbox.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) κατέληξε σε διακανονισμό με την εταιρεία τη Δευτέρα, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης αυξημένη προστασία για τα παιδιά που παίζουν. Μεταξύ άλλων παραβιάσεων, η FTC διαπίστωσε ότι η Microsoft δεν ενημέρωσε τους γονείς για τις πολιτικές συλλογής δεδομένων της.

Η FTC δήλωσε ότι η Microsoft παραβίασε το νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς δεν έλαβε τη συγκατάθεση των γονέων και διατηρούσε προσωπικά δεδομένα παιδιών κάτω των 13 ετών για περισσότερο χρόνο από όσο ήταν απαραίτητο για λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν πριν από το 2021.

Ο νόμος απαιτεί από τις διαδικτυακές υπηρεσίες και τους ιστότοπους που απευθύνονται σε παιδιά να λαμβάνουν τη συγκατάθεση των γονέων και να ενημερώνουν τους γονείς για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται για το παιδί τους.

Οι χρήστες του Xbox πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσουν ορισμένες υπηρεσίες. Πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η ημερομηνία γέννησης συλλέγονται στο πλαίσιο της εγκατάστασης. Μόνο μετά την απόκτηση προσωπικών πληροφοριών, όπως ο αριθμός τηλεφώνου του παιδιού, η Microsoft ζήτησε την άδεια του γονέα.

Από το 2015 έως το 2020 η Microsoft διατήρησε δεδομένα "μερικές φορές για χρόνια" από τη δημιουργία του λογαριασμού, ακόμη και όταν ο γονέας δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ανέφερε η FTC σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία απέτυχε επίσης να ενημερώσει τους γονείς για όλα τα δεδομένα που συνέλεγε, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας προφίλ του χρήστη και ότι τα δεδομένα διανέμονταν σε τρίτους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY