Τεχνολογια - Επιστημη

Τα videogames που περιμένουμε τον Μάιο

Zelda, Zelda, Zelda

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι πιο σημαντικές videogame κυκλοφορίες του Μαΐου

Οι πιο σημαντικές κυκλοφορίες του Μαΐου: Darkest Dungeon 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Humanity, Amnesia: The Bunker, Planet of Lana, The Lord of the Rings: Gollum

Darkest Dungeon 2 (8 Μαΐου)
To «Darkest Dungeon» είναι ένα εξαιρετικά τιμωρητικό rogue-like turn-based RPG, σε γοτθικό στήσιμο. Ίσως ένα από τα πιο στρεσογόνα videogames όλων των εποχών, αλλά και από τα πιο αγαπημένα του είδους του. «Στρατολογήστε, εκπαιδεύστε και ηγηθείτε μιας ομάδας ελαττωματικών ηρώων ενάντια σε αφάνταστες φρίκες, άγχος, πείνα και ασθένειες». Έπαιξα κι εγώ κάποτε μερικές ωρίτσες «Darkest Dungeon», ώσπου δύο από τους ήρωές μου πέθαναν από έμφραγμα και αποφάσισα να μην ξαναπαίξω ποτέ. Με το «Darkest Dungeon 2» η αυθεντική φόρμουλα επιστρέφει αναλλοίωτη στα βασικά της, αλλά επεκτεταμένη, αναβαθμισμένη και ανανεωμένη με κάθε τρόπο.

To «Darkest Dungeon 2» κυκλοφορεί στις 8 Μαΐου, προς το παρόν μόνο σε PC.

Darkest Dungeon 2 Teaser: "A Glimmer of Hope"

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (12 Μαΐου)
Έχουμε δει πλέον αρκετά trailer του «The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom» για να ξέρουμε ότι η Nintendo μάλλον «το έκανε» πάλι. Τέλος πάντως, κάτι έκανε σίγουρα και θέλουμε να το παίξουμε. Φαίνεται ότι το sequel του «Breath of the Wild» διευρύνει ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες του δημιουργικού παιχνιδιού με ένα σωρό νέες δυνατότητες. Θα φτιάξουμε οχήματα, θα περνάμε μέσα από τοίχους, θα ανακαλύψουμε ένα ολοκαίνουριο αιωρούμενο κόσμο και θα μπορούμε να συνδυάζουμε τον εξοπλισμό μας με σχεδόν οτιδήποτε συναντήσουμε στο δρόμο μας, παράγοντας απροσδόκητα αποτελέσματα που θα αποτελέσουν εφευρετικές λύσεις σε ευπρόσδεκτα προβλήματα. Εκτός του ελεύθερου, δημιουργικού gameplay, το «The Legend of Zelda» επιστρέφει με ακόμα περισσότερο story, παρουσιασμένο με συναρπαστικά cinematics στο αψεγάδιαστο art style της σειράς.

Το «The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom» κυκλοφορεί στις 12 Μαΐου, αποκλειστικά στο Nintendo Switch.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – Official Trailer #3

Humanity (16 Μαΐου)
«Καθηλωμένοι στο τέλος του κόσμου, οι άνθρωποι έχουν χάσει την αίσθηση του σκοπού τους. Στο «Humanity», ξυπνάτε ως Shiba Inu (σκυλί) και συμπορεύεστε με την Ανθρωπότητα σε μια σειρά από Δοκιμασίες, προσπαθώντας να τους καθοδηγήσετε προς κάποιους φωτεινούς πυλώνες». Με ένα απλό γάβγισμα δίνουμε διάφορες εντολές στο σκουλήκι ανθρώπινης μάζας που μας ακολουθεί, προστάζοντάς τους να πηδήξουν, να στρίψουν, να επιπλεύσουν, να πυροβολήσουν και «να ανέβουν στο δρόμο τους προς τη σωτηρία». Καθοδηγήστε τους σε 90+ στάδια γεμάτα εμπόδια, εχθρούς, παζλ, δεξιότητες που ξεκλειδώνουν και άγριες μάχες με το αφεντικό στη λειτουργία ιστορίας. Η υπόθεση περιπλέκεται με την εμφάνιση των Άλλων, ένα γκρουπ που αντιτίθεται στους στόχους των Ανθρώπων, οδηγώντας σε συνεχείς εντάσεις και συγκρούσεις.

Το «Humanity» κυκλοφορεί στις 16 Μαΐου για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

Humanity - Launch Date Announcement | PS5, PS4, PSVR & PSVR 2 Games

Amnesia: The Bunker (23 Μαΐου)
H σειρά «Amnesia» της Frictional Games είναι θρυλική στο βιντεογκεϊμικό horror. διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και βάζει τους παίκτες στη θέση ενός Γάλλου στρατιώτη που ονομάζεται Henri Clement. Το παιχνίδι ξεκινά με τον Henri να ξυπνά σε ένα εγκαταλελειμμένο ιατρείο, χωρίς να μπορεί να θυμηθεί πρόσφατα γεγονότα. Καθώς προσπαθεί να δραπετεύσει, ανακαλύπτει απαίσια πειράματα που έχουν λάβει χώρα στην εγκατάσταση και συναντά ένα τέρας γνωστό ως «The Beast». Tο παιχνίδι απαιτεί από τους παίκτες να διαχειρίζονται προσεκτικά τους πόρους τους σε ένα ανοιχτό περιβάλλον, αντί να ακολουθούν μια προκαθορισμένη ιστορία. Όταν οι παίκτες βγαίνουν έξω από την ασφαλή περιοχή τους, πρέπει να κινηθούν αποδοτικά, προτού εξαντληθεί η γεννήτρια, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι στρατηγικοί με τις ενέργειές τους. Κάθε κίνηση μετράει.

Το «Amnesia: The Bunker» κυκλοφορεί στις 23 Μαΐου σε PC, PS4, Xbox One και Xbox Series X|S.

Amnesia: The Bunker - Story Trailer

Planet of Lana (23 Μαΐου)
Το «Planet of Lana» είναι ένα «χειροποίητο» παιχνίδι περιπέτειας από την Wishfully Studios. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε έναν γοητευτικό animated κόσμο ζωγραφισμένο στο χέρι (ψηφιακά, φυσικά) και ακολουθεί την ιστορία της νεαρής Lana και του πλάσματος που τη συνοδεύει, καθώς ξεκινούν ένα ταξίδι για να σώσουν τον κόσμο τους. Το gameplay φαίνεται σαν μείγμα platformer και puzzle, με τους παίκτες να ελέγχουν τόσο τη Lana όσο και τον ζωηρό της φιλαράκο, για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που δυσχεραίνουν τα πανέμορφα περιβάλλοντα του παιχνιδιού. Η αφήγηση του Planet of Lana εκτυλίσσεται χωρίς κανένα διάλογο, βασιζόμενη στα γραφικά και το soundtrack του παιχνιδιού.

Το «Planet of Lana» κυκλοφορεί στις 23 Μαΐου σε PC, Xbox One και Xbox Series X|S.

Planet of Lana | Release Date Trailer

The Lord of the Rings: Gollum
Λαμβάνοντας χώρα παράλληλα με τα γεγονότα που περιγράφονται στη Συντροφιά του Δαχτυιδιού, το «The Lord of the Rings: Gollum» είναι ένα «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» action-adventure game, που μας βάζει στο ρόλο του Γκόλουμ. Αυτή η διαδραστική περιπέτεια στον φανταστικό κόσμο του Τόλκιν παραμένει πιστή στο αυθεντικό υλικό, το οποίο όμως ποτέ δεν μας δίνει λεπτομερώς την άδοξη Οδύσσεια του εμβληματικού έκπτωτου Χόμπιτ. Ο Γκόλουμ δεν είναι μαχητής κι έτσι οι παίκτες θα πρέπει να σκαρφίζονται άλλους, πιο ύπουλους τρόπους για να επανασυνδεθούν με το πολύτιμο Δαχτυλίδι. «Βασανισμένος από τη διχασμένη προσωπικότητά του, μπορεί να είναι μοχθηρός και κακός ως Γκόλουμ, αλλά φιλικός και προσεκτικός ως Σμίγκολ. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποια από τις προσωπικότητες του θα θριαμβεύσει στις δύσκολες ηθικές επιλογές που θα υπαγορεύσουν το μέλλον των επισφαλών συμμαχιών σας.»

Το «The Lord of the Rings: Gollum» κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου σε PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S|X και PC.

The Lord of the Rings: Gollum - Story Trailer | PS5 & PS4 Games

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ