Τεχνολογια - Επιστημη

Το Twitter αφαίρεσε τις ετικέτες «χρηματοδότησης» από λογαριασμούς Μέσων Ενημέρωσης

Τα χαρακτήριζε «δημόσια» ή «κρατικά» χρηματοδοτούμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
© EPA/JOHN G. MABANGLO

Το Twitter αφαίρεσε τις ετικέτες «χρηματοδότησης» από λογαριασμούς Μέσων Ενημέρωσης - Τα χαρακτήριζε «δημόσια» ή «κρατικά» χρηματοδοτούμενα

Από πολλούς λογαριασμούς Μέσων Ενημέρωσης στο Twitter αφαιρέθηκαν οι ετικέτες «χρηματοδοτούμενοι από την κυβέρνηση» στο πλαίσιο σημαντικών αλλαγών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα, πολλά μέσα ενημέρωσης που είχαν προηγουμένως μία από τις δύο αυτές ετικέτες τις είδαν να αφαιρούνται. Το BBC, το ρωσικό RT και το NPR στις ΗΠΑ είναι μεταξύ των λογαριασμών που επηρεάστηκαν.

Είχε προηγηθεί μια διαμάχη μεταξύ του Twitter και αρκετών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο περιγράφονται οι λογαριασμοί τους.

Ορισμένοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NPR των ΗΠΑ και του CBC του Καναδά, ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους στο Twitter αφού τους δόθηκε πρόσφατα η ετικέτα «χρηματοδοτούμενοι από την κυβέρνηση». Είπαν ότι η περιγραφή ήταν ανακριβής και υπονόμευε την αξιοπιστία τους ως ανεξάρτητων ειδησεογραφικών οργανισμών.

Το BBC διαμαρτυρήθηκε επίσης την περασμένη εβδομάδα αφού του δόθηκε η ετικέτα «κυβερνητικά χρηματοδοτούμενο» αντί για «δημόσια χρηματοδοτούμενο» μέσο ενημέρωσης.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ το τροποποίησε τελικά, λέγοντας ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του «προσπαθούσε να είναι ακριβής». Αλλά την Παρασκευή η ετικέτα «δημόσια χρηματοδοτούμενο» εξαφανίστηκε και από το προφίλ του BBC στο Twitter.

Και οι ετικέτες που υποδεικνύουν την προέλευση της χρηματοδότησης πίσω από μεγάλους οργανισμούς, όπως το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας ή το RT από τη Ρωσία, έχουν επίσης αφαιρεθεί.

Εισήχθησαν αρχικά για να επισημάνουν ποιοι λογαριασμοί συνδέονταν με κρατικά μέσα ενημέρωσης ή κυβερνητικούς αξιωματούχους, ιδίως από την Κίνα και τη Ρωσία. Άλλες αλλαγές έλαβαν χώρα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι χρήστες του Twitter που δεν πληρώνουν μηνιαία συνδρομή έχουν πλέον χάσει το verified tick τους - συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών της Beyoncé, του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Πάπα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY