Τεχνολογια - Επιστημη

Μπιγιόνσε και Πάπας τα νέα «θύματα» του blue check στο Twitter - Έπαψαν να είναι verified οι λογαριασμοί τους

Ήδη «ξεπηδούν» ψεύτικοι λογαριασμοί που παριστάνουν διασημότητες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνέβη σαν σήμερα, 21 Μαρτίου: Το 2006, λανσάρεται στο διαδίκτυο το Twitter, η πλατφόρμα microblogging που έκανε επανάσταση στα social media.
Το 70% των χρηστών του Twitter αντιμετωπίζουν την πλατφόρμα ως κύρια πηγή πληροφόρησης © Unsplash

Twitter: Μπιγιόνσε και Πάπας τα νέα «θύματα» του blue check - Έπαψαν να είναι verified οι λογαριασμοί τους - Ήδη «ξεπηδούν» ψεύτικοι λογαριασμοί που παριστάνουν διασημότητες

Τι κοινό μπορεί να έχουν η Μπιγιονσέ και ο Πάπας Φραγκίσκος; Από σήμερα, δεν είναι πλέον verified στο Twitter.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε την Πέμπτη να αφαιρεί την κάποτε περιζήτητη αναγνώριση με το μπλε τσεκ από χιλιάδες λογαριασμούς.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς ο ιδιοκτήτης Έλον Μασκ προσπαθεί να αναμορφώσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης για να βγάλει κέρδος.

Οι χρήστες που επιθυμούν να διατηρήσουν το check δίπλα στο όνομά τους πρέπει να πληρώνουν 84 δολάρια το χρόνο (67 λίρες) για να εγγραφούν στο Twitter Blue.

Η εταιρεία εισήγαγε για πρώτη φορά τη λειτουργία επαλήθευσης το 2009, αφού ένας πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ μήνυσε την εταιρεία για την ύπαρξη ψεύτικων λογαριασμών που τον παρίσταναν.

Το μπλε τσεκ έγινε σύμβολο διάκρισης και σημάδι εξουσίας. Αλλά στο νέο Twitter-verse, ο Μασκ θέλει οι χρήστες να πληρώνουν για να επαληθεύονται.

Η απόφαση για την εμπορευματοποίηση του verification θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μαζική πολιτιστική αλλαγή και αλλαγή εξουσίας στην πλατφόρμα.

Τις ημέρες πριν από την επαλήθευση, ο Kanye West, ο Shaquille O' Neal και ο Ewan McGregor ήταν μεταξύ των πρώτων διασημοτήτων που κατήγγειλαν την ύπαρξη ψεύτικων λογαριασμών τους στο Twitter. Τώρα που τα σήματα έχουν εξαφανιστεί, ο αριθμός των ακολούθων μιας διασημότητας μπορεί να γίνει ο μόνος τρόπος για να ξεχωρίσει κανείς κάποιον διάσημο από έναν «απατεώνα».

Μέσα σε λίγες ώρες από την αφαίρεση του μπλε τικ, ένας λογαριασμός που παρίστανε τη Χίλαρι Κλίντον, με την ίδια φωτογραφία προφίλ με την πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ, "ανακοίνωσε" ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία.

Αλλά η έλλειψη επαλήθευσης προκαλεί ήδη σύγχυση. Στη Νέα Υόρκη, ένα νέο account ισχυρίστηκε ότι είναι ο «αυθεντικός λογαριασμός Twitter» που εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ