Τεχνολογια - Επιστημη

«Χάος» και με το Twitter Blue έφερε στην πλατφόρμα ο Έλον Μασκ

Μόνο από τους New York Times αφαιρέθηκε το verified tick

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
© EPA/JOHN G. MABANGLO

Twitter: «Χάος» και με το Twitter Blue έφερε στην πλατφόρμα ο Έλον Μασκ - Μόνο από τους New York Times αφαιρέθηκε το verified tick

Το Twitter δεν έχει μέχρι στιγμής υλοποιήσει την ανακοίνωσή του ότι θα αφαιρέσει τα verified ticks από τους παλαιούς χρήστες, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες αυτοί συνεχίζουν να τα εμφανίζουν μαζί με τους συνδρομητές που πληρώνουν.

Τον περασμένο μήνα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι από την 1η Απριλίου, όσοι είχαν τα verified ticks θα τους αφαιρούνταν, εκτός εάν πλήρωναν το συνδρομητικό τέλος των 8 δολαρίων ΗΠΑ το μήνα για το Twitter Blue. Για τους οργανισμούς, το τέλος είναι 1.000 δολάρια ΗΠΑ το μήνα.

Καθώς η Πρωταπριλιά πέρασε, τα verified ticks παρέμειναν, παρά την μεγάλη αναμονή. Από χθες, μάλιστα, το Twitter φαίνεται να έχει αφαιρέσει μόνο ένα μπλε τικ: αυτό του λογαριασμού των New York Times.

Αυτό φαίνεται ότι έγινε σε αντίποινα για το ειδησεογραφικό πρακτορείο που ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει για την υπηρεσία, σύμφωνα με μια απάντηση του Μασκ.

Οι New York Times φέρεται επίσης να είπαν στους δημοσιογράφους ότι δεν θα τους επιστρέψουν τα έξοδα για τη συνδρομή στο Twitter Blue, εκτός αν αυτό μπορεί να χρειαστεί για το ρεπορτάζ τους.

Οι Times είχαν αναφέρει ότι το Twitter θα διατηρούσε το σήμα επαλήθευσης για τους 10.000 οργανισμούς με τους περισσότερους ακόλουθους, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Times με σχεδόν 55 εκατ. ακόλουθους.

Την Κυριακή, το Twitter αφαίρεσε επίσης τις πληροφορίες που διαφοροποιούσαν μεταξύ των παλαιών επαληθευμένων λογαριασμών και των συνδρομητών του Twitter Blue, με τους χρήστες να ενημερώνονται όταν κάνουν κλικ στο κουτάκι ότι ο λογαριασμός είναι «επαληθευμένος επειδή έχει εγγραφεί στο Twitter Blue ή είναι παλαιός επαληθευμένος λογαριασμός».

Ο Mασκ την Κυριακή δήλωσε ότι το Twitter θα προσθέσει επίσης μια ημερομηνία επαλήθευσης στο λογαριασμό ενός χρήστη, αλλά αυτό θα ισχύει μόνο για τους συνδρομητές.

Την περασμένη εβδομάδα ο Mασκ υπαναχώρησε από το σχέδιο να προωθούνται μόνο οι επαληθευμένοι χρήστες μέσω του χρονολογίου "For You" της εταιρείας που είναι αλγοριθμικά επιμελημένο, δηλώνοντας ότι και άλλοι χρήστες θα είναι ορατοί σε αυτό το feed.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ