Τεχνολογια - Επιστημη

K-Pop: Το νέο trend είναι οι virtual μπάντες - Η περίπτωση των «Eternity» (βίντεο)

Θα αντικαταστήσουν τα avatars τους αληθινούς σταρ;

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το virtual girl band της Κ-pop «Eternity»
Το virtual girl band της Κ-pop «Eternity» © SM ENTERTAINMENT

Τα avatars στην K-Pop και η τεχνητή νοημοσύνη - Το virtual συγκρότημα «Eternity» στη Νότια Κορέα

Το Κ-Pop συγκρότημα «Eternity» δεν σταματά να αυξάνει τους θαυμαστές του με γεωμετρική πρόοδο. Από το πρώτο τους άλμπουμ «I'm Real» το 2021 το γυναικείο συγκρότημα έχει αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στην Ασία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Λεπτομέρεια: Και τα 11 μέλη της μπάντας έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Τραγουδούν, χορεύουν και «αλληλεπιδρούν» με τον κόσμο στις συναυλίες, ωστόσο δεν παύουν να είναι «virtual».

«Νομίζω ότι αυτό που γίνεται με τις "Eternity"  σηματοδοτεί ένα νέο είδος και μια καινούργια εποχή» εξηγεί η Park Jieun, η CEO στην εταιρεία Pulse9 που «τρέχει» το συγκεκριμένο project με τα γυναικεία avatars. «Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι -σε αντίθεση με τους άλλους σταρ της K-Pop που έχουν φυσικά και ψυχικά όρια, οι εικονικοί καλλιτέχνες δεν έχουν περιορισμούς. Δεν βιώνουν σωματική κούραση και δεν νιώθουν ψυχολογική πίεση» προσθέτει. 

Την τελευταία δεκαετία η K-Pop πουλά σαν «τρελή», καθιστώντας το συγκεκριμένο είδος ένα από τα πιο προσοδοφόρα εξαγώγιμα προϊόντα της Νότιας Κορέας. Αυτή η «έκρηξη» αναγνωρισιμότητας, όμως, έχει αφήσει βαρύ το αποτύπωμά της στους stars της K-Pop, ορισμένοι από τους οποίους έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους, όπως είχε συμβεί το 2019 με την 28χρονη σταρ της K-POP Goo Hara.

ETERN!TY(이터니티) - I'm Real Official M/V

Πώς δημιουργήθηκε η Κ-Pop μπάντα «Eternity»

Για να μπορέσει η εταιρεία να φτιάξει τα μέλη των «Eternity» δημιούργησε μια «βάση δεδομένων» με 101 φανταστικά πρόσωπα, χωρίζοντάς τα σε 4 κατηγορίες: Χαριτωμένα, σέξι, αθώα, έξυπνα.

Ακολούθησε ψηφοφορία στα social media. Τα επικρατέστερα πρόσωπα στάλθηκαν προς επεξεργασία και κάπως έτσι γεννήθηκαν οι «Eternity». «Πάντα προσπαθώ να ξεκαθαρίζω ότι οι χαρακτήρες είναι φανταστικοί» συνεχίζει η CEO της Pulse9, μιλώντας για τα avatars που έχει δημιουργήσει.

Η Park Jieun εξηγεί ακόμη ότι τα avatars μπορούν να βοηθήσουν διάσημους τραγουδιστές και τραγουδίστριες της K-Pop, λειτουργώντας ως προσωρινοί αντικαταστάτες τους, όταν το πρόγραμμα «φορτώνεται» επικίνδυνα και υπάρχει έντονη η ανάγκη για μια παύση.

eternity-kpop
[ETERNITY] 이터니티 'DTDTGMGN' Post-Credits Scene

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ