Τεχνολογια - Επιστημη

Συνεχίζεται η «Μεγάλη Έξοδος» στο Twitter - Ο Έλον Μασκ αφήνει υπονοούμενα για πτώχευση

Πληθαίνουν οι αποχωρήσεις στελεχών από την πλατφόρμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
© EPA / JUSTIN LANE

Συνεχίζονται οι απομακρύνσεις στελεχών από το Twitter - Οι δηλώσεις του Μασκ περί χρεωκοπίας - Οι αντιδράσεις των εργαζομένων

Καθώς η περίοδος ιδιοκτησίας του Twitter από τον Έλον Μασκ εισήλθε στην τρίτη εβδομάδα της, και μετά από μαζικές απολύσεις, ο δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε το ευαίσθητο οικονομικό μέλλον για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, εν μέσω της φυγής κορυφαίων στελεχών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια.

Ο Γιόελ Ροθ, ο επικεφαλής της ασφάλειας και της ακεραιότητας, ο οποίος είχε αναλάβει να αντιμετωπίσει δημοσίως τις ανησυχίες που είχαν οι διαφημιστές και οι χρήστες για την πλατφόρμα, φέρεται να είναι ο τελευταίος που αποχώρησε από την εταιρεία.

Οι αποχωρήσεις ξεκίνησαν την ίδια ημέρα που ο Έλον Μασκ απευθύνθηκε για πρώτη φορά στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι «η χρεοκοπία δεν αποκλείεται», σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Η ημέρα ξεκίνησε με την παραίτηση τριών κορυφαίων αξιωματούχων ασφαλείας - της επικεφαλής υπεύθυνης ασφάλειας πληροφοριών Lea Kissner, του επικεφαλής υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων Damien Kieran και της επικεφαλής υπεύθυνης συμμόρφωσης Marianne Fogarty - φέρνοντας προειδοποιήσεις από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Μετά από αυτές τις αποχωρήσεις, ο Ροθ και ο επικεφαλής του τμήματος λύσεων για πελάτες του Twitter, Ρόμπιν Γουίλερ, εγκατέλειψαν επίσης την εταιρεία.

Σε ένα mail προς τους υπαλλήλους και σε μια επακόλουθη συνάντηση του προσωπικού, ο Mασκ δεν ενέπνευσε και πολύ εμπιστοσύνη προς το μέλλον της εταιρείας. Περιέγραψε τις άσχημες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρισκόταν η εταιρεία και πόσο σημαντική πίστευε ότι ήταν η συνδρομητική υπηρεσία της, το Twitter Blue, για το μέλλον της.

«Χωρίς σημαντικά έσοδα από συνδρομές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Twitter να μην επιβιώσει από την επερχόμενη οικονομική ύφεση», ανέφερε ο Mασκ στο email. «Χρειαζόμαστε περίπου τα μισά από τα έσοδά μας να είναι συνδρομητικά».

Ένας εργαζόμενος δήλωσε επίσης στη συνάντηση προσωπικού ότι ο Mασκ φάνηκε να υποβαθμίζει τις ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το μειωμένο εργατικό δυναμικό του Twitter χειριζόταν τις υποχρεώσεις του για τη διατήρηση των προτύπων προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των δεδομένων.

Το υπόμνημα του Mασκ και η συνάντηση του προσωπικού απηχούσαν μια συζήτηση που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση την Τετάρτη, στην οποία προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των μεγάλων διαφημιστών.

Οι αποχωρήσεις επιτείνουν τα προβλήματα που ταλανίζουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που την αγόρασε ο Μασκ. Η εξαγορά από τον Mασκ και το επακόλουθο συγκεχυμένο μπρος-πίσω σχετικά με την παρουσίαση προϊόντων και τις πολιτικές συγκράτησης περιεχομένου οδήγησαν πολλές μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της General Mills, να διακόψουν τις διαφημιστικές αγορές στο Twitter - μια εξέλιξη που ο δισεκατομμυριούχος προσπάθησε να διορθώσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ