Τεχνολογια - Επιστημη

«Σφαγή» στο Twitter: Υπάλληλοι απαντούν με αγωγή κατά του Μασκ για τις απολύσεις

Πάνω από 3,000 αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Έλον Μάσκ και το Twitter
O Έλον Μάσκ και το Twitter © ΕPA/Allan Williams

Ομαδική αγωγή για το σχέδιο απολύσεων του Μασκ στο Twitter

Ομαδική αγωγή για το σχέδιο του Έλον Μασκ να απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Αυτοί που προσέφυγαν υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απολύει εργαζομένους χωρίς επαρκή προειδοποίηση σε παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και αυτής της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε το Reuters.

Στο εσωτερικό email, που εστάλη χθες στους υπαλλήλους του Twitter, αναφέρεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο νέος επικεφαλής του Twitter σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 εργαζομένων της εταιρείας. «Αναγνωρίζουμε ότι ένας αριθμός ατόμων, που έχουν συμβάλει αξιοσημείωτα στο Twitter, θα επηρεαστεί, αλλά αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της επιχείρησης στο μέλλον», δηλώνει η εταιρεία προς τους εργαζομένους της.

Ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανέλαβε τον έλεγχό του την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από έξι μήνες μιας πολύ επεισοδιακής εξαγοράς.

Αμέσως διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο, απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη και ξεκίνησε σχέδια μεγάλης κλίμακας με στόχους που πρέπει να επιτευχθούν γρήγορα. Αρκετοί μηχανικοί ανέφεραν ότι χρειάστηκε να κοιμηθούν εκεί κάποια βράδια.

Ο Μασκ έφερε προγραμματιστές της Tesla ήδη από την Παρασκευή για να κάνουν έλεγχο της δουλειάς εργαζομένων στο Twitter.

Πολλοί μηχανικοί χρειάστηκε να τυπώσουν τις τελευταίες γραμμές κώδικα που είχαν παράξει, σύμφωνα με έναν εργαζόμενο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Επίσης καταρτίστηκαν κατάλογοι που συγκρίνουν τους επιστήμονες πληροφορικής μεταξύ τους κυρίως βάσει του όγκου παραγωγής τους, σύμφωνα με άλλον εργαζόμενο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ