Τεχνολογια - Επιστημη

«Πώς να φύγω από τη Ρωσία»: Δημοφιλής αναζήτηση στο Google

Ποιους όρους αναζητούν οι Ρώσοι στο Google

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Google - Αναζήτηση
Google - Αναζήτηση © Unsplash / Solen Feyissa

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πώς να φύγω από τη Ρωσία» δημοφιλής αναζήτηση στο Google - Τι αναφέρει δημοσίευμα του Economist

Η αναζήτηση μέσω της φράσης «πώς να φύγω από τη Ρωσία» είναι πιο δημοφιλής από ποτέ στο Google τα τελευταία 18 χρόνια, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το The Economist, 

Δημοσίευμα του Economist, που επικαλείται δεδομένα από το Google Trends, αναφέρει ότι οι αναζητήσεις στη ρωσική γλώσσα για τους όρους «πολιτικό άσυλο», «μετανάστευση», «πτήσεις» και «βίζα» σημείωσαν άλμα στη Ρωσία τις ημέρες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου.

 

 

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρεία δημοσκοπήσεων Levada Centre, την εβδομάδα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, το 43% των Ρώσων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών δήλωναν πως ήθελαν να εγκαταλείψουν οριστικά τη χώρα. Σχεδόν οι μισοί ανέφεραν την οικονομική κατάσταση ως κίνητρό τους.

Google: Ανέστειλε όλες τις διαφημίσεις στη Ρωσία

Η Google αποφάσισε να αναστείλει όλες τις διαφημίσεις στη Ρωσία, αφότου η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης του Διαδικτύου, Roskomnadzor, κατηγόρησε το YouTube, τμήμα της Google, ότι διεξάγει μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες για να παραπληροφορήσει τους Ρώσους σχετικά με την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Η Roskomnadzor είχε ζητήσει από την Google να σταματήσει να εμφανίζει ψευδείς διαφημίσεις σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. «Υπό το φως των εξαιρετικών συνθηκών, διακόπτουμε τις διαφημίσεις Google στη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο CNBC την Παρασκευή. «Η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα και θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε ενημερώσεις όταν χρειάζεται».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.