Τεχνολογια - Επιστημη

Οδηγός Digital Marketing: Τα βασικά check list

Τέσσερα tasks που πρέπει να γνωρίζει κανείς

tzamarelos-gerasimos.jpg
Γεράσιμος Τζαμαρέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση που απεικονίζει laptop, smartphone, σημειωματάριο και γυαλιά

Ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος γράφει για τους τομείς seo, blog, social media και podcast στο digital marketing μιας ιστοσελίδας.

Χωρίς καμία αμφιβολία, όλοι μας, ειδικά τις πιο χαλαρές ημέρες του χρόνου, ειδικά το Πάσχα και το καλοκαίρι, κάνουμε ένα check up σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν το Brand μας. Πόσο μάλλον όταν έχουμε Website. Ανεξάρτητα εάν χρειάζετε συνεχώς προσοχή, μία στο τόσο, θέλει λίγο ιδιαίτερη φροντίδα παραπάνω.

Για αυτό το λόγο ετοίμασα έναν οδηγό με τα βασικά check list που θα πρέπει να δείτε!

Ξεκινάμε λοιπόν τον οδηγό μας. Υποθετικά έχουμε το Brand μας – Domain – το έχουμε σχεδιάσει και είμαστε live. Αυτό σημαίνει ότι το website μας λειτουργεί. Δηλαδή έχουμε το Hosting Plan μας, έχουμε τα Menu μας, γνωρίζουμε τι κάνουμε και σε ποιους απευθυνόμαστε, έχουμε σχεδιάσει τη στρατηγική μας, τις τακτικές μας, κτλ.

Παρόλα αυτά, η πρώτη βασική κίνηση είναι να περιηγηθούμε εκ νέου σε ΟΛΟ το website μας, μήπως και βρούμε κάτι. Ενδεχομένως κάποιο error page, κάποιο Link με λαθος ανακατεύθυνση. Εάν κάνουμε Email Marketing, φροντίζουμε να λειτουργεί σωστά ο σύνδεσμος εγγραφής, μέσα από την ιστοσελίδα μας. Έχουμε πει πολλές φορές, εάν δεν αγοράσουμε οι ίδιοι και δεν μας πείσει το ίδιο το website μας, δεν θα αγοράσει κανείς άλλος από αυτό. Πόσο μάλλον να δώσει το Email του.

Πάμε τώρα στα αμέσως επόμενα Tasks και βασικά Check lists!

Task: SEO

Προσέχουμε και μετράμε το website μας –το seo score– ανάλογα και με τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε και μας εξυπηρετούν. Εννοείται στα βασικά είναι και το page speed μας. Ανάλογα λοιπόν με το check up πράττουμε και διορθώνουμε αντίστοιχα.

Task: BLOG

Τσεκάρουμε τα άρθρα μας, τα keywords, την δομή τους και τις παραγράφους και ασφαλώς τα Call to Actions κουμπιά μας, ότι λειτουργούν. Φτιάχνουμε ένα νέο Blog Calendar για το επόμενο διάστημα, για να γνωρίζουμε τι θα γράψουμε για να αναρτήσουμε στο website μας και να μην χάσουμε καθόλου πολύτιμο χρόνο.

Task: Social Media

Ανάλογα με τα Social που χρησιμοποιούμε, παρακολουθούμε λίγο πιο αναλυτικά τα στοιχεία κοινού καθώς και τα στατιστικά μας. Τροποποιούμε ενδεχομένως περιεχόμενο ή ακόμα και τι εικόνες ή τα Video μας. Προσαρμόζουμε, εάν χρειάζεται νέες τακτικές μάρκετιγνκ και προσέχουμε να κάνουμε live videos. Είναι κάτι που όλες οι πλατφόρμες θέλουν.

Task: Podcast

Σχετικά με τα podcasts, προσέχουμε και πάλι τα στατιστικά και ασφαλώς τον εμπλουτισμό των ενοτήτων μας. Φροντίζουμε να είμαστε συνεπής με το κοινό που μας ακολουθεί και ακούει, στις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που έχουμε αποφασίσει να βγάζουμε live τα podcast μας.

Δεν είναι καθόλου κακό να προσέχουμε ορισμένα πράγματα, για να έχουμε κάποια αποτελέσματα. Ασφαλώς και το διευκρινίζω, ο παραπάνω οδηγός αποτελεί κάποια πολύ βασικά στοιχεία και όχι όλες τις ενέργειες που κάνουμε. Πάντα όμως ξεκινάμε από τα βασικά. Άλλωστε για αυτό είμαστε εδώ, για να δίνουμε άλλοτε βασικές πληροφορίες και λύσεις, και άλλοτε πιο advance.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT
Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT

Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.