Τεχνολογια - Επιστημη

Βρετανία:Επιχειρήσεις που αγόραζαν fake reviews εντόπισε η Google

Δεκάδες επιχειρήσεις σχετίστηκαν με λογαριασμούς που πραγματοποιούσαν ψεύτικες αξιολογήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναζήτηση στο Google
Αναζήτηση στο Google © Unsplash/Φωτογραφία Αρχείου

Δεκάδες επιχειρήσεις, που αγόραζαν fake reviews, εντόπισε η Google σε μία προσπάθεια να εξαλείψει το φαινόμενο στην πλατφόρμα της.

Η Google προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίσει τις ψεύτικες αξιολογήσεις ή αλλιώς fake reviews, οι οποίες γίνονται σε διάφορες επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας της. Τα παραδείγματα είναι χιλιάδες, όπου οι επιχειρήσεις «αγοράζουν» ψεύτικες κριτικές προκειμένου να ανεβάσουν τη βαθμολογία τους στο Google Reviews, το οποίο εν τέλει αποδεικνύεται αναξιόπιστο και ανακριβές.

Για να αποφύγει αυτή την δυσφήμιση στο brand της, η Google αποφάσισε να δράσει. Έτσι λοιπόν δημιούργησε μία ψεύτικη επιχείρηση καταγραφής, η οποία ονομαζόταν «Κριτικές 5 αστεριών». Κατόπιν, έψαχνε για εταιρίες που πληρώνονταν για να κάνουν ψεύτικες κριτικές, στις οποίες πλήρωσε 150 δολάρια για τις υπηρεσίες τους. Στη συνέχεια, ζήτησε από τις εταιρείες αυτές να κάνουν τρεις ως πέντε κριτικές πέντε αστεριών ημερησίως, με σχόλια που επαινούν την επιχείρηση και την ιδιοκτήτριά της.

Αφότου ολοκληρώθηκαν οι κριτικές από τους ψεύτικους λογαριασμούς, η Google έβγαλε τα εξής πορίσματα:

  • 15 λογαριασμοί από αυτούς είχαν κάνει κριτική και σε μία εταιρεία διαχείρισης SEO στο Εδινβούργο.
  • Ένας χρηματιστής από το Λονδίνο με πολλές κακές κριτικές μέσα στο 2020, έλαβε 30 με πέντε αστέρια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
  • Ένας από τους λογαριασμούς ισχυριζόταν ότι ζούσε στο Σάρεϊ για πολλά χρόνια, βαθμολογώντας μία τοπική εταιρεία αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα έκανε αξιολογήσεις για μία εταιρεία στη Γλασκώβη, 663 χιλιόμετρα από το σπίτι του.
  • Ο ίδιος λογαριασμός έκανε αξιολογήσεις σε έναν οδοντίατρο στο Μάντσεστερ, μία εταιρεία με πλακάκια στο Μπορνμουθ και έναν κλειδαρά στο Κέιμπριτζ. Περιοχές, οι οποίες δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Με βάση 3 «ύποπτους» λογαριασμούς, που έκαναν αξιολογήσεις, η Google κατάφερε να συνδέσει 45 επιχειρήσεις που είχαν πληρώσει την ίδια εταιρεία για αξιολογήσεις.

Η Google θεωρεί μείζονος σημασίας την εξάλειψη των fake reviews. Κι αυτό για να αποφεύγεται η εξαπάτηση των ατόμων από επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είναι αξιόπιστες και δεν παρέχουν σωστά τις υπηρεσίες τους. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, πληρώνοντας τις διάφορες διαφημιστικές για ψεύτικες αξιολογήσεις, έχουν καταφέρει να βρίσκονται ψηλά στη λίστα της Google. Έτσι οι πελάτες διατρέχουν συνεχώς τον κίνδυνο να εξαπατηθούν και να χάσουν τα χρήματά τους.

Όταν η Google δημοσίευσε τα ευρήματά της, πολλές κριτικές ψεύτικων λογαριασμών διαγράφηκαν. Σύμφωνα με τη Google, η πολιτική της απαγορεύει αυστηρά τα fake reviews και αναπτύσσει αλγόριθμους που εντοπίζουν τα ψευδή στοιχεία, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από ανθρώπινη γνώση και τεχνολογία. Όταν εντοπίζονται λογαριασμοί, που θεωρούνται ύποπτοι με βάση την αλληλουχία των αξιολογήσεών τους, διαγράφονται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT
Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT

Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.