Τεχνολογια - Επιστημη

Γαλάτσι: Εγκατάσταση δωρεάν WiFi

Για αρχή στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Ανδριτσαίνης και στην πλατεία Μανδηλαρά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WIFI
WIFI ©Paul Hanaoka/Unsplash

Ο Δήμος Γαλατσίου προχωρά στην εγκατάσταση δωρεάν WiFi.

Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ αποκτούν οι δημότες και οι επισκέπτες του δήμου Γαλατσίου. Η δημοτική Αρχή με χρηματοδότηση από το έργο «Ανάπτυξη ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων σε δήμους της χώρας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος προχώρησε ένα βήμα προς την ψηφιακή εποχή, συμμετέχοντας ενεργά σε έργα «Έξυπνων πόλεων».

Σε πρώτη φάση η παροχή θα προσφέρεται σε τρεις πλατείες του δήμου, υψηλής επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Ανδριτσαίνης και στην πλατεία Μανδηλαρά, ενώ στόχος είναι η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου και τη σταδιακή δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων την ικανοποίησή του για «την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα WiFi4EU στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης κάθε δυνατότητας για ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ψηφιακής καινοτομίας στην πόλη».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς οι made in Greece δορυφόροι κατακτούν το διάστημα
Πώς οι made in Greece δορυφόροι κατακτούν το διάστημα

Η εκτόξευση των ελληνικών νανοδορυφόρων σηματοδοτεί ένα νέο βήμα για τη χώρα. Ο Βάιος Λάππας, ο Στέλιος Μπολλάνος και ο Δημήτρης Παπαστεργίου περιγράφουν πώς η Ελλάδα χτίζει υποδομές στο διάστημα

Στο μυαλό του Θάνου Παπαδημητρίου: Ένας παλιός «κατσαβιδάκιας» στο τιμόνι της ελληνικής τεχνητής νοημοσύνης
Στο μυαλό του Θάνου Παπαδημητρίου: Ένας παλιός «κατσαβιδάκιας» στο τιμόνι της ελληνικής τεχνητής νοημοσύνης

Από τα εργαστήρια των 80s μέχρι την προεδρία του «Φάρος AI Factory», σε μια διαδρομή που ενώνει το χόμπι με την αιχμή της τεχνολογίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY