Τεχνολογια - Επιστημη

Πανηγυρίζει ο Μασκ - Περίπου 150.000 παραγγελίες για το Cybertruck

Παρά το φιάσκο στην παρουσίαση του ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ / © EPA/ADAM S DAVIS

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 150.000 παραγγελίες για το νέο ηλεκτρικό φορτηγό Cybertruck παρά το φιάσκο κατά την παρουσίαση του οχήματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 150.000 παραγγελίες για το νέο ηλεκτρικό φορτηγό Cybertruck, το οποίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο Λος Άντζελες. Μια παρουσίαση αρκετά επεισοδιακή και ντροπιαστική για τον μεγιστάνα της Tesla καθώς το πολυδιαφημιζόμενο άθραυστο τζάμι του αυτοκινήτου έγινε θρύψαλα μπροστά στα μάτια του κόσμου.

«Έχουν γίνει 146.000 παραγγελίες μέχρι στιγμής για το νέο ηλεκτρικό όχημα της Tesla, με το 42% των ενδιαφερομένων να επιλέγουν το μοντέλο διπλού κινητήρα, 41% εκείνο του τριπλού κινητήρα και 17% εκείνο του μονού κινητήρα», έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ και πρόσθεσε σε επόμενη ανάρτηση ότι οι παραπάνω παραγγελίες έγιναν χωρίς τη βοήθεια διαφήμισης ή άλλων προωθητικών ενεργειών.

'Armour glass' windows on new Tesla Cybertruck shatter during demonstration

Ο Αμερικανός χαρακτηρίζει το Cybertruck ως ένα «πραγματικά φουτουριστικό κυβερνοπάνκ, τύπου Blade Runner, φορτηγό».  

Χρηματιστηριακά η παρουσίαση του νέου οχήματος ανησύχησε τους επενδυτές της Γουόλ Στριτ. Την Παρασκευή η μετοχή της Tesla σημείωσε πτώση της τάξεως του 6%. Μετά την παρουσίαση-φιάσκο ο Έλον Μασκ ανέβασε βίντεο στο Twitter με δεύτερη επίδειξη στην οποία το τζάμι του αυτοκινήτου δεν σπάει.

 



Σύμφωνα με την Guardian, η υποβολή παραγγελίας για το cybertruck κοστίζει $100, ποσό η Tesla αναφέρει ότι επιστρέφεται στο ακέραιο σε περίπτωση ακύρωσής της. Η παραγωγή του νέου οχήματος θα ξεκινήσει το 2021, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία παραγωγής του. Όσο για την τιμή του, το πιο οικονομικό μοντέλο ξεκινάει από τα  $39.900.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ