Τεχνολογια - Επιστημη

Ξαφνικά η Sony αποκάλυψε τα πρώτα μυστικά του PlayStation 5

Τα καλά νέα ήρθαν από την Sony αφού τα παιχνίδια του PlayStation 4 αναμένεται να είναι συμβατά και στη νέα κονσόλα

Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Mark Cerny της Sony αποκάλυψε τα πρώτα μυστικά του PlayStation 5

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η συζήτηση είχε φύγει από τις κονσόλες και είχε μετατοπιστεί στο χώρο του gaming. Αυτό φυσικά έχει εξήγηση, αφού πριν από έξι χρόνια όταν το Xbox One και το PlayStation 4 λανσαρίστηκαν, έγινε αμέσως αντιληπτό ότι θα κάναμε καιρό να αλλάξουμε συνήθειες. Όμως με την αρχή της επόμενης δεκαετίας τα πράγματα αλλάζουν. Microsoft και Sony έχουν αποφασίσει ότι θα φέρουν τα καινούργια τους προϊόντα μέσα στην επόμενη σεζόν και σιγά-σιγά θα μαθαίνουμε και λεπτομέρειες.

Ενώ λοιπόν η Microsoft θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του Ε3 αυτόν τον Ιούνιο, η Sony αποφάσισε να δώσει μερικά spoils του καινούργιου PlayStation, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου κυκλοφορίας του. Συγκεκριμένα ο Μαρκ Σέρνι, σχεδιαστής του PlayStation, μιλώντας στο Wired, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ένα προϊόν που παρά τις φήμες που το ήθελαν να κυκλοφορεί μέσα στο 2019, τελικά θα κάνει την εμφάνισή του σίγουρα μέσα στο 2020. Επομένως διαβεβαίωσε όλους τους gamers να συνεχίσουν να προμηθεύονται παιχνίδια στο PlayStation 4. Και η ανακοίνωση αυτή ευτυχώς δεν έχει μόνο χρονικά χαρακτηριστικά.

Η Sony φαίνεται ότι πήρε το μάθημά της από την προηγούμενη φορά και θα κάνει τα παιχνίδια του PlayStation 5 (αν είναι αυτό το τελικό όνομά του) εντελώς συμβατά και με την κονσόλα του PlayStation 4, κάτι που θα ισχύσει και για τα τεχνικά εξαρτήματα του Virtual Reality. Θα δουλεύουν τα ίδια και στο PlayStation 5, αλλά σαφώς γρηγορότερα και πιο αποδοτικά.

Ακόμη ο Σέρνι, ο άνθρωπος πίσω από το PlayStation 4 δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει και δίσκο SSD backwards compatibility και θα δέχεται και δισκάκια. Ακόμη, από τα λίγα και προσεκτικά που διέρρευσε, έγινε αντιληπτό πως η νέα κονσόλα θα έχει διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή βασισμένο στην τρίτη γενιά των επεξεργαστών Ryzen της AMD και έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή γραφικών, που θα βασίζεται στην οικογένεια AMD Navi, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει ακτίνες σε πραγματικό χρόνο

Ακόμα, θα περιλαμβάνει μονάδα SSD, που θα αντικαταστήσει τον σταθερό σκληρό δίσκο, με αποτέλεσμα πιο γρήγορο downloading, ταχύτερη ανάγνωση και εμφάνιση γραφικών και μικρότερους χρόνους φόρτωσης των παιχνιδιών. Λέγεται ότι θα συμπεριλαμβάνει ένα προσαρμοσμένο τσιπάκι AMD για να παρέχει ήχο 3D. Τέλος έκανε γνωστό ότι πιθανότατα θα υπάρχει και υποστήριξη για τηλεοράσεις 8Κ.

Σε κάθε περίπτωση οι fans του… αθλήματος ανά τον κόσμο ξέρουν ότι τα καλύτερα έρχονται και αναμένουν διακαώς τη νέα δεκαετία.