Τεχνολογια - Επιστημη

Πώς να απαλλαγείτε πλήρως από τα social media

Η διαγραφή δεν είναι μια απλή υπόθεση...

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
media-998990_1920.jpg

Οι τελευταίες ειδήσεις με το ρόλο που έπαιξε το Facebook στις αμερικανικές εκλογές έχουν σκορπίσει το φόβο σε εκατομμύρια χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλον τον κόσμο. Οι διαγραφές, προσωρινές ή μη είναι αρκετές, ωστόσο η αλήθεια είναι πως καμία πλατφόρμα δεν θα σας αφήσει να την εγκαταλείψετε τόσο γρήγορα, ακόμα κι αν το έχετε πάρει σοβαρή απόφαση.

Facebook

Έχετε προφίλ στο δημιούργημα του Μαρκ Ζούκενμπεργκ για πάνω από μια δεκαετία και όπως είναι λογικό έχετε ήδη γνωστοποίησει πολλά από τα προσωπικά σας στοιχεία. Είναι αναπόφευκτα δύσκολη μια απόφαση να αφήσετε την ασχολία σας. Το Facebookλοιπόν το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Με ερωτήσεις όπως «για ποιό λόγο αποφασίζετε να αποχωρήσετε» ή με τις φωτογραφίες των φίλων σας να σας λένε ότι θα τους λείψετε, το Facebookβάζει και το συναίσθημα στο παιχνίδι.

Αν κάποιος περάσει από την πρώτη αυτή δυσκολία και καταφέρει να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του, τότε θα διαπιστώσει στην επόμενη είσοδό του στην πλατφόρμα, πως όλα επιστρέφουν ακριβώς εκεί που είχαν μείνει. Έχει αρκετά μεγάλη διαφορά η απενεργοποίηση ενός λογαριασμού από τη διαγραφή του. Όταν απενεργοποιείς το λογαριασμό σου στο Facebook, τότε απλά αποκρύπτεις τις πληροφορίες του προφίλ σου από τους φίλους σου.

fb.jpg

Για τη μόνιμη διαγραφή ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πατήσετε το εικονίδιο της «γρήγορης βοήθειας» που βρίσκεται δεξία ψηλά στην οθόνη σας και πληκτρολογείστε «διαγραφή λογαριασμού». Στη συνέχεια καλείστε να πατήσετε την επιλογή «πώς μπορώ να διαγράψω οριστικά το λογαριασμό μου;». Έπειτα, διαλέξτε την επιλογή «ενημερώστε μας» και αγνοείστε πλήρως το αντίγραφο των δεδομένων σας, αφού και πάλι θα σας προσθέσει επιπλέον πονοκέφαλο.

Αφού συμπληρώσετε τα υπόλοιπα στοιχεία του λογαριασμού τότε το αίτημα διαγραφής που θέσατε έχει μεταφερθεί. Ναι, το αίτημα. Το Facebook καθυστερεί μερικές μέρες την πλήρη διαγραφή του λογαριασμού, δίνοντάς σας την ευκαιρία να επιστρέψετε άμεσα στο Facebook. Όλα είναι έτοιμα. Το μόνο που μένει είναι να μην συνδεθείτε στην πλατφρόρμα τις επόμενες μέρες.


Instagram

Αν και το Instagram είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί κατά βάση με το κινητό τηλέφωνο, για να διαγράψει κάποιος το λογαριασμό του καλείται να συνδεθεί στον ιστότοπό της εφαρμογής.

instagram-1690207_1920.jpg


Το Instagram ως θυγατρική του Facebook λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όσον αφορά την πολιτική διαγραφής του λογαριασμού. Αρχικά λοιπόν, σου δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσεις το λογαριασμό σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από το να αποκρύψεις το περιεχόμενό σου από τους φίλους σου.
Για να διαγράψεις όμως πλήρως το λογαριασμό σου, θα πρέπει να μπεις στο https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/ και έπειτα να επιλέξετε την επιλογή της διαγραφής.

Twitter

Η σοβαρή ενασχόληση με το Twitter είναι αναμφίβολα μια διαδικασία που παίρνει αρκετή ώρα, ωστόσο η διαγραφή του, δεν είναι σε καμία περίπτωση επίπονη διαδικασία.

twitter-1795652_1920.jpg

Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να κατευθυνθεί στις ρυθμίσεις και να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του. Στη συνέχεια, το Twitter δίνει ένα περιθώριο 30 ημερών στους χρήστες του, να το ξανασκεφτούν. Μετά το πέρας αυτού του μήνα ξεκινά η διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού, που σύμφωνα με την υπηρεσία απορρήτου της πλατφόρμας διαρκεί λίγες εβδομάδες.

Snapchat

Το Snapchat παρά την κρίση, που φέρεται να πέρασε τον τελευταίο χρόνο εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας των social media. Αν κάποιος θελήσει να το διαγράψει, η λύση θυμίζει κάτι από Twitter.

snapchat-1360003_1920.jpg

Αρχικά, για να διαγράψει κάποιος το λογαριασμό του θα πρέπει να πατήσει πάνω στο εικονίδιο του προφίλ του, που βρίσκεται πάνω αριστερά στην οθόνη. Έπειτα, θα πρέπει να βρει την επιλογή Βοήθεια και στην μηχανή αναζήτησης, που θα βρει να γράψει «Delete my account». Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα είναι εύκολα, ωστόσο, όπως το Twitter, έτσι και το Snapchat, δίνει την ευκαιρία στο χρήστη να επιστρέψει εντός 30 ημερών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ