- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο ρομπότ-λαμπαδηφόροι για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στη Νότια Κορέα
HUBO και FX-2 κράτησαν την δάδα
Η Νότια Κορέα «εκσυγχρονίζει» μια ιστορική παράδοση με το να επιτρέπει σε ρομπότ να κρατήσουν την ολυμπιακή δάδα. Στη λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς 2018 στην Πιεονγκτσιάνγκ, όχι ένα αλλά δύο ρομπότ είναι μεταξύ των λαμπαδηφόρων.
Τη 41η μέρα της λαμπαδηδρομίας, ο HUBO, ένα σχεδόν ανθρωπόμορφο ρομπότ το οποίο δημιούργησε το Korean Advanced Institute of Science and Technology, κράτησε τη δάδα πριν διαπεράσει έναν τούβλινο τοίχο και την παραδώσει στον δημιουργό του, τον Oh Jun Ho.
Με τη σειρά του, αυτός την έδωσε σε ένα άλλο ρομπότ - έναν βαδιστή που ελέγχεται από άνθρωπο, και ο οποίος φέρει το «όνομα» FX-2 -, μια κατασκευή ύψους σχεδόν δυόμισι μέτρων και βάρους 272 κιλών, με δύο χέρια και πέντε δάχτυλα στο καθένα (από κοινού δημιουργία του HUBO Lab και της Rainbow Robotics).
Η ρομποτική «επανάσταση» αναμένεται να είναι το επίπεδο στο οποίο, τα επόμενα χρόνια, θα εστιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία στη Νότια Κορέα δεν θα είναι η μόνη ενασχόληση του HUBO στους Χειμερινούς της επόμενης χρονιάς: 85 HUBO θα χρησιμοποιηθούν ως καθαριστές, πάροχοι πληροφοριών, σεκιούριτι. Στους επόμενους Ολυμπιακούς, στην Ιαπωνία το 2020, οι οργανωτές ελπίζουν να έχουν σε λειτουργία ένα πλήρες «ρομποτικό χωριό».
«Στόχος μας είναι να είμαστε οι πιο "συνδεδεμένοι" και τεχνολογικά εξελιγμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες της ιστορίας» υποσχέθηκε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Χειμερινής Ολυμπιάδας στην Πιεονγκτσιάνγκ. «Σήμερα, ήταν για μας ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο κάποιες από τις συναρπαστικές τεχνολογίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των αγώνων» πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αστροναύτες κατέγραψαν εικόνες που δεν έχει ξαναδεί κανείς - Live από την NASA
Η επόμενη φάση της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει ερωτήματα για εργασία, κράτος και αναδιανομή πλούτου
Οι αστροναύτες θα παρακολουθήσουν επίσης μια ολική ηλιακή έκλειψη, καθώς η Σελήνη θα καλύψει τον Ήλιο
Ο καθηγητής Γιάννης Κόντος μιλάει στην ATHENS VOICE για τις ερευνητικές προκλήσεις του AI
Το επόμενο κρίσιμο στάδιο της αποστολής είναι η είσοδος στη βαρυτική επιρροή της Σελήνης
Φιλόδοξη αποστολή με πυρηνική πρόωση δοκιμάζει όρια τεχνολογίας και πολιτικής βούλησης
Η πρώτη επικοινωνία από κινητό - Η πρωτότυπη συσκευή-«παπούτσι» ζύγιζε 840 γραμμάρια
Όσα θα αντιμετωπίσει το πλήρωμα σε ένα ταξίδι 10 ημερών γύρω από τη Σελήνη
Η διαδικασία γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού Google, στην ενότητα προσωπικών στοιχείων.
Στο σύμπαν που φτιάχνει το ΑΙ λίγοι μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια ότι θα έχουν και αύριο δουλειά
Το πλήρωμα της νέας αποστολής της NASA είπε τι το εμπνέει, τι το φοβίζει αλλά και τι θα πάρει μαζί του στο ταξίδι
Τέσσερις αστροναύτες ετοιμάζονται για το δεκαήμερο ταξίδι γύρω από το φεγγάρι
Το ChatGPT‑5.2 παρήγαγε πρωτότυπη μαθηματική απόδειξη, εγκαινιάζοντας νέα μέθοδο AI συλλογισμού
Η εκτόξευση των ελληνικών νανοδορυφόρων σηματοδοτεί ένα νέο βήμα για τη χώρα. Ο Βάιος Λάππας, ο Στέλιος Μπολλάνος και ο Δημήτρης Παπαστεργίου περιγράφουν πώς η Ελλάδα χτίζει υποδομές στο διάστημα
Η νέα τάση στην πλαστική χειρουργική που ανατριχιάζει πολύ κόσμο
Απλά βήματα για να μην μοιάζει εντελώς χαοτικό
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Από την Αρχαιότητα στην Τεχνολογία
Οι δορυφόροι αναμένεται να τοποθετηθούν σε τροχιά περίπου 500 χιλιομέτρων
Όπως έχει δηλώσει, στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας «αφθονίας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.