Τεχνολογια - Επιστημη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει μέτρα κατά των βίντεο με ρητορική μίσους

Σε συνεργασία με γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356240-738268.jpg

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε μια σειρά από προτάσεις που θα υποχρεώνουν εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube να μπλοκάρουν videos με περιεχόμενο υβριστικό ή και σχετικό με την τρομοκρατία.

Σημειώνεται πως η πρόταση έγινε δεκτή από τους αρμόδιους υπουργούς την Τρίτη, ενώ θα πρέπει να περάσει από το Ευρωκοινοβούλιο, προτού γίνει επίσημος νόμος της Ένωσης.

Οι εταιρείες θα κληθούν να δημιουργήσουν μηχανισμούς που αντιδρούν πιο άμεσα. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως από τη διαδικασία θα εξαιρούνται οι πλατφόρμες και οι μηχανισμοί ζωντανής αναμετάδοσης, όπως το Facebook Live.

Υπενθυμίζεται πως Facebook, Twitter, YouTube και Microsoft υπέγραψαν πέρσι έναν κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο οφείλουν να απομακρύνουν εντός 24 ωρών video που μπορούν να προκαλέσουν την οποιαδήποτε βλάβη. Ωστόσο, οι σχετικές μελέτες δείχνουν πως τα μέτρα που λήφθηκαν δεν βοήθησαν ιδιαίτερα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μάλιστα, οι νομοθέτες στη Γερμανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολύ μεγάλα πρόστιμα (έως και της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ) για όσες εταιρείες δεν δρουν σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Με πληροφορίες από PC Magazine

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ