Τεχνολογια - Επιστημη

Οι γυναίκες έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σε σχέση με τους άνδρες

Παράγουν περισσότερα λεμφοκύτταρα που συμβάλλουν στην «άμυνα» του οργανισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334486-694272.jpg
EPA/FRANZISKA KRAUFMANN

Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων προκύπτει πως το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών είναι ισχυρότερο από αυτό των ανδρών, κάτι που τις βοηθά να ζουν περισσότερο. Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται ότι οι γυναίκες παράγουν μέσω του θύμου αδένα περισσότερα λεμφοκύτταρα τύπου Τα, τα οποία συμβάλλουν στην άμυνα εναντίον διαφόρων «εχθρών» που εισβάλλουν στο ανθρώπινο σώμα.

Μάλιστα, οι γυναίκες παράγουν περισσότερα από αυτά τα κύτταρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ακόμα και στην τρίτη ηλικία, όπου ο οργανισμός είναι πιο ευάλωτος σε διάφορες μολύνσεις. Στον αντίποδα, οι ανδρικές σεξουαλικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα καθιστώντας έτσι τους άνδρες περισσότερο ευάλωτους σε μολύνσεις.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι σε έρευνα που έκαναν επιστήμονες από την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ - οι οποίοι κατέγραψαν τους θανάτους από παρασιτικές μολύνσεις – προέκυψε πως οι άνδρες πεθαίνουν δύο φορές συχνότερα από παρασιτικές μολύνσεις.Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στις ανεπτυγμένες χώρες σήμερα οι γυναίκες έχουν μέσο όρο ζωής κοντά στα 80 έτη ενώ οι άνδρες γύρω στα 75. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ