Τεχνολογια - Επιστημη

Δοκιμάσαμε το Prisma στο Λευκό Πύργο

Το app που μεταμορφώνει τη φωτογραφία σου σε έργο τέχνης

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133440-303694.JPG

Ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνας που μοιάζει σαν να πήρε το Instagram στεροειδή. Το πολυκατεβασμένο Prisma, που ανέπτυξε ομάδα Ρώσων προγραμματιστών, δανείζεται έμπνευση από διάσημους πίνακες και ζωγραφικά ρεύματα, ώστε να προσδώσετε στη φωτογραφία σας το εφέ που δεν είχατε μέχρι τώρα. Ζωγραφιά!

Ένας tech χαμούλης γύρω από μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί 33 απίθανα φίλτρα και είναι ικανή να μεταμορφώσει και τα πιο μη φωτογενή πρόσωπα σε φιγούρες περίτεχνης δημιουργίας. Σκεφτείτε επί παραδείγματι τους έλληνες πολιτικούς και πολιτευτές και δοκιμάστε το πάνω τους. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Ανατόλιεβιτς Μεντβιέντεφ συγκαταλέγεται στους επώνυμους χρήστες του. Η Ιρίνα Σάικ και η Ναταλία Βοντιάνοβα, επίσης. Από τη Ρωσία με αγάπη. O δημιουργός του, Αλεξέι Μοισέγιενκοφ, δήλωσε πως απαιτήθηκαν μόλις 45 μέρες για την ανάπτυξή του. Η οποία γιγαντώνει την εφαρμογή με γεωμετρική πρόοδο.

Σε 10 μέρες λανσαρίσματος αριθμεί 300.000 downloads και είναι διαθέσιμο σε 25 χώρες, σε 6 από τις οποίες κατέκτησε την κορυφή. Περισσότερα από 600.000 hashtags #Prisma. Πικάσο, Βαν Γκογκ, Λιχτενστάιν, Μουνκ, Μοντριάν, Σαγκάλ, γκράφιτι, κόμικ, μάνγκα και άλλες τεχνοτροπίες αλλάζουν ευφάνταστα τη λήψη σας. Είναι αυτή η εφαρμογή που θα απειλήσει το Instagram; Για την ώρα, δείχνει να εκμηδενίζει κάθε on-line υπηρεσία photo editing και υπόσχεται σύντομα να χτυπήσει και την πόρτα του Play Store για τους χρήστες Android. Η επιτυχία του υποστηρίζεται πως οφείλεται στο συνδυασμό νευρωνικών δικτύων και τεχνητής νοημοσύνης. Σίγουρα δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο Photoshop αλλά προσφέρει γρήγορα, απλά και αρτιστίκ αποτέλεσματα.

H Prisma Labs που κατασκευάζει την εφαρμογή, εξηγεί πως δεν γίνεται ενσωμάτωση ενός φίλτρου πάνω στη φωτογραφία, όπως στο Instagram, αλλά «σάρωση των δεδομένων προκειμένου να εφαρμοστεί το στυλ φωτογραφίας με τον καταλληλότερο και εντυπωσιακότερο τρόπο».

Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία δεν θα περιοριστεί μόνο στις φωτογραφίες αφού σε μελλοντική έκδοση, θα υπάρξει δυνατότητα ενσωμάτωσης των φίλτρων του Prisma και σε βίντεο.

Εμείς το τεστάραμε στο Λευκό Πύργο και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα.

image

Αρχική λήψη

image

#FOLLOWMETO

image

BOBBIE

image

DREAMS

image

COMPOSITION

image

MARCUS D-LONE WOLF

image

MONDRIAN

image

RUNNING IN THE STORM

image

CURTAIN

image

FLAME FLOWER

image

CURLY HAIR

image

COLOURED SKY

image

GOTHIC

image

ROY

image

MARK

image

MIOBI

image

ROLAND

image

CANDY

image

ILLEGAL BEAUTY

image

HEISENBERG

image

PAPER ART

image

ELECTRIC

image

ICE CREAM

image

RAUL

image

MONONOKE

image

LIGHT SUMMER READING

image

IMPRESSION

image

MOSAIC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ