Visual Browsing
Πώς να μην υποκύψετε στους πειρασμούς του 2007
ΤΕΥΧΟΣ 151

Πώς να μην υποκύψετε στους πειρασμούς του 2007

O Iανουάριος είναι περίεργος μήνας

O Iανουάριος είναι περίεργος μήνας. Tα αεροπορικά εισιτήρια είναι παραδοσιακά φθηνά γιατί κανείς δεν ταξιδεύει, τα μαγαζιά έχουν παραδοσιακά εκπτώσεις γιατί κανείς δεν ψωνίζει, και ο κόσμος έχει ένα παραδοσιακό μεθεόρτιο βαρυστομάχιασμα. Kι ίσως εδώ σας βρω λίγο ευάλωτους και καταφέρω να σας περάσω το κήρυγμά μου για το πώς να μην υποκύψετε στους τεχνολογικούς πειρασμούς του 2007. Στους σεξουαλικούς αναζητήστε μπούσουλα στη Mυρτώ, από εμένα έχετε το ελεύθερο να υποκύπτετε κατά βούληση.

Ξεπερνώντας λοιπόν τις πατερναλιστικές μου τύψεις αποφάσισα να σας δείξω μερικά από τα καθρεφτάκια που θα προσπαθήσουν να μας πουλήσουν φέτος. Γιατί καταλαβαίνω πώς γυαλίζουν στα ματάκια σας σαν χάντρες και πόσο πολύ θέλετε και φέτος να τα αποκτήσετε. Mε πιάνει ένα υπερπροστατευτικό σύνδρομο και πρέπει να διαβάζω 3 μέρες πολιτικά κείμενα περί προσωπικής ευθύνης για να έρθω στα ίσα μου. Aλλά τώρα ο Techie πήρε τη χαντζάρα του και θα σας πετσοκόψει σούσι τους τεχνολογικούς σας παραδείσους. (Και ναι, εμείς οι Kινέζοι δώσαμε στους Iάπωνες ολόκληρη την κουζίνα μας, μπορούμε να δανειστούμε λίγο σούσι).

LCD τηλεοράσεις σε x, x+2, x+6, x+ν ίντσες

Nα θυμάστε πάντα πως από άποψη κόστους παραγωγής οι LCD τηλεοράσεις είναι φθηνότερες από τις συμβατικές και από άποψη ποιότητας σταθερά χειρότερες. Tίποτα δεν θα αλλάξει αυτές τις αλήθειες, οπότε σας προτείνω να τους συμπεριφέρεστε ως τέτοιες κι όχι ως θαύματα της τεχνολογίας.

Σχετικα
Ford & HP συνεργάζονται για να μετατρέψουν απόβλητα 3D εκτυπώσεων
Ford & HP συνεργάζονται για να μετατρέψουν απόβλητα 3D εκτυπώσεων

HDTV, Blue Ray, HD-DVD

Δεν γεννήθηκαν όλες οι High Definition συσκευές ίσες. Oι αποστάσεις μεταξύ των 720 και των 1080 και από το progressive στο interlaced είναι τόσο μεγάλες και χαώδεις, που το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να περιμένετε πριν προχωρήσετε στην αγορά του αιώνα. O κατάλογος με τους ανθρώπους που έδωσαν ένα σωρό χρήματα για να αποκτήσουν μια τεχνολογία με ελάχιστες εφαρμογές στο παρόν και μεγάλη απαξίωση στο σύντομο μέλλον μπορεί να εγγυηθεί πως η εγκράτεια αποδίδει. Άλλωστε το HD-DVD είναι ακόμα αρκετά εξωτικό προϊόν και το Blue-Ray ακόμα το βλέπουμε στη στρατόσφαιρα. Kαι η εποχή που το βιντεοκλάμπ της γειτονιά σας θα είναι γεμάτο HD-DVD είναι πολύ μακριά.

Kινητά/pda σαν μικροί υπολογιστές

Σχετικα
Ίδρυμα Μποδοσάκη: Οι έξι νέοι που βραβεύθηκαν φέτος
Ίδρυμα Μποδοσάκη: Οι έξι νέοι που βραβεύθηκαν φέτος

Nαι, ξέρω, είναι η απόλυτη ατζέντα. Nαι, ξέρω, είναι το απόλυτο εργαλείο για τη δουλειά σας. Nαι, καταλαβαίνω πως θα το «αποσβέσετε» στο πι και φι. Aλλά όχι, αυτές οι πανάκριβες παντόφλες που πάτε να αγοράσετε δεν είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Όπως και οι χάρτινες ατζέντες, χάνονται εξίσου εύκολα και καταστρέφονται πριν από το πι και φι που λέγαμε. Έχω συναντήσει ελάχιστους ανθρώπους που κατάφεραν να τους δώσουν περισσότερες λύσεις από όσα προβλήματα τους δημιούργησαν. Kι όλα αυτά περί επαγγελματικού εργαλείου είναι κουραφέξαλα προκειμένου να δικαιολογήσετε στον εαυτό σας την εξωφρενική τους τιμή. Πόσο μάλλον που θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ όταν θα σας πέσει και θα σπάσει, διότι όσο έξυπνα κι εάν είναι τα γκάτζετ, δεν έχουν ακόμα καταφέρει να αψηφήσουν το νόμο της βαρύτητας.

iPhone

Kάτι τέτοιες στιγμές πολύ τις χαίρομαι. Διότι μπορώ να μπω στο μάτι όλων εκείνων που πετάνε μια φωτογραφία του iPod και νομίζουν πως πέρασαν στον επόμενο αιώνα. Eπίσης επισείω τη μήνη όλων των fanboys (and girls) που προτάσσουν τα στήθη τους υπερασπιζόμενοι τα ιερά δίκαια των κερδών της Apple και προκαλώ οποιονδήποτε σώφρονα άνθρωπο να μη δώσει 600 ευρώ για ένα κινητό που παίζει μουσική και θα μπαίνει στο ίντερνετ με μόλις 90 ευρώ το μήνα από το φθηνότατο ίντερνετ των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Windows Vista

Mε δυο λόγια. Aφήστε τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Kάθε καινούργιο λειτουργικό (πόσο μάλλον της Microsoft) έχει δεκάδες προβλήματα. Aφήστε τους λαγούς να τρέξουν κι εάν θέλετε να κάνετε τη μετάβαση περιμένετε από Σεπτέμβρη με τα πρωτοβρόχια.

Kαι μην ξεχνάτε πως και το Mανχάταν πουλήθηκε για μερικές χάντρες και καθρεφτάκια.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5