Τεχνολογια - Επιστημη

Twitter: Ανακοίνωσε τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου μετά την συμφωνία με τον Μασκ

Αυξημένοι οι χρήστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-twitter.jpg
Twitter © ΕPA Pool

Το Twitter ανακοίνωσε κέρδη για το α' τρίμηνο του 2022, σε μια από τις τελευταίες εκθέσεις του ως δημόσια εταιρεία, αφού συμφώνησε πουληθεί στον Έλον Μασκ.

Το Twitter «έχασε» τις εκτιμήσεις των εσόδων των αναλυτών, ανακοινώνοντας 1,2 δισ. δολάρια έναντι 1,23 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv. Ανακοίνωσε κέρδη 61 σεντς ανά μετοχή, τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με τις εκτιμήσεις, επειδή περιλαμβάνουν κέρδη από την πώληση του MoPub.

Πριν ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία τη Δευτέρα με τον Μασκ, ορισμένοι αναλυτές υπέθεσαν ότι το Twitter μπορεί να ήθελε να ολοκληρώσει τη συμφωνία προτού αναφέρει τα κέρδη τoυ. Αν και μπορεί να χρειαστούν ακόμη μήνες για να κλείσει η συμφωνία του Μασκ για την αγορά του Twitter, η εταιρεία ακύρωσε τη συνήθη τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη υπό το φως των ειδήσεων της εξαγοράς της Δευτέρας. 

Υπενθυμίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Twitter έκανε αποδεκτή την πρόταση εξαγοράς της εταιρείας που είχε καταθέσει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ, όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Έλον Μασκ πρόσφερε το ποσό των 54,2 δολαρίων για κάθε μετοχή της εταιρείας, αποτιμώντας τη συνολική αξία του κολοσσού των social media στα 44 δισ. δολάρια, ενώ μετά την ανακοίνωση η διαπραγμάτευση της μετοχής στη συνεδρίαση της Wall Street διακόπηκε προσωρινά.

Το Twitter είπε επίσης ότι δεν θα παρέχει μελλοντική καθοδήγηση και αποσύρει τους προηγούμενους στόχους και τις προοπτικές που έχει δημοσιεύσει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ