- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιγόνη Μπάξτον: «Ξύπνησα στις πέντε για να δω την ανατολή από την κορφή της Σύρου»
Η ελληνοκύπρια τραγουδίστρια που εκπροσώπησε την Κύπρο στην Eurovision, μοιράζεται την αγαπημένη της ανάμνηση από το νησί
Για την Αντιγόνη (Antigoni Buxton) η ανατολή του ήλιου στην Σύρο, είναι από τις ομορφότερες που έχει δει
Το αγαπημένο μου μέρος στην Ελλάδα, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι οι Κυκλάδες. Είμαι πραγματικά ερωτευμένη με αυτά τα νησιά και έχω περάσει υπέροχα σε όλα όσα έχω επισκεφτεί, γι’ αυτό και μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο ένα. Παρ’ όλα αυτά, η Σύρος κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Πρόκειται για ένα νησί με μοναδική αρχιτεκτονική, πλούσια ιστορία και ατμόσφαιρα που σε μαγεύει. Τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια, τα γραφικά σοκάκια και το πανέμορφο πέτρινο τοπίο δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που δεν μοιάζει με καμιά άλλη.
Μία από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου από τη Σύρο είναι το ταξίδι που κάναμε εκεί με την οικογένειά μου, όπου γιορτάσαμε τα γενέθλια της αδελφής και του αδελφού μου. Η οικογένειά μου είναι πολύ σημαντική για εμένα. Είμαστε πολύ δεμένοι και απολαμβάνουμε να περνάμε χρόνο μαζί, κάνοντας είτε μια απλή βόλτα είτε ένα ταξίδι. Η Ελλάδα είναι για εμάς ένας αγαπημένος προορισμός που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά και μας χαρίζει ανεκτίμητες αναμνήσεις.
Η παραλία Αστέρια είχε γίνει το δεύτερο σπίτι μας, αφού περνούσαμε εκεί ατελείωτες ώρες – σχεδόν ξεχνούσαμε να φύγουμε. Τα βράδια απολαμβάναμε το φαγητό μας στο αγαπημένο μας εστιατόριο, το Ciel, σε μια μαγευτική τοποθεσία με θέα στη θάλασσα. Ωστόσο, η πιο ξεχωριστή εμπειρία μου ήταν όταν έμενα σε ένα σκάφος δεμένο στο λιμάνι. Ένα πρωινό ξύπνησα στις πέντε μόνο και μόνο για να ανέβω μέχρι την κορυφή της Ερμούπολης και να παρακολουθήσω την ανατολή του ήλιου. Δεν υπήρχε σχεδόν κανείς γύρω μου κι η απόλυτη ησυχία έκανε τη στιγμή ακόμη πιο μαγική. Η ανατολή εκεί ήταν από τις ομορφότερες που έχω δει ποτέ και το τοπίο με συνεπήρε. Είναι μια εικόνα που θα θυμάμαι για πάντα και ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η Σύρος έχει μια τόσο ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.
* Η Antigoni Buxton είναι τραγουδίστρια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το λάθος του «μία αναζήτηση και τέλος»
Όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις στο ορεινό χωριό-στολίδι του κυκλαδίτικου νησιού
Η Claire και ο Χρήστος έχουν δημιουργήσει έναν χώρο που συνδυάζει την ιστορία του Πηλίου με την προσωπική τους αισθητική, τη μουσική, τα βιβλία, την τέχνη και τη φιλοξενία
Τι να πεις αν τα ακουστικά δεν αρκούν
«Το Ελαφονήσι δεν έχει απεριόριστες αντοχές» - Ζητούν πολιτικές προστασίας
Η Εύβοια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές; Να μια ωραία ιδέα.
Χαλάρωση στο Shizen, The Hotel of Wellness και εξερεύνηση σε παραμυθένια δάση
Ο τόπος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τιμά την ιστορική του κληρονομιά
Ποιες να αποφεύγετε για να γλιτώσετε καθυστερήσεις, ταλαιπωρία και απρόοπτα
Ο Μακεδονικός Αγώνας, η Έδεσσα και μια ακόμα αιτία για εκδρομή στη γη του κερασιού
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένα μάλλον... αρωματικό «φυλαχτό»
Η εικόνα στη ρεσεψιόν μπορεί επίσης να αποκαλύψει πολλά
Και ένα είναι πραγματικά αηδιαστικό
Μια απρόσμενη συνάντηση με ανθρώπους που κουβαλούν τον πόλεμο μέσα τους και αναζητούν παρηγοριά στην προσευχή
Παπαλίνα, παρασόλι και... λιώστρα: Το πιο αυθεντικό ταξίδι στη Λέσβο, με οδηγό το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα
Ποιο από τα τέσσερα νησιά σού ταιριάζει περισσότερο;
Πευκοδάση, ορεινά χωριά, εξωτικές παραλίες, φαράγγια, παραθαλάσσιες ταβέρνες και μικρές στάσεις που αξίζουν το ταξίδι σε ένα από τα πιο πολυσύνθετα νησιά της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.