Ταξιδια

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Μάθε τα πάντα για την κάρτα που σου λύνει τα χέρια και κέρδισε μία από την A.V.

79297-177232.jpg
Μάιρα Πάγκαλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96252-193110.jpg

Αν και λειτουργεί εδώ και χρόνια, σήμερα, εν μέσω κρίσης, οι εκπτώσεις μέχρι και 60% εντός και εκτός Ελλάδας ξαναφέρνουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων στο προσκήνιο και την κάνουν πιο δελεαστική από πότε.

Τι είναι όμως η E.K.N;

Είναι μία μικρή κάρτα που μπορεί να γίνει ένα μεγάλο εκπτωτικό όπλο στα χέρια σου και να ρίξει τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σου πιο χαμηλά από όσο φαντάζεσαι. Προσφέρει αγαθά και υπηρεσίες στην Ελλάδα και άλλες 35 χώρες της Ευρώπης και με μία πολύ απλή διαδικασία μπορούν να την αποκτήσουν όλοι σε ηλικία από 13 ως και 30 ετών. Είναι ετήσια, στοιχίζει €10 και μπορεί να ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι να λήξει το όριο ηλικίας. Αν μιλάμε για νούμερα, έχει 5.000.000 χρήστες σε όλη την Ευρώπη, που ήδη επωφελούνται από τις 100.000 και άνω προσφορές σε ταξίδια, πολιτιστικά δρώμενα, μεταφορές, καταστήματα που οι εκπτώσεις τους κυμαίνονται από 10 έως 60% αναλόγως την κατηγορία.

Πού και πώς την χρησιμοποιώ;

Αναλόγως. Κατ’ αρχάς στα ταξίδια σου. Υπάρχουν ένα σωρό ειδικά προνόμια σε Ελλάδα και λοιπή Ευρώπη, για την ακρίβεια ένας πολύ μακρύς εκπτωτικός κατάλογος, με προϊόντα και υπηρεσίες που με μία απλή επίδειξη της κάρτας μπορείς να εκμεταλλευτείς. Για παράδειγμα, αν θες να κάνεις το γύρο της Ισπανίας με τρένο έχεις έκπτωση στον σιδηροδρομικό της Renfe που φτάνει το 20%. Στην ξηρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει εκπτώσεις στα δρομολόγια και ειδικά στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη -Αλεξανδρούπολη, Αθήνα - Καλαμπάκα. Στη θάλασσα η Minoan Lines δίνει 20% στα εισιτήρια στις γραμμές εσωτερικού & εξωτερικού που δραστηριοποιείται. Και η Superfast Ferries με (20% στις υπηρεσίες μεταφοράς για τα δρομολόγια Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Μπάρι, Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Ανκόνα, Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Βενετία). Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις μία βόλτα και από Ιταλία εκμεταλλευόμενος και τις εκεί προσφορές μέσω της «μαγικής» αυτής κάρτας.  Εν ολίγοις, μπορείς να σχεδιάσεις ένα ολόκληρο ταξίδι ακολουθώντας τις εκπτώσεις της κάρτας που αφορούν ξενοδοχεία, εστιατόρια, θεάματα και άλλα. Οι συνεργασίες με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων πληθαίνουν συνεχώς οπότε ο κατάλογος εμπλουτίζεται γρήγορα. Στην Ισπανία χρησιμοποιείται στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Η Ιταλία, το Βέλγιο και η Κύπρος είναι από τις χώρες που έχουν μία μακρά λίστα που σιγά σιγά καλύπτει όλη την Ευρώπη.  

image

Εκτός από το ταξίδι..

Θα βρεις εκπτώσεις σε ΙΕΚ και ΚΕΚ, σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού και μουσικής στα e-learning προγράμματα επιμόρφωσης ελληνικών πανεπιστημίων (Καποδιστριακό, Πειραιώς, Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Αιγαίου). Για λοιπές ευκαιρίες σε τουρισμό, πολιτισμό, διασκέδαση, φαγητό, υγεία, αθλητισμό, ομορφιά αλλά και τα shopping πλεονεκτήματα σε μεγάλες αλυσίδες αξίζει επίσης να ρίξεις μία ματιά.

Εδώ θα βρεις αναλυτικά τον κατάλογο με τις συνεργασίες της Ευρωπαϊκής Κάρτας νέων στην Ελλάδα αλλά και τα προνόμια που σου προσφέρει. (http://www.europeanyouthcard.gr/)

Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό ρίξε μία ματιά εδώ (http://www.eyca.org). Η διαδικασία απόκτησής της είναι πολύ απλή και μπορείς να τη βγάλεις από οπουδήποτε στην Ευρώπη. Θέλει μόνο μία φωτογραφία σου. Για τις υπόλοιπες πληροφορίες και το πώς θα αποκτήσεις την κάρτα αναλυτικά δες εδώ: (http://europeanyouthcard.gr)

Κέρδισε κι εσύ μία Ευρωπαϊκή Κάρτα νέων. H Athens Voice σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης δίνει εντελώς δωρεάν 10 Ευρωπαϊκές Κάρτες Νέων διάρκειας ενός χρόνου. Αν είσαι από 13 ως 30 ετών, στείλε το ονοματεπώνυμό σου και το κινητό σου τηλέφωνο στο contest@athensvoice.gr με θέμα «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων» μέχρι τις 15 Μαϊου και μπες στην κλήρωση για να αποκτήσεις και εσύ τη δική σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ