- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς αυτός ο τύπος σχεδίασε να πετάξει σε 13 χώρες δωρεάν
Free αεροπλάνα, free ξενοδοχεία για δύο μήνες
Ένας 28χρονος Αμερικανός συγγραφέας είχε δύο μήνες ελεύθερους και αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι. Το plan του περιλαμβάνει 13 χώρες, 21 πτήσεις και 20.000 χιλιόμετρα. Θα κάνει στάσεις σε Μεξικό, Νικαράγουα, Τρινιδάδ, Αγία Λουκία, Γρενάδα, Γερμανία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Λιθουανία και Φινλανδία. Όλα αυτά δωρεάν.

Ο Skott Keyes δεν έχει καμία δουλειά που τον πληρώνει για να ταξιδεύει, είναι 28χρονών και συγγραφέας, αλλά παίζει το σύστημα στα δάχτυλα. Αποφάσισε να σχεδιάσει το ταξίδι όταν συνειδητοποίησε ότι του έμενε πολύς καιρός για να φύγει από το Μεξικό όπου έμενε τον τελευταίο χρόνο και να επιστρέψει στην Αμερική, όπου μεγάλωσε και δουλεύει μέχρι σήμερα.

Mάττερχορν, Άλπεις
Βρίσκοντας last minute πτήσεις και κερδίζοντας αεροπορικά μίλια και bonus από τις 25 πιστωτικές του κάρτες έχει σχεδιάσει ένα δίμηνο ταξίδι, που δεν θα του κοστίσει σχεδόν τίποτα. Με τις κάρτες μάλιστα, έχει πρόσβαση σε πριβέ σαλόνια όπου ταξιδιώτες σαν τον Keyes θα μπορούν να πιουν και να φάνε δωρεάν, να μπουν στο ίντερνετ, ακόμα και να κάνουν ένα γρήγορο μπάνιο. «Έχω ένα ωραίο μέρος για να δουλέψω, φαγητό, ποτά και ίντερνετ. Σαν όλο τον υπόλοιπο κόσμο» λέει, ενώ κάθεται στο σαλόνι της American Express, κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο Ντάλας του Τέξας. Το όλο πλάνο του πήρε 10 με 15 ώρες στον σχεδιασμό. Τελικά θα πετάξει σε πρώτη θέση και τα ξενοδοχεία είναι όλα ήδη πληρωμένα.

Οαχάκα, Μεξικό
Τώρα ο Keyes είναι εξπέρ στα φτηνά ταξίδια και τα δύο e-books που έγραψε κάνουν ήδη θραύση: «Πώς να Πετάς Δωρεάν» και «Πώς να Βρεις Φτηνες Πτήσεις». Το καλύτερο στοίχημα πάντως, όπως λέει ο ίδιος, «είναι να πας κάπου με όσο τον δυνατόν φθηνότερο εισιτήριο και μετά να βγάλεις ένα open που θα μπορείς να πας οπουδήποτε έχει φτηνή πτήση αυτή τη στιγμή».

Μουσείο έργων τέχνης από άμμο, Τόκιο
Το επόμενό του ταξίδι θα περιλαμβάνει 42 χώρες. «Όσο πιο πολύ ψάχνεις για εκπτώσεις τόσο καλύτερος θα γίνεσαι στο να βρίσκεις και να προβλέπεις αεροπορικά deals. Δεν είναι απαραίτητα εύκολο για αρχάριους αλλά τα καλά νέα είναι ότι αν κάνεις λίγη βαρετή δουλειά –να μάθεις πώς να κερδίσεις τα πρώτα σου μίλια και πώς να τα χρησιμοποιήσεις σωστά– μετά μπορείς να αρχίσεις να ταξιδεύεις πολύ πιο φτηνά».
Διάβασε εδώ το άρθρο του Keyes για τα 7 άγνωστα site που μπορούν να σου κάνουν πολλές οικονομίες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας παραδοσιακός κτίστης μιλάει για το νησί του
Ο Νορβηγός δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας αγόρασε το θρυλικό «Κόκκινο Σπίτι» της Αλκυόνης Παπαδάκη στο Νέο Χωριό στην Κρήτη, αναβίωσε μαζί με αυτό και τον ελαιώνα του και βρήκε τη χαρά του
Αν πηγαίνεις στο νησί για εικοστή φορά, έχεις τη δική σου Κέρκυρα αλλά και τους ανθρώπους της με τους οποίους έχεις δεθεί με τα χρόνια.
O γνωστός ηθοποιός μιλάει για την δική του Αίγινα
Η παραολυμπιακής, αθλήτρια ξιφασκίας και μπάσκετ μιλάει για τη Ρόδο των παιδικών της καλοκαιριών, των οικογενειακών αναμνήσεων και της προσβασιμότητας
H ιδιοκτήτρια του Cine Paris και ιδρύτρια του Cinobo μοιράζεται τις αναμνήσεις της από το νησί
Ο δημοφιλής παρουσιαστής μιλά για όσα τον κέρδισαν στο νησί
H ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός θυμάται τις αγαπημένες της διακοπές στο νησί
Ο φαρμακοποιός και ιδρυτής της APIVITA μιλάει για το νησί του Ιπποκράτη, τον φυσικό πλούτο της και τη βαθιά σχέση του νησιού με την υγεία και την ανθρώπινη σοφία
Η ηθοποιός, μιλάει για το νησί που έγινε έμπνευση, έργο, μουσική και μια βαθιά προσωπική ιστορία ζωής
Όρεξη, μέρες και φαγητό να έχεις και θα περάσεις τέλεια
Ο γνωστός δημοσιογράφος γράφει για το νησί που δεν αλλάζει ποτέ
Ο γνωστός σκηνοθέτης μοιράζεται εικόνες από τη δική του εμπειρία στο νησί
Ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (UHN) γράφει για το νησί που επισκεφτηκε πρόσφατα
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλεύτρια Α' Πειραιώς και Νήσων γράφει για έναν τόπο που αξίζει να ζει όλον τον χρόνο.
Η συμπρόεδρος του πολιτικού κόμματος Βολτ Ηλέκτρα Ρώμη Δόχτση γράφει για την ξεχωριστή θέση που έχει η Αλόννησος στην καρδιά της
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Βασίλαινας γράφει για το αγαπημένο του νησί, την Σκόπελο
Ο ηθοποιός Δημήτρης Καπετανάκος γράφει για την αγαπημένη του παραλία
Η επιχειρηματίας Ειρήνη Ντέρου γράφει για τη Σκύρο, που την νιώθει πατρίδα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.