- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ελληνικό Πανόραμα: Το ιστορικό ταξιδιωτικό περιοδικό περνάει σε νέα εποχή
Ένα τα πιο παλιά του είδους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, τώρα στο διαδύκτιο
Ελληνικό Πανόραμα: Η Άννα Καλαϊτζή μιλάει για την ψηφιοποίηση του ιστορικού ταξιδιωτικού περιοδικού και για τον Ταξιδιωτικό Όμιλο που δημιούργησε
Από το 1996 οι λάτρεις των εκδρομών στην Ελλάδα αναζητούσαν στα περίπτερα το Περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ένα τα πιο παλιά του είδους. Αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, μπορούσες να βρεις στις σελίδες κάθε φανερή και κρυφή γωνιά της ελληνικής φύσης, γραμμένη και φωτογραφημένη με τρόπο μοναδικό και αυθεντικό. «Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός» αυτό ήταν και είναι το τρίπτυχο της φιλοσοφίας των ανθρώπων που το δημιούργησαν, του Θεόφιλου Μπασγιουράκη και της Άννας Καλαϊτζή. Μια φιλοσοφία που κληροδοτήθηκε και στην επόμενη γενιά, στην Αθηνά Μπασγιουράκη που μπαίνει δυναμικά στη νέα, ηλεκτρονική εποχή του περιοδικού.
Ελληνικό Πανόραμα: Η ψηφιοποίηση του ιστορικού ταξιδιωτικού περιοδικού
Μπορεί πια να μην κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή αλλά ευτυχώς το υλικό των 30 χρόνων λειτουργίας του περιοδικού δεν θα χαθεί. Αντιθέτως, το σύνολο των άρθρων του, που έχει πλέον ψηφιοποιηθεί, διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Κι έτσι, το ιστορικό περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ζει μια νέα εποχή στη σελίδα www.elliniko-panorama.gr. Πρόκειται για ένα πραγματικό πανόραμα γεωγραφίας, φυσιολατρίας, περιήγησης και πολιτισμού, διαθέσιμο στην οθόνη του κινητού μας τόσο στην ελληνική όσο και την αγγλική γλώσσα.
Ο Ταξιδιωτικός Όμιλος Ελληνικό Πανόραμα
Παράλληλα, όλη αυτή η «περιηγητική τεχνογνωσία» των ανθρώπων του περιοδικού, όλη η «εμπειρία του ταξιδεύειν» έχει μετεξελιχθεί σε εξειδικευμένο ταξιδιωτικό γραφείο που οργανώνει ποιοτικές εξορμήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. «Η ανάγκη του κόσμου να δει με τα μάτια του όλους αυτούς τους υπέροχους τόπους που ανακαλύπταμε, και συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε, ήταν ο λόγος που μας ώθησε να δημιουργήσουμε τον Ταξιδιωτικό Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» μας εξηγεί η Άννα Καλαϊτζή, διευθύντρια και οργανωτική ψυχή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ. «Οι εκδρομές μας δεν είναι απλά μετακίνηση από ένα σημείο σε ένα άλλο. Είναι βιωματικές, είναι εξορμήσεις που μεταφέρουν ενέργεια και προσφέρουν μια πραγματική γνωριμία με τον κάθε τόπου, μέσα από πεζοπορικές διαδρομές, ξεναγήσεις σε ιστορικούς τόπους, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων και πάνω απ’ όλα, μέσα από την επαφή με τους ανθρώπους του».
Παρά τη γλυκιά μελαγχολία που νιώθουν οι πιστοί των ελληνικών τοπίων κάθε φορά που ξεφυλλίζουν κάποιο παλιό τεύχος, η προσαρμογή στη νέα ψηφιακή εποχή είναι σίγουρο ότι θα δώσει και πάλι ιδέες για μοναδικά ταξίδια στην ελληνική ύπαιθρο. Κι όσο για τις οργανωμένες εκδρομές του Ταξιδιωτικού Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, μάθαμε ότι η πρώτη που οργανώνεται θα είναι στην Ιθάκη τον προσεχή Ιούνιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα τα πιο παλιά του είδους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, τώρα στο διαδύκτιο
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Πού να πας, τι να δεις, τι να δοκιμάσεις
Έρωτες και χωρισμοί, βροχές και χιόνια, κάτι από πολιτική και μια γεύση από νορβηγικές λιχουδιές
Μέσα στο αεροπλάνο, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακινησία
Το βρετανικό κοινό ψήφισε
Οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε όρους ταξιδιωτικών εισπράξεων
Μια πλωτή καμπίνα χωρίς Wi-Fi ή ανθρώπους - Το απόλυτο καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία
Ο γνωστός TikToker μιλάει στην Athens Voice για τα ταξίδια του και τις πολιτιστικές διαφορές που συναντά
Για όσους μπορούν να περπατούν αργά κάτω από τη βροχή
Επισκέφθηκε 195 χώρες - Τα πιο επικίνδυνα μέρη που συνάντησε
Προτείνουν το νησί για τις διακοπές του 2026
Μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας στο Πήλιο
Συνολικά, έξι ελληνικά νησιά μπήκαν στη λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.