Ταξιδια

Ρώμη: Focus - Pocus στην Αιώνια Πόλη

10 πολύ απλά πράγματα για το πού και το πότε ώστε να περάσεις καλά

87978-190857.jpg
Καλλιστώ Γούναρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89588-180680.jpg

1. Η πόλη γιορτάζει ανήμερα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, οπότε η 29η Ιουνίου είναι επίσημη αργία. Εορταστικά ωράρια και στα ΜΜΜ. To καλύτερο σημείο να βρίσκεσαι είναι σε κάποια γέφυρα του Τίβερη με θέα στα πυροτεχνήματα του Castel Sant'Angelo.

2. Μόλις χορτάσεις την Piazza Spanga, το Colosseum, το Pantheon βγες στον δρόμο για το Campo de’ fiori. Να είναι πρωί καθημερινής, πιάσε κουβέντα με τους πωλητές λουλουδιών και πάρε ένα ματσάκι φρέζες αν είναι η εποχή τους.

3. Να δοκιμάσεις έναν espresso freddo κοντά στην Piazza del Popolo. Μόλις το ζητήσεις θα σε κοιτάξουν με απορία και θα σου φέρουν ένα ποτηράκι του λικέρ με ζεστό espresso και ένα παγάκι μινιόν. Delizioso.

4. Η πιο όμορφή βραδινή βόλτα, ανεξαρτήτως καιρού, είναι στην Piazza Navona. Την ημέρα είναι γεμάτη ζωγράφους αλλά την νύχτα, όταν ηρεμεί, ο φωτισμός της την κάνει διπλά όμορφή.

5. Αν θέλεις να αισθανθείς ντόπιος μπες στη Libreria Fetrinelli στην Via Nazionale και ξεφύλλισε κόμικς Corto Maltese. Μετά πάρε το μετρό για Re di Roma και κοίτα τις συνοικιακές βιτρίνες. Να θυμάσαι στην Ρώμη δεν πας πουθενά με τα πόδια.

6. Έξω από την πόλη, μέσα στο Lazio, όταν είναι καλοκαίρι οι Ρωμαίοι πάνε διακοπές στην Sperlonga. Είναι από τα διασημότερα θέρετρα και στην πλατιά αμμουδιά της θα δεις πολλούς Ιταλούς celebrities να μαυρίζουν.

7. Καθαρά ρωμαϊκά στέκια υπάρχουν στην πλατεία του San Lorenzo στην Via Lucina στο ιστορικό κέντρο. Μετά την δουλειά ως το απόγευμα τις καθημερινές, ως αργά τις αργίες η πλατεία γεμίζει με Ιταλούς και κουτάκια μπύρας. Γυαλιστερή όσο και μποέμ, έχει κάτι.

8. Από αξιοθέατα οπωσδήποτε να επισκεφτείς την εκκλησία του Άγιου Πέτρου. Όμως ειδικά την Άνοιξη, σταματούν όλα τα hop off- hop on και οι ουρές φτάνουν έξω από το Βατικανό όμως μην πτοηθείς κινούνται πολύ γρήγορα. Αν δεν αντέχεις αγόρασε εισιτήριο για την Capella Sistina.

9. Ιδιαίτερη γειτονιά είναι το Trastevere. Πέρνα την γέφυρα Ponte Sisto ή τη Porta Portsese και κρύψου την όμορφη περιοχή πίσω από τον Τίβερη. Σε μια μεσημεριανή βόλτα κάτω από τις τοξωτές του γέφυρες και τις μυρωδάτες πολύχρωμες μπουγάδες θα δεις μια άλλη Ρώμη.

10. Για το τέλος κράτα την Fontana di Trevi. Αργά την νύχτα, όταν σπάσει ο κόσμος θα ακούγεται ο ήχος των πηγών της χωρίς παρεμβολές. Μόνο τότε θα έχεις αισθανθεί την Ρώμη. Ρίξε το κέρμα ευχήσου δυνατά να ξανάρθεις και θα γίνει. Θα δεις.

Πώς θα πας

Με Aegean, Ryanair, Easyjet.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ