Ταξιδια

Ελληνικούς προορισμούς χωρίς πολυκοσμία προτείνει η Daily Mail

Ταξιδιωτικός οδηγός για κάθε μήνα του έτους

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρισμός για όλους 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Τουρισμός για όλους 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα © Unsplash / Calin Stan

Διακοπές σε 12 τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία - Οι προτάσεις της Daily Mail για κάθε μήνα του έτους

Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς τουριστικούς προορισμούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατακλύζονται από κόσμο στις περιόδους των διακοπών. Το να αποφύγεις τα πλήθη όταν επισκέπτεσαι κάποιον αρχαιολογικό χώρο δεν εύκολο. Το προηγούμενο καλοκαίρι η Αθήνα αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθεια της αστυνομίας για τους 17.000 επισκέπτες την ημέρα στην Ακρόπολη. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές τοποθεσίες που μπορεί κανείς να απολαύσει μακριά από την φασαρία, αν ξέρει ποια εποχή του χρόνου να τις επισκεφτεί.

H βρετανική Daily Mail μοιράζεται μαζί μας έναν οδηγό:

12 τουριστικοί προορισμοί χωρίς πολυκοσμία για κάθε μήνα του έτους

Ιανουάριος - Ο μαγικός Μυστράς

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© EUROKINISSI

Ο Μυστράς είναι ένας φοβερός καστρότοπος, αφού οι μεσαιωνικές του οχυρώσεις διατηρούνται στο μεγαλύτερό τους μέρος, ενώ οι τρούλοι των εκκλησιών και τα χαλάσματα των σπιτιών ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα κυπαρίσσια, τα οποία δείχνουν λες και σπαθίζουν τον ουρανό. Πρόκειται άλλωστε για τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Σπάρτης, όπως και για μία από τις σπουδαιότερες τοποθεσίες σε όλη την Πελοπόννησο.

Φεβρουάριος - Καρναβάλι στη Πάτρα

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

Ψυχή του καρναβαλιού αποτελούν οι δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές Πατρινές, Πατρινοί, επισκέπτες και φίλοι του Πατρινού Καρναβαλιού άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι συμμετέχουν αυθόρμητα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, τόσο στις επίσημες, όσο και σε εκατοντάδες άλλες ανεπίσημες όπως αποκριάτικους χορούς, μπαλ μασκέ και γλέντια σε σπίτια, γειτονιές, κλαμπ, καφέ, εστιατόρια κτλ. εμπλέκοντας την πόλη όλη στους μεθυστικούς ιστούς του κεφιού.

Μάρτιος - Η Αθήνα ηρεμεί

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© Unsplash / Constantinos Kollias

Η Αθήνα καταφέρνει να καταξιωθεί ως παγκόσμιος προορισμός, με το 2024 να επιφυλάσσει πολλά καλά για τον τουρισμό της πόλης. Ανάμεσα στα κορυφαία παγκόσμια ιστορικά μνημεία βρίσκεται και η  Ακρόπολη με τα μνημεία της να έχουν αντέξει πολυάριθμες καταστροφές στο παρελθόν, ενώ γίνονται συνεχώς προσπάθειες αναστήλωσης και συντήρησης τους. 

Απρίλιος - Ξενοιασιά στην 'Υδρα

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© Unsplash / Mauricio Munoz

Με πλούσια ναυτική παράδοση και έντονα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, η Ύδρα ένα από τα πιο γνωστά νησιά του Αργοσαρωνικού, προσελκύει κάθε χρόνο πολλές γνωστές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπηρξε αγαπημένος προορισμός και κατοικία του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, του Leonard Cohen, του Henry Miller και γενέτειρα του ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση, και πολλών διάσημων καλλιτεχνών, συγγραφέων και άλλων. Την αναλλοίωτη ομορφιά του νησιού αγάπησαν άλλωστε η Μαρία Κάλλας, ο Πάμπλο Πικάσο και η Sofia Loren.

Μάιος - Βουνό και θάλασσα στη Πάργα

Τουρισμός για όλους 2024: Ποσά, κριτήρια και δικαιούχοι
Τουρισμός για όλους 2024: Ποσά, κριτήρια και δικαιούχοι © Unsplash / Miltiadis Fragkidis

Η καρδιά του τουρισμού της Ηπείρου χτυπά δυνατά στην Πάργα, την πανέμορφη κωμόπολη του νομού Πρέβεζας με τους περίπου 4.000 κατοίκους, που θυμίζει νησί. Ο μοναδικός συνδυασμός βουνού, θάλασσας, ιστορίας και πολιτισμού αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα για την Πάργα.

Ιούνιος - Ο Ισθμός της Κορίνθου

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© Unsplash / J Zeerak

Όταν ακούς Κόρινθο, σου έρχεται στο μυαλό ο Ισθμός, η Αρχαία Κόρινθος και ο Απόστολος Παύλος. Για πολλούς ταξιδιώτες, μέχρι πρότινος, η Κόρινθος ήταν απλά η πύλη της Πελοποννήσου. Σήμερα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα θελκτικό προορισμό για όσους αναζητούν low-profile και ποιοτικές διακοπές.

Ιούλιος - Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© Unsplash / Dario Morandotti

Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθώς βρίσκεται μόλις 140 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι πασίγνωστο δε για το Μπούρτζι, ένα μικρό κάστρο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι του Ναυπλίου και από το κάστρο Παλαμήδι από την Ενετική εποχή. Επίσης σε πολύ κοντινές αποστάσεις βρίσκονται πολλοί σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι.

Αύγουστος - Βόλτα στη λίμνη των Ιωαννίνων

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© Unsplash / Nikos Kavvadas

Από τις εμπειρίες που σίγουρα αξίζει να βιώσει ο επισκέπτης της πόλης είναι ο περίπατος στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων. Γεμάτη με πλατάνια, λεύκες, ιτιές και καλαμιώνες που συμπληρώνουν το ήδη γοητευτικό τοπίο, φιλοξενούν πλήθος πουλιών όπως κορμοράνους και ερωδιούς. Από τις εικόνες που σίγουρα θα αποτελέσουν τις πιο χαρακτηριστικές κατά την παραμονή σας στην όμορφη και ζωντανή πόλη των Ιωαννίνων.

Σεπτέμβριος - Κρήτη για βουτιές

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© Unsplash / Getty Images

Γεμάτη αντιθέσεις είναι η Κρήτη, ένα νησί με τεράστια ακτογραμμή και εξαιρετικά ορεινό τοπίο, με τα Λευκά Όρη, τον Ψηλορείτη και τη Δίκτη να είναι οι τρεις κύριες οροσειρές. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση της Μεσογείου. Στη Κρήτη καταγράφεται μία ιστορία πενήντα και πλέον αιώνων, με τους διαφορετικούς πολιτισμούς να έχουν αφήσει ισχυρό στίγμα στο νησί, εκεί που διασταυρώνονται η βυζαντινή, η βενετσιάνικη και η οθωμανική κυριαρχία.

Οκτώβριος - Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονικής

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© Unsplash / Anastasius

Μπορεί η ιστορία του να είναι βαμμένη με… αίμα, ωστόσο ο Λευκός Πύργος κατόρθωσε να παραμείνει αγέρωχος στο πέρασμα των αιώνων και να γίνει το «σήμα-κατατεθέν» της Θεσσαλονίκης. Η ιδιαιτερότητα του σχήματός του αλλά και η περίοπτη θέση του στην παραλία της Θεσσαλονίκης μαγνητίζει τους επισκέπτες, οι οποίοι χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται.

Νοέμβριος - Η μαγευτική Σαντορίνη

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© Unsplash / Heidi Kaden

Η Σαντορίνη είναι το εμβληματικό νησί των Κυκλάδων, στο Αιγαίο Πέλαγος, ανάμεσα στην Κρήτη και την Αθήνα. Ρομαντικό, έντονο και συναρπαστικό, με τις ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα που διαδέχονται το ένα το άλλο ασταμάτητα όλο το χρόνο και μένουν ανεξίτηλα στο μυαλό. Αδύνατον να μη μαγευτείς από τη γοητεία του. Το να αποφασίσετε να περάσετε λίγες μέρες εκτός εποχής είναι μια εξαιρετική επιλογή, γιατί σημαίνει να το ζήσετε στο έπακρο, χωρίς την καλοκαιρινή πολυκοσμία και την καύσωνα.

Δεκέμβριος - Σκι στο Μαίναλο

Τουρισμός - Ελλάδα 2024: 12 προορισμοί για να αποφύγετε την πολυκοσμία
© EUROKINISSI

Όρος Μαίναλον. Πηγή ζωής για όλη την Πελοπόννησο. Απλώνεται από το υψίπεδο της Τρίπολης μέχρι το φαράγγι του Λούσιου και από τη Μεγαλόπολη μέχρι τη Λίμνη του Λάδωνα. Σε υψόμετρο 1.981 μ. ξεχωρίζει η κορυφή Οστρακίνα που αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ, καθώς εκεί βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο. Οι συνεχείς εναλλαγές δεκάδων κορυφών και χαράδρων με εκατοντάδες ορεινούς λειμώνες και οροπέδια δίνουν ένα εντυπωσιακό ανάγλυφο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ