Ταξιδια

Εξερευνώντας τον ορίζοντα με ένα βάνακι

Μια όμορφη ιδέα που έγινε πραγματικότητα

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81914-165661.jpg

«Από το γραφείο μου στο Μανχάταν έψαχνα στο e-bay για βανάκια, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μου διαλείμματος. Έχοντας μεγαλώσει σε μια αυστηρά πειθαρχημένη καθημερινότητα, μια φωτογραφία σε ένα blog λίγες εβδομάδες νωρίτερα ήταν αρκετή να μου φυτέψει στο κεφάλι την ιδέα ότι θα μπορούσα να εξερευνήσω τους δρόμους με ένα βανάκι. Φωτογραφίες και ιστορίες από ταξίδια δεν ήταν αρκετές για να με κάνουν να εγκαταλείψω τη δουλειά μου. Όχι τουλάχιστον μέχρι να ζήσω κάτι τέτοιο ο ίδιος.

Μετά από λίγους μήνες σκέψης, αγόρασα το Syncro, χωρίς καμιά εμπειρία από τέτοια οχήματα. Καταλήγοντας ότι μου αρέσει η ελευθερία και η εξερεύνηση αποφάσισα να το δοκιμάσω. Ακούγοντας πολλές ιστορίες φίλων στο δρόμο επιβεβαίωσα στον εαυτό μου ότι αυτό ήταν που έπρεπε να κάνω.»

n

n

Κάπως έτσι αρχίζουν αυτές οι ιστορίες. Μια ιδέα, λίγη (ή αρκετή) σκέψη και το θάρρος για να πάρεις την απόφαση. Η παραπάνω ιστορία είναι ένα απόσπασμα από τη ζωή του Foster Huntington, του Αμερικανού σχεδιαστή της Raulph Lauren, που εγκατέλειψε τη δουλειά του και τις αστικές συμβάσεις για να ζήσει σε ένα βανάκι. Όχι μόνο έκανε το όνειρο του πραγματικότητα αλλά προχώρησε την ιδέα και δημιούργησε μια ολόκληρη κοινότητα που υποστηρίζει έναν ρομαντικό, νομαδικό τρόπο ζωής, έγραψε το βιβλίο με τίτλο «Home Is Where You Park It» και ζει τα τελευταία τρία χρόνια διαμορφώνοντας βανάκια, τροχόσπιτα ή δεντρόσπιτα σε κατοικίες. Ζει με τον τρόπο που ακριβώς ήθελε να ζήσει και τα κατάφερε επειδή αποφάσισε να μην αφήσει ένα όνειρο να μείνει για πάντα όνειρο.

Η ιστορία του Huntington μπορεί να μοιάζει παραμύθι. Ωστόσο όλο και περισσότερες γίνονται οι ιστορίες ανθρώπων που αφήνουν κάτι συμβατικό για να κυνηγήσουν το δικό τους «ιδανικό», ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν. Και ίσως τελικά να μην είναι τόσο ακατόρθωτο για κανέναν, γιατί όταν αγαπάς κάτι και το πιστέψεις σε αμείβει, αρκεί να το προσπαθήσεις.

n

«Ανέβα στο πρώτο σκαλί, κι ας μην βλέπεις όλη την σκάλα».

Martin Luther King

n

Ο Foster Huntington έχει δημιουργήσει τo «A Restless Transplant»και «Van-Life», blogs που άνθρωποι με κοινά όνειρα και ιδανικά μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια και τη «διαφορετική» ζωή τους.

n

n

n

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


Φωτό: Από το instagram του Foster Huntington

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ