Ταξιδια

Η Αμοργός του Γιάννη Κατινάκη

«Όλοι έχουμε ένα κομμάτι που το φυλάμε καλά μέσα μας και αγωνιούμε να μη χαθεί. Για μένα αυτό το κομμάτι είναι οι διακοπές μου στην Αμοργό»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Κατινάκης

Ο ηθοποιός, κωμικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κατινάκης γράφει για τη δική του Αμοργό.

Την Αμοργό επισκέφτηκα πρώτη φορά όταν ήμουν 13 ετών και την αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Ήταν οι πρώτες διακοπές που πήγαμε οι δυο μας με τη μητέρα μου. Από το πρώτο λεπτό που κατεβήκαμε στο λιμάνι, μία η ώρα το βράδυ, μας παρέσυρε μια μαγική ενέργεια. Μείναμε σε ένα απλό δωμάτιο που όμως η θέα της θάλασσας το έκανε υπέροχο. Η Αιγιάλη, η Χώρα, οι ανεμόμυλοι και οι όμορφοι άνθρωποι έχουν χαράξει στην καρδιά μου μερικές από τις πιο γλυκές παιδικές αναμνήσεις. Σαν παιδί δύσκολα ένιωθα ξεγνοιασιά καθότι το μυαλό μου στρόφαρε απελπιστικά γρήγορα σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια.

Η ενέργεια της Αμοργού, όμως, και η παρέα της μαμάς μου με έκαναν για λίγο να ξεφεύγω και να περνάω όμορφα. Είχαμε ενθουσιαστεί τόσο με το νησί που για τις επόμενες τρεις χρονιές δεν σταματήσαμε να το επισκεπτόμαστε. Μόλις ξυπνούσαμε παίρναμε πρωινό στο Φρου Φρου, ένα πολύ όμορφο μαγαζάκι δίπλα στο δωμάτιο. Ύστερα πηγαίναμε για μπάνιο στο Άμμος και το βράδυ κατεθυνόμασταν προς τη Χώρα για φαγητό.

Ανακαλώντας μνήμες, μου ήρθαν στο νου τα πανηγύρια που οι άνθρωποι γλεντούσαν ξέγνοιαστοι σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να μην υπάρχει θλίψη, σαν να μην υπάρχει πόνος στις ζωές τους... πολύ λυτρωτικό για την ψυχή μου. Όλοι έχουμε ένα κομμάτι που το φυλάμε καλά μέσα μας και αγωνιούμε να μη χαθεί. Για μένα αυτό το κομμάτι είναι οι διακοπές μου στην Αμοργό. Ακόμα το σπίτι μου είναι γεμάτο από φωτογραφίες που μου θυμίζουν εκείνα τα καλοκαίρια. Από τότε δεν την έχω ξαναεπισκεφθεί, όμως σίγουρα στο μέλλον θα ξανανταμώσουμε.

*Ο Γιάννης Κατινάκης είναι ηθοποιός, κωμικός και ραδιοφωνικός παραγωγός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ