Ταξιδια

Η Λήμνος του Ευριπίδη Λασκαρίδη

«Εναι ένας μαγικός τόπος γιατί δεν φωνάζει, αλλά με την ηρεμία της δύναμής της αποτυπώνεται για χρόνια στη μνήμη»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Λήμνος του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Ο σκηνοθέτης-ερμηνευτής Ευριπίδης Λασκαρίδης γράφει για τη δικιά του Λήμνο

Η Λήμνος, γνωστή και ως το νησί του Ηφαίστου, είναι ένα μαγευτικό ηφαιστειογενές νησί – το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Βρίσκεται στην άκρη του Βορειοανατολικού Αιγαίου, περικυκλωμένη από το εντυπωσιακό Άγιο Όρος, τη μυστηριώδη Σαμοθράκη και τη γραφική Μυτιλήνη. Η Λήμνος εκπέμπει μια μαγική αίσθηση, συνδυάζοντας τις γλυκές παιδικές αναμνήσεις με την απίστευτη φυσική της ομορφιά.

Παρά το γεγονός ότι δεν μεγάλωσα στο νησί, η Λήμνος αποτελεί μέρος της ταυτότητάς μου. Καλοκαίρι στη Λήμνο ίσον παραλίες, και οι παραλίες του νησιού πραγματικά σε αφήνουν άφωνο. Ανάμεσα στις αγαπημένες μου είναι Της Καλογριάς τ’ Αλώνι, με το γαλάζιο του Αιγαίου να συναντά την ξανθή άμμο, και τα δυσπρόσβατα Κόκκινα, με τους χρωματιστούς βράχους να δημιουργούν ένα εκπληκτικό θεατρικό σκηνικό.

Μια από τις αγαπημένες μου βόλτες μετά το μπάνιο είναι η ανάβαση στο κάστρο κατά τη δύση του ήλιου. Εκεί μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο που δύει πίσω από το Άγιον Όρος. Και αν επισκεφτείς το νησί τις μέρες της αυγουστιάτικης πανσέληνου, θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις ένα τεράστιο φεγγάρι που αναδύεται πάνω από το κάστρο όταν πέσει το σκοτάδι.

Ένας από τους εντυπωσιακούς προορισμούς που πρέπει να εξερευνήσετε είναι το Φαρακλό, η πανέμορφη παραλία με τα απίστευτα σχήματα που δημιουργήθηκαν από τη δύναμη της φύσης και το πέρασμα του χρόνου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι αμμοθίνες, η μοναδική έρημος της Ευρώπης, την οποία πιθανότατα έχετε δει σε ελληνικές διαφημίσεις που αναζητούν εξωτικά τοπία.

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, η ανατολική πλευρά του νησιού έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής λόγω της πανέμορφης παραλίας του Κέρους – νούμερο ένα προορισμός για kite surfing. Από την ίδια πλευρά του νησιού, στην Πλάκα, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα των μαγευτικά βυθισμένων ερειπίων που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή. Αυτή η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

Η Λήμνος είναι ένας μαγικός τόπος γιατί δεν φωνάζει, αλλά με την ηρεμία της δύναμής της αποτυπώνεται για χρόνια στη μνήμη.

*Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης είναι σκηνοθέτης-ερμηνευτής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ